home > mjuzik > Hello

kontakt | search |

4LYN: Hello (Rodeostar Records, 2008)

Nakon trogodišnje pauze oglasili su se i popularni njemački crossover komercijalni mainstream pop nu-metalci 4Lyn koji su 2008. okončali čak sa 4 izdanja. Prvo su objavili kompilacijski DVD "The Good Life Period", potom izdali limitirano izdanje albuma "Hello" koji je zahvaljujući MTV i Viva promociji planuo od šale, te su isti zatim realizirali za područje cijele Europe i na koncu su otisnuli snimak njihovog završnog koncerta vrlo uspješne turneje pod naslovom "Live In Hamburg". A za početak 2009. pripremili su i video DVD izdanje live zapisa, što je već pozamašno pretjerivanje u okviru show-bussinesa.

Premda su u svojoj ranoj fazi 4Lyn bili daleko više aktivni u pogledu singlova i video spotova koji su se nemilice danonoćno vrtjeli na njemačkoj Viva satelitskoj TV, a potom i na MTV, band je prelaskom na Rodeostar Records s albumom "Hello" odlučio da se više orijentira ka albumu kao cijelini. Doduše izbacili su samo jedan singl, naslovnu "Hello (for you I'm dying)", no unatoč emotivno gorkastoj slatkoći koju pjesma pruža nikako se ne može reći da je ova četvorka stasala u pravovjerne rockere, odnosno zrele pop-metalce. Prvi dio albuma čine brze skladbe zavodljivih refrena ("The grind", "World's gone crazy", "Too much anything"), a u drugom su uglavnom prisutne elegičnije i umjerenije teme ("Nostalgia", "This heart", "Cowboy"). No, sve je to tako proziran, vodenjast i kičast spoj njihovih uzora od Therapy?, QOTSA, Papa Roach, Sum 41, Drowning Pool, Hatebreed do Guns'n'Roses i žestokog Bon Jovija kada je u formi da je to dovedeno do tipične hibridne sterilnosti kojom obasipa komercijalna industrija. Ne može se osporiti da ovaj kvartet nema žestinu i melodične pjesme koje sve odreda frcaju komercijalnim atributima, ali je činjenica da su odreda predvidljive, neinventivne i podsjećaju na gomilu toga što je već objavljeno u daleko slojevitijim, raznovrsnijim i bogatijim aranžmanima. Red hard-rock/heavy riffova, red nu-metala, obaveznih gitarskih solo dionica, debeli slojevi pop melodija i stadionskih ovacija, malo vrištanja, stenjanja, uzdisaja i uglavnom to je to. Upakirano u raskošnu produkciju kakvu mnogi bandovi mogu samo priželjkivati, ovaj album je upravo ono što klinci i uglavnom pubertetska publika traži u oblasti scene koju predvode Evanescence, Guano Apes, te finski Him i Nightwish koji su ipak odmakli u mnogim pogledima od ove prozirne njemačke komercijalne šminkerske družine.

ocjena albuma [1-10]: 4

horvi // 07/02/2009

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Kad je bal, nek' je kanibal

BEZBELI APSTRAKLIJE: Kad je bal, nek' je kanibal (2014)

| 23/10/2014 | jura |

>> opširnije


cover: Wild

PORD: Wild (2014)

| 23/10/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Commoner, Peers, Drunks and Thieves

THE TALKS: Commoner, Peers, Drunks and Thieves (2014)

| 22/10/2014 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Time Traveling

CAPISCONNE: Time Traveling (2014)

| 22/10/2014 | jura |

>> opširnije


cover: Guilty of Everything

NOTHING: Guilty of Everything (2014)

| 22/10/2014 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Hello
  • 4Lyn (2001)
  • Neon (2002)
  • Take It As Compliment (2004)
  • Compadres (2005)
  • The Good Life Period - DVD (2008)
  • Hello (2008)
  • Live In Hamburg (2008)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*