home > njuz > BUDITE PREDGRUPA FEAR FACTORYU I DEVINU TOWNSENDU U ZAGREBU!!

kontakt | search |

BUDITE PREDGRUPA FEAR FACTORYU I DEVINU TOWNSENDU U ZAGREBU!!

Ljubitelj ste Fear Factorya i nikako ne biste htjeli propustiti njihov zagrebački koncert koji će se održati 1.12. u Tvornici kulture ? Sa Fear Factory nastupa i Devin Townsend ? O, da, idealna kombinacija, pa i više od toga. Žarko želite da ih vidite, a k tome, još imate i bend i potajno se nadate nastupu sa svojim idolima koji bi bio ostvarenje svih vaših snova. Znate li da se snovi ponekad ostvaruju ? E, pa organizatori koncerta nude vam upravo to, ostvarenje snova, odnosno nastup sa Fear Factory i Devinom Townsendom u Zagrebu.

Jedini uvjet za nastup sa ta dva velika imena je da ste bend iz Hrvatske, a u tom slučaju, što trebati učiniti ? Ne mnogo. Poslati mail na adresu media@metalholiday.com, 'okačiti' kratku biografiju, dvije fotografije novijeg datuma, link sa dvije autorske pjesme, pod subjekt maila napisati FEAR FACTORY ZAGREB - ZA PREDGRUPU i čekati odgovor koji će jednom bendu sigurno promijeniti život. SRETNO!!

Jedna od najvrućijih turneja pred kraj 2012. godine svakako je The Epic Industrialist Tour, koja 1.12. (subota) u zagrebačku Tvornicu kulture dovodi američke industrial metal veterane FEAR FACTORY i kanadskog glazbenog multi-genijalca Devina Townsenda.
[  ]

FEAR FACTORY (fearfactory.com)

'Kumove' industrial-death metala, kalifornijski bend Fear Factory, 1989. su pod imenom Ulceration osnovali gitarist Dino Cazares i bubnjar Raymond Herrera, a kasnije su se pridružili pjevač Burton C. Bell i basist Dave Gibney. 1990. mijenjaju ime u sadašnje, a 1991. objavljuju demo snimke koje je čuo Max Cavalera i preporučio ih izdavaču Sepulture Roadrunner Recordsu. Debitantski album "Soul of A New Machine" objavljen je 1992., a "Demanufacture" (1995.) dopao se kritici i publici, pa je mnogima upravo on nešto najbolje što je Fear Factory napravio.

Tri godine kasnije izlazi "Obsolete", prvi konceptualni album, koji se približio komercijalnijem soundu, pa je bio (i ostao) najprodavaniji album benda. "Digimortal" je objavljen 2001., no nije upisao uspjeh kao prethodni, što je bio razlog nesuglasica unutar benda, a u konačnici i raspuštanja nakon što je u ožujku 2002. otišao Bell. Krajem 2002. Olde Wolbers i Herrera, a nešto kasnije i Bell, ponovno se okupljaju, no Cazares je zbog sukoba s Bellom odbio nastaviti. "Archetype" je izašao je 2004. i bio prvi album na kojem je napuštena tematiku 'vječne' borbe čovjeka protiv stroja, te se pisalo o ratovima, religijama, velikim korporacijama, sociološkim temama ... No album baš i nije dobro prihvaćen, kao niti nasljednik "Transgression" (2005).

U travnju 2009. Bell je objavio kako su se on i Cazares pomirili i da zajedno rade na novom projektu. Taj projekt bio je u stvari 'novi', treći Fear Factory, a povratnički album "Mechanize" izašao je u veljači 2010., na kojem su kombinirali sve stilove s kojima su se 'borili' tijekom više od dva desetljeća dugoj karijeri. Novi album Fear Factorya "The Industrialist" najavljen je kao fuzija, jedno 'hibridno' izdanje industriala, death, groovea, thrasha, alternativnog metala sa sci-fi okruženjem, koja bi fanove trebalo baciti 'na koljena'. Koliko je u tome uspio, jedna od brojnih prigoda za provjeru bit će 1.12. u Tvornici kulture, što će u kratkom periodu, nakon nastupa na Metalfestu Hrvatska, biti drugi koncert Fear Factorya u Hrvatskoj.

DEVIN TOWNSEND (www.hevydevy.com)

Kanadski multi-instrumentalist, producent, kompozitor Devin Garret Townsend spada u red najtalentiranijih, najproduktivnijih i najutjecajnijih rock/metal glazbenika današnjice. U svojoj dvadesetak godina dugoj karijeri, bilo sa Strapping Young Lad (što mu je prvotno bio pseudonim), sa solo projektima, Devin Townsend Bandom, Devin Townsend Projectom, Ziltoid 'alter-egom' snimio je devetnaest studijskih albuma sa iznimno šarolikim stilskim izražavanjem. Ima tu classic, hard, progressive i punk-rocka, heavy, industrial, thrash, progressive, groove i death metala, ambijentale, elektronike, popa, new-agea, no svima, koliko god da znaju biti eksperimentalni, ponekad i teško dokučivi, zajednička je karakteristika da su iznimno zreli i kompaktni, a spoj tekstova i glazbe uvelike nadilazi prosječnu inteligenciju.

Da ne misli stati i da mu ne nedostaje inspiracije dokazuje i podatak kako je ove godine objavio novi album sa Devin Townsend Projectom, i to petim iz serije ("Ki" i "Addicted" (2009), "Deconstruction" i "Ghost" (2011)), pod imenom "Epicloud". Slijedeće će godine Devin najprije sa kanadskim pjevačem Chéom Aimeeom Dorvalom objaviti album "Casualties of Cool", "Z2", nastavak priče o Ziltoidu, trebao bi se na tržištu također pojaviti 2013., a produkcije albuma poznatih izvođača kao što su Steve Vai, Lamb Of God, Darkest Hour ili GWAR sigurno mu neće biti posljednje.

Devin Townsend, uz sav talenat, posjeduje i karizmu kao malo koji glazbenik i nazočiti njegovom koncertu ispunjenje je sna svakom fanu. A tek zasvirati prije njega ?

Cijena ulaznica u pretprodaji je 170 kuna, a na ulazu, na dan koncerta, koštat će 190 kuna. Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop - Tratinska 22, Maldoror - Lopašićeva 3, Octopus - Gundulićeva 37, Punkt 13 - Ilica 14, Dallas - Tkalčićeva 7, Dancing Bear - Gundulićeva 7, Kloto - Masarykova 14. Dallas Music Shopovi u Zadru - Trg Tri Bunara 1, Splitu - Narodni trg 14, Rijeci - Splitska 2a i Šibeniku - Kralja Tomislava 4.

promo guy // 03/11/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*