home > koncert > COJONES, SHE LOVES PABLO & CLUTCH @ Tvornica kulture, 21/08/2016

kontakt | search |

COJONES, SHE LOVES PABLO & CLUTCH @ Tvornica kulture, 21/08/2016

Kada se koncert prebaci iz Močvare u Tvornicu, znate da će biti dobro, jer to znači da je potražnja za kartama velika. Kada pak tvornica bude rasprodana, možete očekivati kaos najljepše vrste. Kada se podignu tribine i otvori ograda iznad njih, tek tada tvornica blista u svojim najljepšim bojama. U nedjelju, 21. kolovoza, ponovno je zablistala, a pozornicu su pohodili Cojones, She Loves Pablo i po prvi puta na hrvatskom tlu, legendarni Clutch.
[ cojones ]

cojones   © veda

[ cojones ]

cojones   © veda

Prvi na pozornici bili su Cojones, stoner-rockeri iz Zagreba. Postoje desetak godina i iza sebe imaju dva EP-a, dva albuma i treći u kratkoročnom planu. Njihova najveća odlika jest to da sve rade sami. Od merchandisea do snimanja glazbe, dečki vole imati posla i to im je postao recept za uspjeh. Makar su bili prvi na tapeti, prikupili su mnogo publike. Po reakcijama slušatelja možda ne i svojom zaslugom jer se malo pjevalo, a još manje plesalo, ali Cojonesima to nije smetalo. Držali su se svojeg programa i zabavljali na pozornici toliko da publike nije niti trebalo biti. To svakako odaje dojam profesionalaca. Zvukom se, na žalost, ne ističu posebno, sve je prepuno šumova, neartikuliranih riffova i mumljanja u mikrofon. Za ljubitelje nekoherentnog, veliki pogodak, ali s ovim ton-majstorom u kombinaciji, loše za onog tko je htio shvatiti o čemu tu zapravo oni pjevaju (ili ponavljati refrene za njima).
[ cojones ]

cojones   © veda

U sredini ovog stoner (groove) sendviča pojavili su se She Loves Pablo. Već dobro poznati publici iz Zagreba, moglo bi se reći da su u zadnjih deset godina podigli dobar tabor te da su tu doma. Prije pet mjeseci su izdali album Try Mandarin, a malo prije toga slavili svoj deseti rođendan. Velika publika nije im strana pa su pred tisuću ljudi u Tvornici stajali na čvrstim nogama. Vidljivo uzbuđeni, samopouzdani i u sekundu točni, svirali su stare i nove pjesme. Publika je na njih bolje reagirala od benda ranije, prvi su redovi pjevali, a došlo je i do naguravanja kada je na stage stupio vokal support - Nenad.
[ she loves pablo ]

she loves pablo   © veda

[ she loves pablo ]

she loves pablo   © veda

[ she loves pablo ]

she loves pablo   © veda

[ she loves pablo ]

she loves pablo   © veda

[ she loves pablo ]

she loves pablo   © veda

Nakon dva benda, Tvornica se zagrijala na radnu temperaturu od 35+ stupnjeva, i kretanje u bilo kojem smjeru postalo je jako teško. Napetosti u publici doprinijelo je i dodatno čekanje od dvadesetak minuta van rasporeda, prije nego što su se Clutch popeli na pozornicu.
[ she loves pablo ]

she loves pablo   © veda

[ publika ]

publika   © veda

[ clutch ]

clutch   © veda

U 22:20 bilo je vrijeme, tehničar je istrčao na binu, dao svjetlosni signal ton majstoru, svjetla su se zamračila i na binu su izašli članovi benda. Cijeli taj ritual, kratka napetost prije eksplozije zvuka bacilo je publiku u trans, pripremilo ih za spektakl koji tek predstoji. O samom bendu ne treba se puno govoriti, sviraju dvadeset i pet godina, prvi su put kod nas, i turnejom predstavljaju novi album Psyhic Warfare. Interakcija sa publikom bila je savršena, Niel Fallon, u zagrljaju basiste Dana Mainesa i gitarista Tima Sulta vodio je more obožavatelja. Govorom tijela, pozdravima, pa i plesom dali su osjećaj jedinstva, kao da su izbrisali željeznu ogradu između sebe i publike. Tehnički, glazbeno ili performerski, nema se što za zamjeriti. Nastup u tvornici bio je dostojan svih ovih godina čekanja, što je i sam Niel napomenuo: "Napokon, nakon dvadeset i pet godina bilo je i vrijeme. Moramo dosta toga proći zajedno".
[ clutch ]

clutch   © veda

[ clutch ]

clutch   © veda

E, pa.. i prošli smo puno zajedno u tih sat i pol koje su svirali koji su prebrzo odsvirali. A siguran sam da ne govorim samo za sebe kada kažem da jedva čekam ponovni dolazak Clutcha u Zagreb.
[ clutch ]

clutch   © veda

[ clutch ]

clutch   © veda

karlo krešimir kaštelan // 23/08/2016

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*