home > najawa > Cojones (Hr) + Apples Of Trees (Hr) + Mana (Slo) 20.03.2009 MIKK Murska Sobota

kontakt | search |

Cojones (Hr) + Apples Of Trees (Hr) + Mana (Slo) 20.03.2009 MIKK Murska Sobota

Letos so mlade pištole oborožene. Imajo medij, pogum in čar, ki bi ga bilo greh spregledati.

Vzrokov in posledic je več; RSQ je s simbiozo dodal kredibilnost šesti
turneji YounGunZ, na katero se je, po lanskem kronanju zagrebških Ruiz, v finale prebilo kar sedem hrvaških zasedb. Preostalih osem, slovenskih, ima različno dolge biografije - nekatere imajo samo demo posnetke, vse pa so prepričale komisijo RSQ uredništva. Tako bodo svoj repertoar predstavile v sklopu petih predizborov, ki bo prvič zasedel tudi odre soboškega MIKKa.
[  ]

V izbrani konkurenci bodo domače barve zastopali mračni mariborski maratonci MÁNA, zagrebško sceno pa promovirata kolektiva tesno povezana z lanskoletnimi zmagovalci - stonersko grungerski COJONES in bizarno lucidni APPLES OF TREES. Večer bo otvorila premierna projekcija RSQjevega 25minutnega intervju/dokumentarca z zasedbo Psycho-Path ter arhivskim materialom videoprodukcije, turnej in celonočnih studijskih snemanj.

Dober razlog za obisk je (poleg gate parajoči kreativnosti) tudi
kompilacija. Ta bo spet zbrala posnetke vseh petnajstih skupin z video
predstavitvami, le da jo bodo tokrat brezplačno dobili vsi obiskovalci
predizborov. Na ta način se bo ta generacija tudi uradno zabeležila v
zgodovino, lahko pa verjamete, da ima potencial za navdušenje. Preverite sami, preden se ugriznete v jezik in rečete, da ni talentiranih bendov, ali da jih nihče ne promovira.
[ apples of trees ]

apples of trees

APPLES OF TREES

*Zahtevamo odprto občinstvo!*

Način kako resno in zafrkantsko ta zagrebški kvartet kombinira glasbo inkarakter je fascinanten. Z angleškimi nadimki in bizarnimi naslovi mojstrskododelanih indie kompozicij, potrjejo nesmisel globokih besed v uradni biografiji. >>Podkupili smo anonimno osebo, da jo je napisala.<< Prvi EP s petimi skladbami so predstavili tudi kot gosti nedavne promocije prvenca Ruiz. >>Krasni fantje. Nekaj časa smo imeli tudi za medebojno dotikanje, kar je dokaz, da je scena v Zagrebu pristna, zelo intimna in moraš biti odprt za vse in vsi bodo odprti za vas.<< Čeprav se ne obremenjejo z načrti in sledijo ljudskemu izreku >>Če nimaš načrta, načrtuješ propad,<< se bodo na koncertu v MIKKu pojavili: >>Koncerti so edinstveni. Kot one night stand; lahko so zelo
dobri ali mlahavi.<< Se bodo pa bojda na vse pretege trudili, da bi vsi v
avditoriju >>ob nadaljevanju večera v senci kamina razmišljali o
gratifikaciji zaužitega nastopa.<< Če bodo odprti, seveda.
[ cojones ]

cojones

COJONES

*Novi glasniki zagrebškega stoner-rocka*

Zagrebška stoner rock scena je na vrhuncu - poleg Ruiz in kopice ostalih
(Bastinado, Good Day To Die, She Loves Pablo) na to opozarja tudi kvartet Cojones, ki je z znanci Umor že izdal split-EP, v kratkem pa napoveduje prelomnico s prvencem. >>Veliko ljudi je začelo obiskovati koncerte stoner bendov v Močvari in tako se je spontano razmahnila scena z mlado indie založbo Sonic Doom Records. Ta izdaja albume in skrbi za distribucijo - tudi naših albumov.<< Na prvi evropski turneji so se pri nas ustavili v Postojni in v Menzi na Metelkovi, kjer bodo 17.aprila pričeli novo evropsko odisejado. Še pred tem jih v sklopu RSQ YounGunZ Tour čaka željeni nastop v Murski Soboti. >>MIKK je bil vedno v načrtu. Vemo, da je eno najbolj kultnih prizorišč sicer odlično razvejane mreže slovenskih klubov, kar takoj zazna vsak hrvaški bend, ki skuša bookirati nastope.<< Naj jih kontaktira tudi vaš lokalni organizator...
[ mana ]

mana

MÁNA

*Z vsakim komadom odkriti kaj novega v sebi*

>>Nekdo se je odločil, da smo stoner rock in mi se ne bomo prepirali,<< so nezakomplicirani štajerski fantje in dekle, ki so zametke benda dokončno zakoličili pred dobrim letom in se resneje lotili zadeve. Sicer se niso odločili za poseben žanr: >>Počasen in masiven pristop k igranju se je razvil spontano, ni pa nujno, da bo vedno tak.<< To zvočno maso zaključuje žesnki vokal, ki poda glasbi neko drugo dimenzijo, ki jim je odprla vrata Klubskega Maratona Radia Študent, kjer so preizkusili, kar nekaj odrov: >>Pridobili pa smo tudi malo medijske pozornosti, nekaj studijskih seans, občudovalcev in samozavesti.<< Veselijo se prekmurskih ravnic in soboškega kluba MIKK, za katerega jim je na ušesa prišlo, da ima bojda najbolj izobraženo publiko v Sloveniji. Svež material želijo čimprej preliti na album, tako, da se bodo že spomladi lotili snemanja plošče in odpravili na turnejo po Sloveniji, upajo pa da jih pot zanese tudi dlje.

Start ob 21.30 uri.
Vstopnina + kompilacija - 3 EURO.

promo guy // 18/03/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*