home > mjuzik > Lica s tjeralica

kontakt | search |

SHEITANS: Lica s tjeralica (Dancing bear, 2009)

Ajde hvala Bogu, sada znam da rock'n'roll bude još dugo živio na našim prostorima. U Posavini se eto, rodilo čudo, a na nama je da se samo poklonimo toliko samouvjereno-zvučećim Sheitans-ima, jer drugi epitet vam neće pasti na pamet toliko brzo. Osim da zvuče k'o Partibrejkersi, ali to je više kompliment nego kritika. Bitno je pritom nadodati, da je ujedno lako prepoznati i razliku, Sheitans-i su svojom skromnošću uspjeli sakriti svojstvenu talentiranost kao da se ona podrazumijeva, a takva osobina inače samo već iskusnih grupa, može se ugodno usjetiti na svakoj od kompozicija, i to ne samo studijski, već i kad ih čujete na bini.

Lica s naličja je nešto malo dulje od polusatne rock and RnR poslastice. Premda zbog očitih demo i recesijskih razloga nedostaju riječi pjesama na originalnom cover-u, bar vas naginje na pomnije slušanje spomenutih. Riječi kao i glazba vrlo su jednostavni a ono pozitivno što izlazi iz toga je zaraznost tipa u track 3: Najgori: 'Ako sada možeš pridruži se i ti, pa ćemo mi skupa blues igrati!' ili čak u brzom nabrajanju na track 1: Možda: 'Tebe mene koga čega noći dana dal si sama da li vidiš ovo moje srce/dušu kako sada lupa/trune za tobom'. Logično je da riječi još nema online, za razliku od ostalih multimedijalnih sadržaja koje članovi nude na svojim face i mysp stranicama društvenih mreža te blogu blues umornog konja.
[ isječak s bloga ]

isječak s bloga   © daily routine r'n'r benda

Još kad ih je terapeut damir na prošlogodišnjim (ujedno i posljednjim) trnjanskim krijesovima na Dan Zagreba promatrao na savskom nasipu kao predgrupa velikoj zapaljenoj lomači, znao je da se zakuhava entuzijastna rok'n'rol budućnost, na području znatno širem od Županje i Orašja, gdje su začeti Sheitansi. Utjecaj Majki i Partibrejkersa jasan mu je bio k'o dan, vjerojatno prouzročen zemljopisnom blizinom Vinkovaca i Belog grada. Terapijska kritika poslužila je kao referenca za dalje. Dokaz da su zaista potpisali major label i to slikali, nalazi se a di drugdi neg na face-u, tako da dakako probrowsajte galeriju na gornjem linku.
[  ]

[  ]

Pjesme su potpisivali vokal gitara Dejan Đukić te basista Mario Vidović, za vrijeme čega je producent bio renomirani Edi Cukarić, a mixanje je forwardano drugom Edu, Edu Brooksu mixeru Pearl jama. Prvi song s albuma i ujedno i najawni spot je Možda (unplugged versione). Drugi najawni radio singl je , koji se samo lagano diferencira od naziva, ne mogu reći, istoimenog albuma. Lice s tjeralice.

Molimo te, daj nam sad entire listu songova. Evo, moj narode:
Možda 1
Idem ka tebi 2
Najgori 3
Lice s tjeralice 4
Mi djeca s kolodvora Zoo 5
Trebam te 6
Idem dalje 7
Rodeo boogie 8
Sheitans rollin 9
Električna duša 10

Pjesme 1 3 4 5 8 i 9 su usavršeni rock te rnr hitovi. Budući one čine 60% albuma, u akademskom smislu to je taman dovoljno za prolaz, ali kakav prolaz? Iako albumu dajem ocjenu 9, to je samo poticaj za drugi album s ocjenom 10 dok za koncerte i odnose s javnošću dečki zaslužuju čistu desetku, a i više. Također ocjena 9 je više za neke moje svrhe (čekanje savršenog albuma) nego pravi odraz Lica s tjeralica. Ajde dobro! dat ću deset, da me kad dečki postanu 'gromni nitko ne zajezeza kol'ko sam 2009e bio naivan, ne predvidjevši kataklizmu domaćeg rnr-a.

--------------------------------

S iskrenošću kojom su ovi dečki krenuli u r'n'r business, te sa svojom skromnošću i talentom nije realno je za očekivati, već je totalno izvjesno da će za par albuma barem dostojno zamijeniti domaće odlazeće Majke i pogotovo istočne Partibrejkerse.

PS2: Sheitans arapska riječ slična satans: vragolasti vražići. A promocija Lica s tjeralica je nadolazeći koncert u Sax-u.

ocjena albuma [1-10]: 8

marin // 20/11/2009

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Cd-ove Sheitansa slušat će Branko Kranjčec i Matija Pavličević.
Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Demons

NEON LIES: Demons (2024)

| 03/05/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Bovoso / Brume split tape

BOVOSO / BRUME: Bovoso / Brume split tape (2022)

| 02/05/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Romanticismo Oltranzista

AIT!: Romanticismo Oltranzista (2007)

| 01/05/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Moon's Milk (In Four Phases), reissue

COIL: Moon's Milk (In Four Phases), reissue (2024)

| 30/04/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: It All Comes Down To This

A CERTAIN RATIO: It All Comes Down To This (2024)

| 29/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*