home > najawa > OGENJ @ Tvornica Kulture, Zagreb, 28/04/2018

kontakt | search |

OGENJ @ Tvornica Kulture, Zagreb, 28/04/2018

Put koprivničke petorke Ogenj put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vode na brojne koncerte i nastupe u sklopu raznih festivala koje održavaju diljem regije. Do kraja godine, svakog vikenda Ogenj negdje svira. Pa, ipak, unatoč tako stisnutom rasporedu koji je upotpunjen i privatnim obavezama Tomo, Nikola, Tara, Denis i Filip našli su vremena da se u društvu producenta Ante Prgina Surke zatvore u Dancing Bear studio i snime 12 pjesama koje su upravo danas objavljene na CD albumu koji nosi naslov ''Domaj''(Dancing Bear).

Uz izlazak albuma, Ogenj je najavio i koncertnu promociju koja će se održati 28. travnja u Tvornici Kulture. Ulaznice za ovaj koncert mogu se u pretprodaji nabaviti putem sustava Entrio.hr po cijeni od 30 kn, a za 50 zagriženih fanova osiguran je promo paket 'ulaznica + album' po cijeni 59,00 kn. Promo paket može nabaviti u shopovima Dancing Bear (Gundulićeva 7), Aquarius CD shop (Branimir centar - Kneza Branimira 29, Zagreb); Aquarius CD shop (Varšavska 13, Zagreb); Croatia Records (Bogovićeva 5, Zagreb); Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb); Dućan ploča PDV (Međimurska 21, Zagreb); Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb).
Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 45 kn.



BIOGRAFIJA

Ogenj izvrstan, energičan i nadahnut etno punk rock bend stiže u Mali pogon Tvornice Kulture kako bi koncertno promovirao debi album 'Domaj'

Ogenj je peteročlani bend iz Koprivnice. Svoju glazbenu priču započeli su kao akustični trio krajem 2015. godine. S vremenom se kolektiv proširio, a s njim i glazba koju sviraju. Dosadašnja akustika se raspojasala i postala energičan i čvrst miks rock 'n' rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, podebljanim brzom tamburicom i violinom. Da bi doživljaj bio bolji i da bi bend još malo iskočio iznad standardnih hrvatskih rock grupa za to se pobrinuo pitki lirski izričaj na kajkavskom. U glazbi grupe Ogenj čut ćete utjecaje i energiju bendova kao što su The Pogues, Flogging Molly, Mumford & Sons, Dropkick Murphys, Shake Graves, a svemu tome sigurno neće odmoć ni HC/punk utjecaji kojima su si pojedini članovi benda zakucali temelj.
Balade, poskočice, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i pokoja suza dio su svakog performansa Ognja.
Sama ideja stvaranja na kajkavskom izričaju došla im je prirodno, i ni u kojem scenariju nije moglo drugačije ispasti. Naime, frontman benda i autor svih Ognjenih tekstova je Tomislav Mihac Kovačic, rođeni Međimurec koji je i u svojim dosadašnjim projektima uvijek stvarao na kajkavskom. Jednostavno, prirodno, a opet toliko drugačije i moćno. Posebice nerazumljivo.

Nakon puno "utakmica" u HC/punk vodama (Angry Cows, Božje ovčice, Nullified,…), čak 3/5 benda koji čine Ogenj, odlučili su primiriti loptu i krenuti drugačijim, ali opet sličnim putevima. Zapravo, prvi pravi izleti u glazbene sfere pojedinih članova Ognja započeli su slušajući folk punk i celtic folk punk bendove. Danas, četiri dečka i jedna cura iz Ognja koriste književnog jezika barataju dijalektom, umjesto mandoline sviraju tamburicu kojoj su dodali violinu te ostali vjerni svojim polkama, bluesu i countryju iz prošlih dana.
Svoju prvu godišnjicu postojanja proslavili su objavom EP-ja "Još je rano".
Dijelili su pozornicu s Hladnim pivom, Zadrugom i Cinkušima, svirali na INmusic festivalu te na brojnim drugim festivalima diljem regije što je zasigurno pridonijelo širenju kruga ljudi koji će od sada revno pohađatinjihove koncerte.

promo girl // 10/04/2018

Share    

> najawa [last wanz]

cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

| 09/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

| 08/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*