home > njuz > Nova izdanja - U POL' 9 KOD SABE, SHE LOVES PABLO, LUKA DUBAK, ROLIN HUMES, LETARG, PUNČKE, DAMIR URBAN i SIDDHARTA, KIPER, KANDŽIJA i GOLE ŽENE

kontakt | search |

Nova izdanja - U POL' 9 KOD SABE, SHE LOVES PABLO, LUKA DUBAK, ROLIN HUMES, LETARG, PUNČKE, DAMIR URBAN i SIDDHARTA, KIPER, KANDŽIJA i GOLE ŽENE

U pol' 9 kod Sabe

Zagrebački indie pop bend U pol' 9 kod Sabe predstavlja novi singl i videospot "Čudesna". Pjesma je to o zaljubljenosti i onom osjećaju nemoći kad te zaljubljenost "uzme". Uz pjevačicu Martinu Zvonić, glavna uloga u spotu pripala je višestruko nagrađivanoj plesačici i koreografkinji Aleksandri Mišić. "Plesačicu Aleksandru Mišić vidjeli smo u predstavi 'Hermafroditi duše' Zagrebačkog plesnog centra i odmah smo znali da je ona Čudesna za naš videospot", kaže Ana Opalić, klavijaturistica benda koja ujedno potpisuje "Čudesnu", još jedan melodiozni song, a producirao ga je Berko Muratović. Produkcija SAMOVOZ zaslužna je za režiju, kameru i montažu.



Šesteročlani bend U pol' 9 kod Sabe, uz Martinu i Anu, čine još i Goran Bogunović (gitara i ukulele), Zrinka Kolarić (bubnjevi), Dragana Hrnkaš (saksofon i gitara), Helena Bučko (bas).

She Loves Pablo

Treći album She Loves Pabla, najavljen singlom Next of kin, napokon je vani! Album nazvan "Try Mandarin" sadrži 10 novih pjesama, a sniman je u studijima Dora Maar, House of Pablo i Marky's place.



Za snimanje bubnjeva zaslužni su Miro Kadijević i Mark Mrakovčić, dok je snimanje svih ostalih instrumenata te mix i master odradio sam Mrakovčić.

Svu glazbu su napisali dečki iz She Loves Pabla, a za tekstove je zaslužan Domagoj Šimek.
Kao voklani gosti na albumu pojavljuju se Lovely Quinces i Nenad Gajić.

Album Try Mandarin izlazi pod etiketom Dirty Old Label/Dostava Zvuka te ga se može naći u digitalnom i CD obliku, a kroz koji tjedna će se pojaviti i na vinylu!

Velika promocija albuma i proslava 10 godina benda održati će se 18. i 19. ožujka u KSETu,
u sklopu Ksetovog 40-og rođendana, uz goste Portman i Obese, te brojan druga iznenađenja.
www.facebook.com/events/1537817533176013/

Album je trenutno dostupan za stream i download na BandCampu i YouTubeu benda:
www.shelovespablo.bandcamp.com/album/try-mandarin
www.youtube.com/playlist?list=PLAZqClRXnqvrTu2uOPolRnkTUnzpsBUnI

Luka Dubak

Kraljevački glazbenik Luka Dubak snimio je debut album Songs From The Bottom
Album je snimljen u Tiny Room studiju u decembru/januaru 2015/16.



Pesme su napisane u protekle dve godine, a sam album jeste sastavljen od tog starijeg materijala koji predstavlja kompilaciju sastavljenu od mojih prvih pesama.

Rolin Humes

Premijera video spota za pjesmu "I DON'T KNOW" ususret obilježavanju pet godina postojanja
Rolin Humes, jedno od najznačajnijih glazbenih osvježenja posljednjih godina, ne samo na hrvatskom nego i regionalnom tržištu, premijerno je predstavio svoj novi glazbeni spot za pjesmu "I don't know".



