home > njuz > NOVA IZDANJA: Elisha, Igra duhova, Delapse& Šimek, S.Doe, L.Quinces, NeuGrau, TTI 21, EkAm, Zid Mortal, Dreamonaut, Dante Drama, Asper, Reper iz sobe, Virvel, Gene Wossner, Abergaz, R.V. Čopor, Zebas.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Elisha, Igra duhova, Delapse& Šimek, S.Doe, L.Quinces, NeuGrau, TTI 21, EkAm, Zid Mortal, Dreamonaut, Dante Drama, Asper, Reper iz sobe, Virvel, Gene Wossner, Abergaz, R.V. Čopor, Zebas.

01. ELISHA

Pulsko-riječki kantautor Elisha predstavlja Faye, of the Wilds, novi single sa albuma "Let me tell you about..." koji prati posebne likove na koje je naletio u svom životu i njihove kratke priče u glazbenoj formi. Pjesme sa albuma izlaze svaki mjesec do kraja godine. Cover artwork za single potpisuje Lea Labrović.



02. IGRA DUHOVA

Video materijal za novi video-singl beogradske alternativne postave Igra Duhova snimljen je u Jazz Bar Centru u Beogradu, 22.02.2020. godine, tokom promocije novog albuma "Da li zaista postoje Duhovi?" objavljenog za izdavačku kuću Take It Or Leave It Records.



03. DELAPSE FEAT DOMAGOJ ŠIMEK

Nakon sjajno prihvaćenog atmosferičnog singla "Starry Eyes" s Mary May, zagrebački producent delapse predstavlja novu pjesmu "Thunder" na kojoj vokalno gostuje Domagoj Šimek, frontmen žestokih She Loves Pablo. Oba singla postavljaju ton delapseovom debi albumu "OMENS" čiji se izlazak očekuje uskoro. Mračniji, nabrijaniji i s distorziranim vokalom, novi singl "Thunder" zvuči kao tjeskobna i napeta vožnja u distopijskom lunaparku.



04. SEBASTIAN DOE

Zagrebački kantautor Sebastian Doe i njegovi prijatelji, okupljeni pod imenom "Dragi Ljudi", predstavljaju videospot singla "Jako volim Zagreb".



05. LOVELY QUINCES

Grupa Lovely Quinces oformila se samo za nastup na stadionu Šalata prije Skunk Anansie, ali su, na valu odličnih kritika i dobrog zajedničkog funkcioniranja odlučili nastaviti raditi. Pjesma "WELP" premijerni je singl grupe Lovely Quinces.



06. NEUGRAU

Izašao je NeuGrau - Beneath the skin EP, koji je objavio berlinski label She Lost Kontrol. Radi se o nastavku suradnje s Mr. Paulijem izvan benda Sumerian Fleet.



07. TTI 21

Grupa TTI-21 danas je objavila svoj drugi album s pet pjesama. Novi album uglavnom se naslanja na prvijenac Uništenje, s osebujnom kombinacijom dream popa, shoegazea, synth-popa i drugih stilova, uz neke nove teme i glazbena rješenja.



08. EKAM

Sentimentalna blues na kojem je za ovu posebnu priliku gostovala poznata skladateljica i violinistica Maria Grigoryeva iz Rusije sa svojim aranžmanom za gudački kvartet. Kao i uvijek, EkAm su autori glazbe i teksta, a miks i mastering potpisuje Thomas Juth.



EkAm - Zvijezda from EkAm on Vimeo.

09. PROLETER

A sada nešto sasvim drugačije! Pjesma o koroni koja se zove "Korona".



10. ZID MORTAL

Pred nama je četvrti spot grupe Zid Mortal s njihovog aktualnog albuma "Monopol i riziko".



11. DREAMONAUT

Novi singl bh. producenta Dreamonauta. Pjesma Kaverna je objavljena uz eksperimentalni video iz bijambarskih pećina, a dostupna je na svim online platformama.



12. DANTE DRAMA

Dante Drama, jedini reper sa Hvara ima novu stvar, jazzy boom bap zvuka, popraćenu videospotom kojeg je napravila ekipa sa Hvar TV-a. Nova pjesma nosi naziv "Nema Zime" te govori, na svoj način, o ljetu, ljubavi, porocima, strahu, te životu i smrti u ovim teškim vremenima, no ipak, kroz malo ironije, teži ka boljem sutra.



13. ASPER

Asper je mlada kantautorica koja je ove godine odlučila konačno snimiti svoje pjesme i podijeliti ih s drugima. Svaki mjesec snima novu pjesmu, a put je započela s Heroji, pop-rock baladom. Ovaj mjesec je na red došla prva pjesma na engleskom koja nije akustična- Your Love. Pjesma Your Love dobiva novu dimenziju zbog dodataka ostalih instrumenata, a tematski govori o ljudima koji ne vole osobe već sam pojam ljubavi, odnosno ono što oni smatraju da ljubav jest. Konstantno love tu nepostojeću romantičarsku ljubav i nije im bitno koja ju osoba daje, jer su ovisni o ideji ljubavi.



14. REPER IZ SOBE

"Ništa ne moran" novi je singl Repera Iz Sobe koji se nalazi na aktualnom albuma "Vanka" "Pjesma kao da je napisana za ovo ludo doba izolacije, kada je većina lišena obveza i kada napokon imamo vremena odmoriti se od besmislene jurnjave i razmišljati o onome što je bitno u životu" - rekao je Reper Iz Sobe.



15. VIRVEL

Bend Virvel je bio aktivan tokom karantinskih dana pa su završili video za jednu od svojih, kako kažu, najdražih pesama. U pitanju je numera "Neobična Banda" sa albuma "Žena sa bradom, patuljak, idiot" kojeg je prošle godine objavio Ammonite Records. YouTube premijera spota "Neobična banda" zakazana je u utorak 5. maja u 21 čas na njihovom kanalu.



16. GENE WOSSNER

Kaže ovak: "nadam se da ste zivo i zdravo, kako tijelom tako i duhom. Ja se trudim na oba polja, sta cu :)....sjecate li se mojih prijasnjih inkarnacija, Skipper, Morel?....sad Vam zelim predstaviti novi solo projekt - Gene Wossner. Vec sam objavio dva videa na youtube (linkovi na kraju pisma) a album The Near Perfect Life of Gene Wossner bi se trebao pojaviti na Bandcampu krajem ovog mjeseca. Ideja je prilicno jednostavna - gitarski pop, manje ili vise saljive ljubavne pjesme i to je to."





17. ABERGAZ

Najnoviji album, sve je DIY, 13 pjesama, 0 kuna i tisuće otkucaja srca.



18. ROBERTO VODANOVIĆ ČOPOR

Roberto Vodanović Čopor objavio je još jedan u nizu eksperimentalnih albuma,
Flat 49, 8th floor. Album je objavila izdavačka kuća Sono Space iz Portugala.



O albumu sam autor kaže: "ovih suludih dana izolacije puno više vremena provodim doma i postao sam svjestan svih zvukova kojime okružuju u stanu... prije sam ih samo čuo a sad ih slušam... odlučio sam ih snimiti... svaku prostoriju u stanu... odlučio sam snimiti, ali malo drugačije... mikrofonima koje sam sam napravio, kontaktnim, elektromagnetskim i hidro... u svakoj prostoriji stana snimao sam neke predmete koji su karakteristični za tu prostoriju ili koje često koristim... ima nešto i klasičnih snimaka..."

19. ZEBAS

Nakon prvog spota za singl "U obilasku", Zebas vam predstavljaju spot za svoj drugi singl "Možda već sutra".

terapija // 05/05/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*