home > njuz > NOVA IZDANJA: Genova, Umbrellamachine, Metalsteel, Brujači, Billie Joan, Doringo, Psihokratija.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Genova, Umbrellamachine, Metalsteel, Brujači, Billie Joan, Doringo, Psihokratija.

01. GENOVA - NOVI SINGL I SPOT!

Talentirana glazbena sedmorka iz Čakovca, koja stvara i djeluje pod imenom Genova, svoju uspješnu, petu godinu postojanja zaokružuje novim video singlom "Baš sam lud"!

U godini koju je obilježila objava njihovog istoimenog debitantskog izdanja koje donosi fuziju zaraznog pop-rock zvuka s diskretnim elementima funka i jazza, perspektivni bend zasjao je novim singlom koji je nastao u njihovoj prvoj, ujedno dvostrukoj(!) glazbenoj suradnji s karizmatičnim slovenskim kantautorom Zoranom Predinom i našim vrsnim pijanistom Matijom Dedićem.

Ovi renomirani glazbenici odavno su osvojili hrvatsku publiku svojom glazbom i šarmom, a pored sjajnih uspjeha s vlastitim projektima, tokom 2017. oduševljavali su nas zajedničkim pjesmama obuhvaćenima na dvama fantastičnim albumima "Tragovi u sjeti". Tokom godina, njihov neprikosnoveni glazbeni talent obogatio je brojna izdanja žanrovski šarolikog glazbenog repertoara, a kao posljednji zasjao je novi singl grupe Genova - "Baš sam lud", objavljen pod etiketom Croatia Recordsa i snimljen u studiju Miroslava Lesića u Zagrebu.

Singl "Baš sam lud" popraćen je sjajnim video uratkom u režiji Marka Dimića "Jimmya", nastalim u suradnji s Žanom Novoselom. U video spotu zaplesala je Filipa Zubić, talentirana učenica Virne Hošnjak, poznate hrvatske koreografkinje i plesačice, a uz nju se pojavljuje i mlada hrvatska manekenka Ema Kovač koja već osvaja svjetske modne piste.



Genova su: Hrvoje Krištofić (vokal), Gabriela Hrženjak (vokal), Alen Horvat (gitara), Bruno Damjan (gitara), Matija Turk (klavijature), Dino Blažeka (bas gitara), Emil Kranjčić (bubnjevi).

Singl "Baš sam lud", Croatia Records 2017.
Tekst: Dubravko Fijačko
Glazba: Hrvoje Krištofić i Dubravko Fijačko
Aranžman: Genova, Miroslav Lesić, Vjekoslav Magdalenić
Producent: Miroslav Lesić

02. UMBRELLAMACHINE - NOVI ALBUM!

Ide ovako:


03. METALSTEEL - NOVI SPOT I ALBUM!

Metalsteel je slovenska heavy metal institucija s vlastitom identitetom, koja kombinira sirovu agresiju s melodičnim i progresivnim strukturama. Njihov prepoznatljiv metal manifestira se na sedam albuma, uključujući njihovo najnovije, najžešće i najsuvremenije izdanje "Beyond The Stars", koje je i njihov prvi konceptualni album. U samim tekstovima radi se o izvanzemaljskim civilizacijama, koje su se spustile na Zemlju, kako bi se podigla duhovna svijest čovječanstva i pokrenula nova evolucijska faza čovjeka.

"Beyond The Stars" je njihov sedmi album, koji gura granice benda i otvara novo poglavlje u njihovom glazbenom opusu. Svi članovi benda snimali su istovremeno, što se rezultiralo organskim zvukom, koji je dosljedno ugrađen u modernu produkciju albuma. Metalsteel kombinira sirovu agresiju s melodijskim aranžmanima. To čini homogenu mješavinu udarnog metala s progresivnim elementima, tako gitara kao i vokalnih harmonija. "Beyond The Stars" kombinira jednostavnost i tehničku savršenost sa metodom snimanja, koja se rijetko koristi ovih dana, i izvrsnom produkcijom.



