home > njuz > NOVA IZDANJA: Orvel, The Gentleman, Jonathan, NLV, Language.Sex.Violence.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Orvel, The Gentleman, Jonathan, NLV, Language.Sex.Violence.

01. ORVEL - NOVI SINGL!

Nakon dva singla "Puls" i "Kraj" s nadolazećeg drugog albuma "DIV", Orvel predstavlja novi singl "Nula i jedan" uz video u kojem glavnu ulogu ima talentirani mladi plesač i performer Filip Čaćić.

Pjesma "Nula i jedan" zvukovno se kao i dva spomenuta singla oslanja na synth-pop zvuk i plesnu elektroniku odsviranu na rock instrumentima.

"Kao metafora za priču o odnosu u kojoj je ljubav jednostrana i traži se po potrebi, poslužila nas je ideja o vezi između robota i čovjeka. Spot još jasnije prenosi tu ideju uz fantastičan Filipov pokret. Udaljenost, isključenost, izobličena budućnost i život u digitalno doba neke su teme koja se provlači kroz čitav album. Black Mirror rock robota sa srcem."

"DIV" izlazi na jesen, no do tada će se album postepeno predstavljati kroz singlove i video uratke. Video je nastao u produkciji pjevača i frontmena grupe Igora Ilića Yurija za Studio DIV-a.



Orvel će novi materijal prvi puta predstaviti publici 1.3. u zagrebačkom klubu Vinyl.

Produkcija: Studio DIV
Režija, direktor fotografije, montaža: Igor Ilić
Plesač: Filip Čaćić
Mix i master: Božo i Igor Ilić
Producent: Igor Ilić
Orvel su: Marko Jankek, Igor Ilić, Ivo Matić, Karlo Uchytil i Filip Riđički

02. THE GENTLEMAN - NOVI SINGL I SPOT!

Akademski obrazovani i svestrani glazbenik The Gentleman već izvjesno vrijeme djeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni. U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče, glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim i sadržajnim, tako i vizualnim dijelovima koncerta. Pojavljujući se na sceni najčešće samo uz gitaru, naglasak stavlja na poetičnost izvedbe svojih originalnih pjesama.



Nakon niza nastupa u klubovima i na festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji, izdao je svoj prvi singl "Crystal" krajem prošle godine , a novim videospotom za pjesmu "Crossing For Wildlife" najavljuje izlazak svog albuma prvijenca "GENTLEMAN" kojim će se predstaviti najširoj publici.

Pjesma "Crossing For Wildlife" posvećena je svim "divljim stvorenjima" koja žive u svakome od nas i našem neprestanom naporu da ih obuzdamo u njihovom nastojanju da izađu van, u našu zbilju.

Za produkciju videospota zaslužan je Beyond Pines Films, za zvuk Konrad Mulvaj, a izdavač je Intek Music.

03. JONATHAN - NOVI SINGL!

Uoči izlaska albuma "To Hold" grupa Jonathan predstavlja singl imena "I Never Meant To Be There".



"I Never Meant To Be There" druga je pjesma koja najavljuje novo izdanje, nakon "Something To Cry About". Snimanje je obavljeno u studiju Marka Mrakovčića, a miks i mastering potpisuje Matej Zec. Pjesmom koja stilski odskače od dosadašnjih radova grupa najavljuje skori izlazak albuma "To Hold". Album kojim Jonathan autorski zaokružuje cjelinu bit će objavljen u ponedjeljak, 19. veljače.

Grupa Jonathan uskoro će objaviti datume koncertnih promocija u Zagrebu, Rijeci te ostatku regije.

04. NLV - LIVE VIDEO!

Nakon uspješne koncertne sezone koju je NLV odradio tijekom 2017. godine promovirajući svoj istoimeni debitantski album, bend predstavlja live video za "My Funeral" kao podsjetnik na još jedan sjajan nastup.

Pjesma je na debi uratku pozicionirana na posljednjem mjestu, a pulski NLV ovim videom za "My Funeral" završava i priču oko tog albuma, te kao trag ostavljaju live snimku s prošlogodišnjeg MIMO-a u dvorani Gorgona u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.



Video je još jedan podsjetnik na lakoću kojom NLV u svoj nastup uvuče slušatelje, a niti organizacija MIMO koncerata nije ostala ravnodušna: "NLV je nastupom na MIMO-u samo potvrdio da se radi o jednom od trenutačno najjačih imena na domaćoj glazbenoj sceni. O tome svjedoči prepuna dvorana Gorgona i besprijekoran nastup koji je sve nazočne ostavio bez riječi. U gotovo jednosatnom nastupu predstavili su većinom uratke s posljednjega studijskog albuma 'NLV', ali u nedjeljnom repertoaru bilo je i nekoliko starijih uspješnica, kao i novih pjesama. Nikol Ćaćić oduševila nas je jedinstvenim vokalom, te zanesenjačkom interpretacijom kojom je pokazala koliko su joj pjesme važne, bliske i intimne."

Tijekom narednih mjeseci NLV ulaze u studio i započinju rad na novim materijalima s kojima se spremaju za nadolazeće koncerte u ovoj godini.

Bend s novim pjesmama nastavlja priču započetu s albumom prvijencem "NLV", a dugoočekivano izdanje stiglo je nakon nekoliko singlova i EP-a, te je 2016. svrstano na popis najboljih albuma godine. Nakon brojnih koncerata po Hrvatskoj i regiji, bend je napunio Tvornicu culture i dvoranu Gorgona, a medij Europa Vox proglasio ih je jednim od najboljih bendova u Europi.

05. LANGUAGE.SEX.VIOLENCE - NOVI SINGL!

Svojim petim singlom niški utopijski new wave bend Language.Sex.Violence najavljuje album, na kojem će objediniti sve do sada objavljene singlove, a prati ga naslov "Posrnule himne", koji sasvim prigodno opisuje opus ovog distopijskoh hitmejker benda. Singlom "Moja muzika je buka saobraćaja" zaokružuju ovu priču i najavljuju još tvrđi i više preteći zvuk. Album će biti objavljen na oficijelnoj Bandcamp stranici benda i biće besplatan za preuzimanje sa fotografijama i videografijom.

promo guy // 13/02/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*