home > koncert > COMBICHRIST @ Boogaloo, Zagreb, 05/03/2011

kontakt | search |

COMBICHRIST @ Boogaloo, Zagreb, 05/03/2011

Trenutno najpopularniji EBM sastav Combichrist po treći put je nastupio u Zagrebu. Sa sobom su doveli sunarodnjačke bendove iz Norveške: electropop industrijalce Substaat i industrial metalce Mortiis.
[ Substaat ]

Substaat   © tomislav

Prvi su oko 21 počeli Substaat koji su nam u kratkom setu od pola sata predstavili više-manje klasičan minimalistički electropop sa industrial utjecajima uz malo suptilnosti Depeche mode. Bend se sastoji od pjevača, laptopista i bubnjara na električnim bubnjevima. Svaka pjesma im se sastoji od beata na laptopu uz malo elektroničkih efekata, monotoni ritam na bubnju te coolersko sprechensang pjevanje. Za početak karijere prilično dobro, a i onih pedesetak ljudi koje su okupili su se činili zabavljenim.
[ Mortiis ]

Mortiis   © tomislav

Nakon poduže pauze, na pozornicu izlaze Mortiis. Ovaj bend je prešao dug put od one man banda Havarda Ellefsena koji je početkom 90-tih djelovao u dark ambient području da bi se s vremenom prebacio na klasičan industrial metal sa tu i tamo plesnim utjecajima. Također je odustao od nošenja maski trolova i ostalih mitoloških bića te se sad fokusirao na bojenje lica nalik voodoo vračevima. Pjesme im se uglavnom svode na ritam koji dolazi sa matrice i od bubnjara dok gitare služe samo kao dodatna buka koja će upotpuniti moćni ritam. Tako su isključivo izvodili pjesme iz tzv. ere III što znači od albuma The Grudge iz 2004.g. Publika se za vrijeme njihovog nastupa već okupila u povećem broju dok je većina njih znala i repertoar tako da je atmosfera pred kraj nastupa skoro došla do usijanja (da su imali vremena odsvirati još koji provjereni hit, vjerojatno bi oduzeli show glavnim zvijezdama). Nakon odličnog nastupa publika je bila više nego dovoljno zagrijana i nestrpljenje se moglo rezati nožem.
[ Combichrist ]

Combichrist   © tomislav

Oko 23 na pozornicu izlaze bubnjari Joe Letz i Trevor Friedrich (kojemu je bio rođendan), klavijaturist Z Marr te majstor ceremonije Andy LaPlegua. Započeli su sa Just like me sa novog albuma Making monsters kojeg su izveli gotovo u cijelosti. Nekako najbolji feedback su imale Never surrender, They i Fuckmachine (za vrijeme koje je na pozornici jednu od uloga animatora imala lutka za napuhavanje). Pravo srašćivanje benda i publike (Boogaloo je bio skoro pun) je nastalo na starim provjerenim hitovima sa albuma What the fuck is wrong with you people? iz 2007.g., pogotovo na pjesmama Get your body beat, Adult content i Fuck that shit.
[ Combichrist ]

Combichrist   © tomislav

Malo mi je zasmetalo što je odličan album Today we are all demons iz 2009.g. skoro u potpunosti zaobiđen, sa njega je izvedena samo At the end of it all. Bend inače proizvodi jedan od najjačih zvučnih napada kojima sam imao prilike prisustvovati što ima najviše zahvaliti odlično sinkroniziranim bubnjarima čije vas ritmičke bombe jednostavno tjeraju na gibanje. Svaki od članova benda je tokom izvedbe izvodio neki svoj performans. Tako je Andy svojim stalnim i neumornim gibanjem animirao publiku, Joe je u publiku stalno bacao bubnjarske palice dok se Trevor penjao po instrumentima. Budući je ovo već treći nastup Combichrista u Zagrebu u dvije godine, stvorilo se očekivanje i na strani benda i na strani publike koje je bilo u potpunosti ispunjeno te je bend bio primoran odsvirati još dva bisa na kojima se Trevoru na bubnjevima pridružio bubnjar Mortiisa. Završili su sa pjesmom What the fuck is wrong with you people? uz razbijanje instrumenata te poljevanje vodom.
[ Combichrist ]

Combichrist   © tomislav

Odličan nastup, vjerojatno najintenzivniji što se tiče brutalnosti i glasnoće ove godine. Bend je bio iskreno oduševljen te su najavili sljedeće druženje u najskorijem mogućem roku. Htio bih samo vidjeti što mogu napraviti na nekom od open-air festivala.

tomislav // 07/03/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*