U svojoj karijeri Metalsteel su odsvirali mnogobrojne koncerte po Europi, a nastupali su i s američkim pjevačem s Jamesom Riverom (Helstar, Distant Thunder, Malice). Također su već podijelili pozornicu s legendarnim metal izvođačima, kao što su Saxon, W.A.S.P., Helloween itd.

Metalsteel je također prvi slovenski metal bend, koji je nastupao sa Slovenskim simfonijskim orkestrom i zborom, koji se izvodio za slovenske žrtve Holokausta, a pojavili su se i u Toyotinoj reklami zajedno s vlastitom pjesmom. Također su napisali i snimili službenu himnu za festival MetalDays 2015. godine.

04. BRUJAČI - NOVI ALBUM!

Nešto otprilike ovako:


05. BILLIE JOAN - NOVI SPOT!

Spot "Barren Land", prikazuje današnjicu, odlazak mlade osobe iz Hrvatske, dočarava težinu donošenja takve odluke ali i ostavlja prostora za nadu u bolje sutra.

Spot prikazuje razočarane mlade osobe kojima ostavljamo tu pustoš. Mlade nade koje će najvjerojatnije sreću potražiti drugdje, gdje se njihov rast potiče a NE SPUTAVA.

Pjesma također prikazuje posljedice "INTERESANTNOG" požara koji je izbio ljetos te pruža jasan uvid u jalovost, koja se najviše ogleda na poprištu golih stabala, izgorenih auta i kuća. Istodobno pogađa gdje boli te prikazuje ljepotu mora i sunca koju ostavljamo za sobom ako ju odlučimo napustiti.

Barren Land simbolizira odlazak i ostajanje, sjetu i tugu, ljepotu i tragediju. No najlakše je odustati, treba preuzeti rizik i ostati.



"Spot je snimao i montirao devetnaestogodišnji Dominik Belančić, talentirani snimatelj iz Sinja, koji namjerava upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, za što mu držimo fige."

Jedan dio kadrova sniman je na kultnoj splitskoj plaži Bačvice gdje je Dominik smočio tenisice u nastojanju da uhvati dobar kadar mora.

Damira Berisha nas je provela zgarištima Žrnovnice, Privora i Kučina da uhvatimo te "INTERESANTNE" kadrove požara.

Ostali su kadrovi snimani na željezničkoj postaji u Splitu a kadrovi unutar same postaje nastali su uz pomoć drage prodavačice karata na šalteru, gđe. Dragice Ivković.

Dio je sniman u Sinju uz suradnji sa divnom mladeži iz Sinjskog Pučkog Kazališta čija su imena redom:Hana Delonga, Lovre Sablić, Antonela Penić, Ema Jenjić, Ana Krajina.

Ideju i tematiku spota potpisuje Billie Joan.

06. DORINGO - NOVI ALBUM!

Zapravo, prvi pod tim imenom, jer su prijašnji išli pod Šta Ima?


07. PSIHOKRATIJA - NOVI SINGL!

Sa ponosom vam predstavljamo prvi singl sa trećeg albuma beogradske goth/electro grupe Psihokratija, planiranog za proleće 2018. god, pod nazivom "The Hunting".

Prošle godine, posle 25 god., izdat je drugi album pod nazivom "U teatru misterije" u sklopu diskografskog CD-a izdatog za PMK records. Ovo izdanje najavilo je nastavak rada grupe pod inicijativom osnivača Gorjana Krstića, koji se premijerno oglasio obradom pesme "Fenix" grupe Dobri Isak, za kompilaciju posvećenu ovom bendu.

Pesma je snimljena u studiju "So What" u Beogradu, pod dirigentskom palicom Vanje Kuletina koji je odgovoran i za bubnjeve i perkusije, dok sintisajzere, klavijature i semplove potpisuje sam Gorjan Krstić, i predstavlja arhetipsku priču o traganju za izgubljenom dušom pojedinca u savremenom svetu, koji je i lovac i lovina, i kao takav osuđen na neuspeh.

promo guy // 12/12/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*