home > njuz > Goribor, Kandžija, The Mothership Orchestra, Bdat Džutim i Iskaz @ Trenchtown festival 2011

kontakt | search |

Goribor, Kandžija, The Mothership Orchestra, Bdat Džutim i Iskaz @ Trenchtown festival 2011

Predstavljamo vam izvođače koji će nastupiti na Maloj bini ovogodišnjeg Trenchtown festivala koji će se održati od 29. aprila do 1. maja u fenomenalnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića.
[ Bdat Džutim ]

Bdat Džutim

Blues-trip-hop sastav Goribor mnogi smatraju autorski najznačajnijim regionalnim bendom u poslednjih 10-ak godina. Ogoljeni i potresni tekstovi Aleksandra Stojkovića St-a uz upečatljivu muzičku podlogu čija je blues baza veoma vešto nadograđena najboljim iz rock ali i zaostavštine electro muzike, uživo zvuči impresivno autentično i iskreno.

Hrvatski reper Kandžija vrlo je brzo nakon debi albuma Narodnjaci (2009) i hitova Jelena, Bicikl i U trendu osvojio publiku širom ex-Yu prostora. Duhoviti tekstovi koji ispod prvog sloja humora često kriju oštru društveno-političku kritiku posebno su došli do izražaja u prošlogodišnjem singlu Kriza. Kandžija dolazi na Trenchtown sa svojim pratećim bendom Gole žene.
[ Kandžija ]

Kandžija

Prvi solo album Bdata Džutima aka Timbeta - Praznik za uši, nekada člana čuvenih Bad Copy, mnogi iz hip hop zajednice smatraju najboljim prošlogodišnjim rep izdanjem u Srbiji. Bdat je svakako jedan od najoriginalnijih MC-jeva sa prostora bivše SFRJ.

The Mothership Orchestra će na kratko Horgošku šumu pretvoriti u Šervudsku, svojim raskošnim pop-rock aranžmanima i melaholičnim proengleskim izrazom koji mnogi porede sa onim što radi bend Tindersticks.

Pančevački reper Iskaz je nedavno objavio treći album Kritična masa (Vol. 1 - Eros), prošle godine je kao prateći MC nastupio na Trenchtownu sa grupom Sunshine, a ove godine će održati koncert sa svojim devetočlanim pratećim bendom. Njihova verzija crossover repa budite uvereni nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
[ The Mothership Orchestra ]

The Mothership Orchestra

Pored gore pomenutih bendova na Maloj bini Trenchtown festivala ove godine će nastupiti i reggae sastav Smoke 'N' Soul, subotički rock bend Nafta koji predvodi Bane, nekadašnji frontmen grupe Džukele, hrvatski electro-dub kolektiv Bamwise, beogradski rock-reggae bend Teshki zulum, a i ove godine daćemo priliku nedovoljno afirmisanim grupama, kao i zapaženim lokalnim izvođačima, pa će koncerte održati i Temple of the Smoke, Neuroleptic trio, Save Da Hood, D Zoo i jedan od najinteresantnijih novih bendova u Srbiji - Ljudske potrebe.

Raspored:

Petak, 29. april: Temple of the Smoke, D Zoo, Save Da Hood, Bdat Džutim i Smoke 'N' Soul

Subota, 30. april: Neuroleptic trio, Nafta, Teshki zulum, Kandžija i Iskaz

Nedelja, 1. maj: Bamwise, Ljudske potrebe, Goribor i The Mothership Orchestra

Nakon koncerata bendova, na Maloj bini će svakog dana nastupati DJ-evi, uskoro možete očekivati više informacija o ovom programu.

U utorak, 22. marta, počela je online prodaja ulaznica. Ulaznice mogu da se kupe preko sajta Gigstix (www.gigstix.com) po ceni od 720 dinara za pojedinačne ulaznice i 1.790 dinara za komplet karata za sve dane Festivala.

Princip kupovine karata je sledeći: nakon logovanja, kupac bira tip karte (pojedinačna ili komplet) i broj karata koliko želi da kupi, zatim popunjava lične podatke i nakon što potvrdi kupovinu na mejl, dobija uplatnicu sa svim podacima o kupovini. Nakon što kupac uplati novac, stići će mu mejl vaučer sa ličnim podacima i serijskim brojem. Karte se uz posedovanje vaučera podižu na samom ulazu u festivalski prostor od 29. aprila. Kupci kompleta karata pomoću serijskog broja na vaučeru moći će da rezervišu besplatan boravak u kampu.

Fizička prodaja karata počinje 1. aprila, a uskoro će biti poznata i prodajna mesta.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji se kapacitet zbog velikog interesovanja svake godine povećava.

Svi koji kupe komplet ulaznica, online ili fizički na prodajnom mestu, imaju besplatan smeštaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smeštaja, svaki kamper pojedinačno treba unapred da rezerviše svoj boravak u okviru kampa.

Smeštaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak online formular na sajtu Festivala - www.trenchtown.org, i već možete početi sa pakovanjem šatora i odbrojavanjem do početka Festivala. Kao i prošle godine, uz besplatan smeštaj u kampu dobijate i parking mesto. Komfor u kampu je bitno poboljšan unapređenom infrastrukturom mobilnih tuševa sa toplom vodom i većim brojem toaleta.

Broj šatorskih mesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, zato požurite sa svojom rezervacijom.

Do sada su učešće na Trenchtown festivalu potvrdili: Partibrejkers, Dubioza kolektiv, The Beat Fleet (TBF), Svi na pod!, Zemlja gruva, Sopot, FC Apatride Utd i Bei the Fish. Svi oni će nastupiti na Velikoj bini.

Više informacija o izvođačima možete pronaći na sajtu Trenchtown festivala - www.trenchtown.org

promo guy // 25/03/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*