home > njuz > Nova izdanja - M.O.R.T., TWO FACES OF GALA, LOTUS, ONE POSSIBLE OPTION, PUTOKAZI

kontakt | search |

Nova izdanja - M.O.R.T., TWO FACES OF GALA, LOTUS, ONE POSSIBLE OPTION, PUTOKAZI

Bend M.O.R.T. iz Sinja je objavio spot za singl ˝Nina˝ koji se može čuti u eteru više od mjesec dana. Pjesma je četvrti singl i spot sa hvaljenog albuma ˝Odjel za žešće˝.
Video je sniman u Velikoj Gorici, a radnja spota prati trojicu dječaka koji su zaljubljeni u djevojčicu. Tko je 'zapeo za oko' curici ostaje neizvjesno do kraja spota
Redatelj spota je Nevio Smajić, a u spotu su sudjelovali Leda Lovrenčić, Antonio Veljkovićš, Lovro Šourek i Ognjen Mišurac i Neo.



-------------------------------------------------------------------------------------

Two Faces of Gala je četveročlani sastav oformljen 2011. godine u Zagrebu. Iza sebe imaju dva EP izdanja: "Two Faces of Gala" i "Middle Sections", te upravo objavljeni album "Silver Tongues". Album je sniman u razdoblju 2013.—2014. godine, u kultnom zagrebačkom studiju Kramasonik. Ulogu studijskog inženjera preuzeo je Hrvoje Nikšić, dok je produkcijski dio odradio gitarist i pjevač benda Borna Makšan.

Silver Tongues

--------------------------------------------------------------------------------------

Tri godine nakon objavljivanja hvaljenog albuma prvijenca "Lotus", kojeg pamtimo po uspješnim singlovima "Naš svijet", "Mirisom" i "Sunce" te najavnog singla i videospota "Ništa me ne podiže kao ti", zagrebački sastav "Lotus" predstavlja EP "Sekunda sna". EP sadrži pet autorskih funk-pop-rock pjesama na hrvatskom jeziku, koje su prožete emocijama i mladenačkom energijom. "Sekundu sna" je snimao, miksao i masterirao Dario Radovec, a dizajn naslovnice je djelo Bojana Krištofića.

Sekunda sna

---------------------------------------------------------------------------

Sniman kroz 2014. godinu i jednostavno nazvan "Ⅰ", drugi je po redu službeni EP riječke alternativne rock skupine One Possible Option. Bendov drugi uradak karakterizira nešto mračniji i teži zvuk, te ulazi dublje u tematiku samoistraživanja i promjene u osobi.
EP sadrži 4 nove pjesme i jednu koja je prije samo polovično izdana, to jest, objavljena je samo na Hrvatskoj verziji prethodnog EP-a "My Name is Uncreature".

"Ⅰ" je potpuno besplatan, stoga dijelite ga slobodno! Dapače dijelite ga sa prijateljima, na socijalnim mrežama, gdje god, jer ako vi nećete, tko će? ;)

"I"



---------------------------------------------------------------------------

Video uradak skladbe "Gost" riječkih Putokaza, četvrti u nizu s aktualnog albuma "Porculan" izradio je Kreativni odjel iz Rijeke.

Ovo neobično video oblikovanje potpisuje Davor Pasarić, a montažu Jusuf Šehović.

"Naša je želja bila vizualizirati niz osjećaja, maštanja i snova, dio u prenesenom značenju, koji govore o ljudskim potrebama i ljudskom egu. Želimo reći kako se čovjek lakše može odreći vlastite važnosti kada ga niz događaja koje ne može kontrolirati povuče iz njegove uske svakodnevice u širi kontekst prirode, našeg planeta, Sunčevog sustava i na kraju krajeva cijelog svemira kakvog do sada poznajemo zahvaljujući dosezima čovjeka, poput orbitalnog teleskopa Hubble koji se vidi u par kadrova spota. Željeli smo podsjetiti gledatelje koliko smo maleni, ali opet dovoljno znatiželjni da kroz istraživanje od mikro do makro razine činimo sve kako bismo bolje shvatili svemir i nas same.
Ovaj spot smo željeli izvesti kao eksperiment u tzv. net-art domeni. Riječ je o ispreplitanju umjetnosti, moderne tehnologije i novih resursa 21. stoljeća koji omogućuju nove načine stvaranja kreativnih sadržaja. Net-art je, po definiciji, umjetnost nastala na Internetu za Internet. No, mi smatramo da je to prestroga definicija - u našem slučaju inspiracija dolazi iz svakodnevnog života, same kreacije se stvaraju na mreži putem raznih naprednih on-line alata ili se pronalaze već gotovi prikladni "gradivi elementi" koji su lako podložni modificiranju ili mutiranju u neku iduću net-art iteraciju. Ono što je bitno kod net-arta je da se takav konkretizirani kreativni uradak kroz novu priču i značenje vraća na mrežu - time zatvarajući krug," kaže Pasarić.

terapija // 29/10/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*