home > njuz > KOIKOI predstavili spot za singl "Putem mimoza"

kontakt | search |

KOIKOI predstavili spot za singl "Putem mimoza"

Beogradski indie rock sastav KOIKOI objavio je video spot za singl "Putem mimoza", koji je predstavljen na kompilaciji "Hali Gali #2" početkom ove godine. Pesma "Putem mimoza" inspirisana legendom o mimozi, ističe motiv večne ljubavi, dok spot, snimljen u formi kratkog igranog filma, prikazuje dirljivu priču o zabranjenoj ljubavi smeštenu u doba poklada, a njegova magična atmosfera oživljava duh drevnih mitova.Spot nosi potpis reditelja Raška Miljkovića i predstavlja drugi zajednički projekat benda KOIKOI i ovog talentovanog mladog umetnika. Glavne uloge tumače frontmen benda Marko Grabež i glumac Strahinja Blažić. Direktor fotografije je Nemanja Veselinović SAS, dok su scenaristi Boris Grgurović i Raško Miljković. Producentsku ekipu čine Jelena Radenković i Miljana Milojković.
[  ]

Reditelj spota, Raško Miljković, poznat široj javnosti po svom nagrađivanom filmu "Zlogonje", izrazio je oduševljenje novom saradnjom sa bendom KOIKOI. Miljković je istakao da je snimanje spota za pesmu "Misisipi" bilo divno iskustvo, ali da nije očekivao ponovno upuštanje u projekat poput muzičkog spota za alternativni rok bend. "Za sve je kriv bend koji i dalje pravi dobru muziku, koja prosto vapi za dobrim spotom. Ovog puta smo uspeli da napravimo jednu vrlo posebnu sinergiju izmedju spota i pesme. Imam utisak da su oni sad u nekoj vrlo čudnoj simbiozi gde se na određen način nadopunjuju. