home > koncert > THE CARDIGANS + THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES, 11/04/1999, "Slovan", Kodeljevo, Ljubljana

kontakt | search |

THE CARDIGANS + THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES, 11/04/1999, "Slovan", Kodeljevo, Ljubljana

"GRAN TRUISMO INTERNATIONAL"

Iako je bilo predviđeno da će se koncert održati u Hali Tivoli, spretni organizator, navrijeme vjerojatno zbog slabijeg odaziva publike, premjestio ga je u manju dvoranu. Drugi hvalevrijedan potez bio je početak koncerta, tj. samo 15 minuta nakon zakazanog vremena na kartama i plakatima. Bilo bi lijepo da se naše "zvijezde" i organizatori ugledaju na to kak se radi vani.

Dakle, pred ugodno popunjenom dvoranom (cca 3.000 ljudi) predgrupa THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES (također Šveđani) započeli su svoj polusatni program i predstavili dio materijala s njihovog albuma "Welcome to the Infant Freebase" i pokoju pjesmu s "Extended Revelation". Već prema samim naslovima pjesama (Mantra Slider, Firmament Vacation, Jehovah Sunrise, Safety Operation) moglo bi se zaključiti odakle crpe svoje ideje, a pogotovo nakon odslušavanja tog dijela koncerta. No da ne duljim previše o njima (iako su simpatični, i uz malo bolji razglas bolje bi i zvučali) malo Doorsa, Stoogesa, kontrolirana psihodelija i na kraju malo Kula Shakera.

Trebalo je samo 15 minuta da se cijeli "stage" pripremi za nastup "zvijezda" večeri - CARDIGANSA. Za one koji to još neznaju oni su iz Jönkopinga, Švedska. Osnovani su 1992. i iza sebe imaju četiri albuma (Emmerdale, Life, The First Band on the Moon i Gran Turismo). Koncertnu postavu čine: Nina Persson /vokali/, Peter Svensson /gitara i svi prateći vokali, ujedno piše i većinu textova i glazbe/, Lasse Johansson /klavijature i gitara/, Bengt Lagerberg (bubnjevi) i Larry Ljungberg /koncertna zamjena za originalnog bassistu Magnusa Svenningsona, koji je odlučio ne ići na turneje/. Inače Larry je potpuno netipičan Cardigan, pa čak i Šveđanin, jer strašno liči na Phila Lynotta ili na Lennya Kravitza iz prve faze.
[ cardigans u ljubljani ]

cardigans u ljubljani   © pedja

CARDIGANSI su otvorili sa Marvel Hill, nastavili sa Step On Me i Been It i završili sa Hanging Around. Uz odličan razglas i light, pokazali su da znaju svirati i gitare (što se na njihovim albumima baš i ne da primjetiti), tako da sve ove pjesme uživo zvuče čvršće i uvjerljivije. Nina ima prekrasan glas, s kojim je imala problema prvih par pjesama, a onda je dalje išlo sve ko podmazano (poslije smo čuli da je imala nekih problema s grlom). Sve u svemu super. I taman kad se čovjek navikne - kraj. Nakon samo 45 minuta završili su s prvim dijelom. Ipak računali su na bis za koji su ostavili Paralyzed, My Favourite Game i Higher. To je ujedno bio i najbolji dio koncerta jer su se oni opustili do kraja i odsvirali stvarno za gušt. S instrumentalom Nil, počela su se paliti svjetla u dvorani, a na sveopće iznenađenje i oduševljenje pojavili su se još jednom i odsvirali Sabbath Bloody Sabbath (obradu svojih idola Black Sabbath, koja je u ovoj izvedbi bila puno sličnija originalu). I to je bilo to.

Na kraju sat i pol CARDIGANSA + pol sata THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES + dobra ekipa na relaciji ZG-LJ-ZG = DOBAR PROVOD.
PS. Ako neko misli da je zabuna u naslovu turneje - nije.

pedja // 08/08/2000

Share    

> koncert [last wanz]

cover: ††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

| 12/06/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: JUTRO & KURGASHIAN, VASHE SKOVECHANSTVO & RONALDO MAXIMUM, 01/06/2024, Itaka Library Bar, Podgorica

JUTRO & KURGASHIAN, VASHE SKOVECHANSTVO & RONALDO MAXIMUM, 01/06/2024, Itaka Library Bar, Podgorica

| 10/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: MARK TRIPPIN + BIZZAR, 31/05/2024, Club Monkey, Podgorica

MARK TRIPPIN + BIZZAR, 31/05/2024, Club Monkey, Podgorica

| 06/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: SANDRAUN 30/05/2024 Cafe Berlin, Podgorica

SANDRAUN 30/05/2024 Cafe Berlin, Podgorica

| 05/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Sting@Arena ZG 27/05/2024

Sting@Arena ZG 27/05/2024

| 28/05/2024 | nina kc |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Set list:

Marvel Hill
Step On Me
Been It
Erase/Rewind
Rise & Shine
Sick & Tired
Junk Of the Hearts
Explode
Starter
Lovefool
Do You Believe ?
Hanging Around
----------------
Paralyzed
My Favourite Game
Higher
----------------
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*