Rolin Humes, pop, rock, blues kvartet nastao 2011. godine iza sebe ima popriličan niz nastupa, ali i nagrada na glazbenim festivalima i natjecanjima diljem svijeta, te danas s pravom slovi za jedan od najboljih hrvatskih glazbenih izvoznih proizvoda mlađe generacije.
Svoju kvalitetu i uskoro petogodišnji "glazbeni staž" okrunili su i lansiranjem novog spota za pjesmu "I don't know", koja se nalazi na njihovom novom albumu "Rolin Humes presents Rolin Blues" i koja redovito izaziva pravo oduševljenje publike na koncertima.
Već nam je neko vrijeme bila želja napraviti animirani spot, a Vedran Tomac, s kim smo radili i na prva tri naša spota rado se prihvatio izazova. Dali smo mu slobodne ruke tako da je Vedran zadužen za scenarij, crtanje, animiranje i VFX. - opisao je novi video uradak Robert James Hudulin, klavirist i vokal grupe Rolin Humes.

Karakteristika Rolin Humesa, osim što svojim glazbenim izričajem, te čestim koncertima izlaze izvan okvira Lijepe naše, jeste pjevanje isključivo na engleskom jeziku, što su pozdravila mnoga diskografska tržišta diljem svijeta.

Kao naš najznačajniji izvozni proizvod vezan uz glazbu, Rolin Humes se može pohvaliti i cijelim nizom nagrada osvojenih zbog kvalitete glazbe i pjesama koje autorski potpisuju i izvode.Robi (klavir, vokal) Nikola (gitara), Emil (bas gitara) i Matej (bubnjevi)

Izdvajamo samo neke od značajnijih nagrada i nastupa na festivalima
- 07.11.2014. Pobjednici "Croatian Blues Challenga'' (HR), predstavnici Hrvatske na
"International Blues Challenge" u Memphisu, (U.S.A.)
- 16.10.2014 Pobjednici "Castrafona" (BiH)
- 03.07.2014. Pobjednici ''Royal Music Fest-a'' u Cetinju (MNE)
- 07.05.2014 Pobjednici natjecanja autorskih bendova ''ST@rt'' (HR)
- 2014. Pobjednici Internet glasanja za Greenvile festival Berlin (DE)
- 2013. bend je od 30 mogućih, 28 tjedana bio na top listi Radija 101 gdje je bio i na 1.mjestu
- 21.12.2013 - Pobjednici ''Turbina Demo Festa'' (HR)
- 08.09.2013 - Broj 1. Liquid Radio (DE)
- 05.08.2013 - Bend mjeseca na Britanskoj radio postaju XRP(UK)
- 02.08.2013 - U Finalu ''47. Zaječarska gitarijada'' (SRB)
- 06.04.2013 - U Finalu ''Turneja po Engleskoj sa Lord Bishopom''
- 19.03.2013 - Pobjednici ''Demonstratora'' (HR)
- 28.11.2012 - U finalu ''HR Demo Kluba'' (HR)
- 28.07.2012 - U finalu ''Jelen Demo Festa'' (BIH)
- 26.04.2012 - Pobjednici ''Ballantines music creation'' (HR)

Letarg

Kantautor Bruno Antolić, poznatiji kao Letarg, zajedno sa svojom glazbenom ekipom s ponosom Vam predstavljaju pjesmu Stani kao najavu Letargovog novog izdanja Faze Budnih Sanjara koje izlazi 14. ožujka 2016. godine na mrežnim stranicama bandcampa.

Punčke

Punčke, naš najpoznatiji ženski indie rock trio, objavile su danas novi album "Ništa nije kako se čini". Do sada najavljen singlovima i pratećim spotovima "Ocean" i "Protiv nas", novi materijal donosi ukupno deset pjesama.

