home > njuz > Nova izdanja - QUASARR, VIZELJ, MOSKVA, LAST THRILL, ANDRIJA PEJOVIĆ

kontakt | search |

Nova izdanja - QUASARR, VIZELJ, MOSKVA, LAST THRILL, ANDRIJA PEJOVIĆ

Quasarr

Riječka electro pop grupa Quasarr objavila je novi album naziva "Sjene", njihov prvi za Croatiu Records.
[  ]

"Sjene" je treći studijski album Quasarra čiji su izlazak najavili singlovi "Prije tebe", "Sjene" te "Ljubav" u kojem su ugostili Josipu Lisac. Gostovanje Josipe Lisac njihov je svojevrstan ustupak jer članovi benda nisu skloni duetima, a Josipa je jedina pjevačica čiji vokalno-glazbeni izričaj, kao i njena pojavnost na sceni ne odudara od Quasarrovih načela. Pjesma "Ljubav" donijela im je i prvog Porina u kategoriji najbolje vokalne suradnje te otvorila vrata većih koncertnih prostora. 

Na novom albumu Quasarrovci su ostali vjerni svom prepoznatljivom electro pop zvuku, ali album "Sjene" ipak odiše nešto svježijem i plesnijem ritmu. Autori svih pjesama na albumu su Boris Štok (vokal), Filip Frank (gitara) i Hrvoje Šćulac (klavijature), a za miks i mastering i ovog puta je bio zadužen producent Kevin Paul koji je s bendom surađivao i na njihova prethodna dva albuma "Quasarr" i "Propaganda". Premijeru novih pjesama bend je imao na Pozitivnom koncertu u Domu sportova.

Vizelj

Bend Vizelj je objavio novi spot za pesmu Ritam Mašina, koja ujedno predstavlja i drugi singl sa predstojećeg albuma.



Pesma Ritam Mašina nema skoro nikakve stilske veze sa prvim singlom, pesmom Nosorog, što je bendu i bio cilj zato što je album zasnovan na velikoj raznovrsnosti i šarenilu među pesmama.
Bend poručuje: "Iz naše fabrike prljavštine stiže nova treš fank disko psihodelija, novi singl sa najboljim treš spotom na svetu, pesma Ritam Mašina!

Slušajte, delite, lajkujte, uživajte i obavezno pustite baki.
Mir i ljubav svima!"

Moskva

Riječki bend Moskva predstavlja novi, peti singl, Privid s albuma LOVESEXDISTORTION, objavljenog u veljači ove godine.



Nakon Prašine koja je izašla pred točno dvije godine, radijske uspješnice Svijet je naš s gostom Ivanom Dečakom, Dr. Acida i Zlatnog dječaka, upravo Prividom Moskva zatvara ciklus izbacivanja singlova sa svog drugog albuma.

Ova energična pjesma zaraznog riffa i refrena snimljena je u kastavskom G.I.S.-u s producentom Matejem Zecom.

Koliko je uživo atraktivna ova pjesma, ali naravno i druge, Moskva će pokazati na dva nastupa, 28. studenog u klubu Uljanik u Puli, te na dočeku Nove godine na riječkom Korzu, pogodili ste, 31.prosinca 2015.

Kao i prethodne, i ovaj singl su zaokružili atraktivnim omotom Dr. Acida, dizajniranog po fotografiji koju je snimila redateljica Kristina Barišić.

Last Thrill

Beogradski sastav LAST THRILL je objavio EP "Animals Do Not Pollute Their Environment And So We Ask You, Please Do Behave Like Animals #1" koji donosi šest pesama za izdavačku kuću Nocturne media. EP možete naći na svim digitalnim platformama, kao i na Youtube.com kanalu benda. Ovih šest pesama koliko EP nosi je snimano u studiju Blaze pod producentskom palicom Miloša Mihajlovića Pilećeg.



U 6 pesama koliko traje njihov debi, Last Thrill su se predstavili kao ozbiljna ekipa, sa jasno zacrtanim ciljem i željom da se bave ozbiljnom muzikom. Članovima benda ne nedostaje ni veštine, ni ideje, što je razumljivo budući da svaki od njih ima dobru pozadinu i iskustvo stečeno sviranjem u drugim bendovima. Bez mnogo filozofiranja i sa na prvom mestu, više nego očiglednom strašću prema onome što rade, napravili su sjajan start.

Ovu četvorku čine Jovan Jovanović (vokal), Nikola Đukić (gitara), Dejan Ćuruvija (bas) i Miljković Dejan - Boske (bubanj).

Andrija Pejović

Čast nam je da predstavimo nesvakidašnji projekat crnogorskog autora Andrije Pejovića.

U nedjelju 6. decembra u podne putem naše platforme bucanpas.com, cetinjski gitarista i kompozitor prepoznat po radu u bendu Solid Ground će predstaviti svoj izuzetni solo album "Chameleon" i dati ga na besplatno preuzimanje.



U pitanju je materijal od osam instrumentalnih numera koje su svoje izvorište našle u mnogim pravcima i iste sumirale u jedno od najboljih izdanja koja su stvorena kod nas.

Kombinujući brojne uticaje u jednu kompaktnu cjelinu Pejović je zakoračio u muzički prostor u koji se ne usuđuju ući ni autori sa znatno razvijenijih scena regiona. Upravo zbog ovakvih uticaja i žanrovske raznolikosti, album nosi naziv "Chameleon".

"On je nastao iz niza različitih žanrova koje volim slušati i svirati, uglavnom iz improvizacije. Moj proces samostalnog stvaranja muzike se svodi na izolovanje segmenata te improvizacije i tu se stvori ta početna ideja. Poslije je lako, ta ideja ti sama kaže kako dalje" - kaže autor.

Na albumu su osim njega, koji je komponovao sve numere i snimio gitare, vokal, bas, bubanj, odradio programiranje, električni klavir i synth, učestvovali i:
Blažo Tatar - bubanj, Miloš Marković - bubanj, Nikola Vicković - bubanj, dizajn omota, mix, Ivan Pejović - bas, mix, Krsto Borozan - foto.

promo girl // 08/12/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*