home > interwju > Vladimir Tomić (MOSKVA)

kontakt | search |

Vladimir Tomić (MOSKVA)

Tko ili što su Moskva i kako je sve počelo?

Moskva je počela kao, skoro dinamični, duo, Ivana Ujevića na bubnjevima i mene s gitarom, a uskoro nam se pridružio Goran Grgurev Grga na basu. Prošlo je neko vrijeme dok nismo došli do Tamare koja je na naše oduševljenje preuzela mikrofon. Prvi smo put nastupili 2011. godine na RiRocku, a nakon toga u raznim klubovima i festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Ohrabreni poticajem prijatelja i starijih kolega, ulazimo u studio G.I.S. snimiti album 'Poligraf'. Materijal producira Matej Zec (Let 3, Morso), izuzev epske završnice, pjesme 'Otok', čiju produkciju potpisuje Vlado Simcich Vava. Oboje sudjeluju i kao gosti svirači na albumu uz Vedrana Križana (Fiumens, Manofon). Album je izašao u studenom 2012. godine pod etiketom Dallas Recordsa, a najavili su ga singlovi 'U tvojim rukama' i eponimni 'Poligraf', oba praćena i videospotovima. Album smo uspješno predstavili i na koncertima, objavili još dva singla, 'Bumerang', s također pripadajućim video brojem, i pjesmu 'Ne boli me'. Kreativnost ne popušta i stalno radimo na novom materijalu. Nakon što je Grga sporazumno napustio bend, drago mi je predstaviti novog, sjajnog basistu Sanjina Perića.

Zašto baš to ime?
Bavim se graffitima već petnaestak godina pod pseudonimom Mosk, izveden upravo od riječi Moskva, u kojoj su mi zadnja dva slova bila previše za pisati. Kad smo razmišljali o imenu za bend, Moskva se ponovno nametnula zbog svoje zvučnosti, a i ostalima se zamisao svidjela na prvu i tako je ostalo.

Kako sada, s odmakom od godine dana od izlaska, gledate na debi album "Poligraf" i koliko ste zadovoljni s prijemom kod publike ili kritike?
Poligraf je slika benda kakav je bio u trenutku snimanja i svega što smo uspjeli do tada napraviti. Već prvi miks albuma u studiju, nadmašio je naša očekivanja, jer smo uspjeli snimiti album kakav smo zamišljali i priželjkivali. Za sada su do nas stigli samo pozitivni osvrti kritike i publike, što nam je, naravno, drago jer je netko prepoznao ono što smo htjeli prenijeti, a to nam daje još više ohrabrenja i poticaja za daljnji rad...
[  ]

Nedavno ste objavili novi singl, Prašina, popraćen s efektnim video spotom. Recite nešto o njemu?
Par mjeseci nakon objave Poligrafa ušli smo u studio snimiti dvije nove pjesme. Jedna od njih je i Prašina koju smo odabrali kao najavni singl za naše sljedeće izdanje. Pjesmu smo snimali u studiju G.I.S. u Kastvu pod producentskom palicom Mateja Zeca. Spot je režirala Kristina Barišić, sad već stalna suradnica benda.

Tu negdje dogodila Vam se svirka s Glasvegas. Da li ste se imali prilike upoznati s njima, dati im cd ili tako nešto?
Na koncertu je bilo sjajno. Glasvegas su mi super bend i bilo mi je iznimno drago što nastupamo prije njih. Na kratko smo se i upoznali s njima, a čak su i sami tražili svoj primjerak našeg albuma, tko zna, možda su ga poslušali.

S obzirom na netom završenu godinu, recite nam naj albume, pjesme, filmove, knjige… u 2013 po Vašem izboru?
Nijedna od knjiga koje sam čitao nije napisana 2013. pa ih ne mogu kvalificirati u tom kontekstu, a tako i s bendovima, ali očito nisam jedan od rijetkih koje su Arctic Monkeys obradovali svojim novim albumom, kao ni Queens of the Stone Age. Super izdanja imaju povratnici My Bloody Valentine, Suede, Primal Scream i Black Sabbath. Miles Kane s 'Don't Forget Who You Are' se puno vrtio kod mene kao i Peace s njihovim 'In Love', Cults...ali zato filmova ima na pretek, poput Dallas Buyers Club, 12 Years A Slave, Her, American Hustle, Only Lovers Left Alive, Rush, Kings of Summer, At World's End...evo, da spomenem neke.

Koji su planovi za 2014?
Puno radimo na novim materijalima i planiramo do kraja godine objaviti izdanje, a u pregovorima smo za nekoliko koncerata i festivala tijekom proljeća. Sve novosti zainteresirani će na vrijeme moći pronaći na našoj facebook stranici.

Neka poruka za kraj?
Želimo Vam puno dobre muzike i smijeha u 2014.! Pozdrav od Moskve 

terapija // 20/01/2014

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*