Album "Ništa nije kako se čini" govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu (radu) koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima zdravo za gotovo, pogotovo kada se radi o nečemu apstraktnom, pa ga mnogi omalovažavaju i osuđuju, stoga Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Album "Ništa nije kako se čini" možete poslušati na Bandcamp stranici http://punchke.bandcamp.com/



Novi uradak je bez uljepšavanja satkan od puno više pitanja, nego odgovora. Na njemu su se Punčke potpuno otvorile i svakom pjesmom ispričale jednu sferu svoga života. Uz upečatljive tekstove Lucija, Anja i Ruby odaju prepoznatljiv zvuk, on je čvršći, ali i stalno se razvija te je album pun brojnih gostovanja.

Na singlu "Protiv nas" gostuje dugogodišnja prijateljica Punčki Ana Uzelac u ulozi pratećeg vokala, kao i talentirana mlada violončelistica Dora Kramar. U pjesmi "Jasna" prateće vokale pjeva Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, za bubnjem je Goran Grey, a drugu gitaru svira Sven Sorić, obojica iz benda ###. Svoje snažno instrumentalno pojačanje dodali su i pjesmi "Oni su tu". U singlu "Ocean" prateće vokale otpjevala je Laura N. iz benda Seven Mouldy Figs.Kako bi što jasnije i glasnije prenijeli poruku o nadi za bolje sutra koju upravo nosi posljednja pjesma na albumu "Olovo", tri glazbenice i prijateljice benda Jelena, Željka i Barbara pomogle su svojim vokalima i zborskim pjevanjem.

Album "Ništa nije kako se čini" je snimljen u Kramasonik studiju pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, a za mixing i mastering albuma zaslužan je Mark Mrakovčić. Ilustracije koje čine fizičko izdanje albuma je napravila Ana Uzelac, dok je za dizajn zaslužna Punčka Ena Baćanović (Ruby).

Na valu izlaska novog albuma Punčke će se otisnuti na koncertnu promociju po regiji, a prvi nastupi vide Punčke u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. 5. ožujka Punčke su u Azimutu u Šibeniku, 25. ožujka u riječkom Palachu, a zagrebačka promocija albuma održat će se 14. svibnja u Tvornici kulture.

Popis pjesama:
01 Ništa nije kako se čini
02 Tako je bolje
03 Ocean
04 Oni su tu
05 Još jedan dan
06 Jasna
07 Protiv nas
08 Snjegovi
09 U mraku
10 Olovo

Damir Urban i Siddharta

Kultna slovenska grupa Siddharta i jedinstveni hrvatski glazbenik Damir Urban snimli su zajednički singl, a malo zatim i video 'Strele v maju'. Singl se nalazi na Siddhartinom albumu 'Ultra' koji je za Hrvatsku objavio Dancing Bear records. Povodom 20. rođendan te objave albuma 'Infra' i 'Ultra', Siddharta će 24. ožujka u Tvornici Kulture održati koncert.



Redatelj video spota je Matej Grginič.

Kiper

Kiper, veselo-cinični zagrebački punk rock bend vraća se s novim spotom za pjesmu Maskiran, koja je ujedno i drugi singl s nadolazećeg, trećeg albuma. Pjesma Maskiran poziva slušatelja da izabere svoju masku i pridruži se karnevalu u kojem fanatično sudjeluje ostatak zemlje.

Za nisko-visokobudžetni video pobrinuli su se članovi benda uz virtualni doprinos karikatura iz vladajućeg miljea koje uljepšavaju javni prostor Lijepe naše. Audio zapis, kao i obično, dolazi iz Kuta sobe.

Kandžija i gole žene

"Nastavljamo s pripremama za našu promociju i nakon prošlotjedne vježbe s Vesnom smo se zagrijali i shvatili da nije sve u utezima i znojenju, a jedna od najbitnijih stvari je i prehrana. Sad smo ju promijenili i isprobali u odličnoj dvorani u njihovom UFC kavezu. Mislim da to odgovara pjesmi jer realno Gole žene tuku kao UFC borci."

promo guy // 03/03/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*