home > mjuzik > Sonik Kicks

kontakt | search |

PAUL WELLER: Sonik Kicks (Universal Island Records, 2012)

Kao i vino, što je starije, to je bolje, tako se može reći i za Paul Wellera, "modfathera", koji nas iz godine u godinu iz albuma u album iznenađuje s novim dobrim, odličnim pjesmama. Dvije godine nakon hvaljenog albuma "Wake up the Nation" i četiri nakon još hvaljenijeg "22 Dreams", Weller je napravio album prepun soničnih udara, zvečečih gitara i predivnih harmonija sličnih i mogućih samo njemu.

Sa nabrijanom i pulsirajućom "mod meets kraut" Green odmah udara u glavu. Ista se prelijeva u The Attic koja priziva najbolje dane grupe The Jam, a sa Kling I Klang čine trio nakon kojeg je prijeko potreban odmor. On dolazi u dvominutnom intermecu Sleep oft he Serene.

To dolazimo do mirnijeg dijela albuma koji započinje s violinama u By the Waters, uživa uz jazzy-dub sedamminutni duet sa suprugom Hannah (bivšom back vokalisticom benda), daje nam pravu mod pjesmu That Dangerous Age, a na Dragonfly i Garden Overgrown gitare daje u ruke Grahama Coxona i Noela Gallaghera. Onda nas dvadeset sekundi dugačak Twilight uvodi u psihodelični dio s Drifters i Paperchase. Za kraj je ostavljena hippyevska Be Happy Children koja više spada u Wild Wood fazu, a posvećena je svoj njegovoj djeci, a ima ih, a uz njega se tu pojavila najstarija Leah, kćer iz braka s Dee C Lee (bivšom back vokalisticom benda Style Council).

Rijetki su oni koji mogu u 43 minute objediniti krautrock, mod, britpop, reggae, dub, synth pop, post punk i ko zna što još a da to sve zvuči više nego dobro. Na ovom je albumu Weller objedinio žestok zvuk The Jama, pop Style Councila i mudrost Paul Wellera te nam već na početku godine dao na razmišljanje o najboljim albumima godine.

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 23/05/2012

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Crescendo

THE SCARABEUSDREAM: Crescendo (2019)

| 10/07/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Krajnc pričakuje obisk s najvišje inštance

MATEJ KRAJNC: Krajnc pričakuje obisk s najvišje inštance (2019)

| 09/07/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: DIV / 22 / Nasmeši se i reši me

ORVEL / SEINE / BOHEMIJA: DIV / 22 / Nasmeši se i reši me (2019)

| 09/07/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Jutro u zavoju. Čvor

ČOPOR: Jutro u zavoju. Čvor (2019)

| 07/07/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: The Furnaces of Palingenesia

DEATHSPELL OMEGA: The Furnaces of Palingenesia (2019)

| 06/07/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Sonik Kicks
  • Paul Weller (1992)
  • Wild Wood (1993)
  • Live Wood (1994)
  • Stanley Road (1995)
  • Heavy Soul (1997)
  • Modern Classics (1998)
  • Heliocentric (2000)
  • Days of Speed (2001)
  • Illumination (2002)
  • Studio 150 (2004)
  • As Is Now (2005)
  • Hit Parade (2006)
  • Catch-Flame! (2006)
  • 22 Dreams (2008)
  • Weller at BBC (2008)
  • Wake Up the Nation (2010)
  • Sonik Kicks (2012)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*