home > mjuzik > Holly Jolly Hollywood

kontakt | search |

WEDDING PRESENT: Holly Jolly Hollywood (2008)

Moj ovogodišnji pobjednik u božićnim izdanjima i pjesmama je svakako stari lisac David Gedge, kojeg smo zbog dječjih bolesti nažalost propustili nedavno u Beču, no sljedeći puta kada se prikaže u blizini, bićemo tamo.

On je za naslovnu pjesmu ovog EP-a u pomoć pozvao Simone White, američku kantautoricu, koja je svojim vokalom odradila ono što je nekada davno Kirsty McColl odradila Shaneu McGowanu. Ugodan topao ženski vokal vodi kroz pjesmu, a šturi Gedgeov glas daje onu napetost koja treba biti da jedna božićna pjesma ne postane božićna ljiga. Holly Jolly Hollywood isporučena je u dvije verzije, obje su predivne a slušatelj se može odlučiti dal' će slušati samo jednu do iznemoglosti ili pak se "pucati" s obje. A kad Simone na kraju kaže "Merry Christmas Everybody", rastopim se svakiput.

"Twin Peaks" verzija klasika White Christmas završava ovo izdanje, a spot za Holly Jolly Hollywood, samo je točka na "i" kraju ove vrlo uspješne godine za WEDDING PRESENT.

The Wedding Present "Holly Jolly Hollywood" featuring Simone White

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 24/12/2008

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Upstarts and Heretics

THE MISTAKES: Upstarts and Heretics (2019)

| 15/01/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Do neboto zamok

PMG KOLEKTIV: Do neboto zamok (2019)

| 14/01/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Ästräl Säbbäth

VERDUN: Ästräl Säbbäth (2019)

| 02/01/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Neizdadeni: mladost i odbrana

PIKOLOMINI: Neizdadeni: mladost i odbrana (2019)

| 30/12/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Plafon / Bronca / Euforija

KANDŽIJA / LES / BUČ KESIDI: Plafon / Bronca / Euforija (2019)

| 27/12/2019 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Holly Jolly Hollywood
  • George Best (1987)
  • Tommy 1985-1987 (1988)
  • Ukrainski Vistupi V Johna Peela (1989)
  • Bizzaro (1989)
  • Sea Monsters (1991)
  • Hit Parade 1 (1992)
  • Hit Parade 2 (1993)
  • Watusi (1994)
  • Saturnalia (1996)
  • Singles 1989-1991 (1999)
  • Take Fountain (2005)
  • Search for Paradise (2006)
  • The Complete Peel Sessions 1986-2004: Remastered (2007)
  • Shepherd's Bush Welcomes the Wedding Present (2008)
  • El Rey (2008)
  • Holly Jolly Hollywood EP (2008)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*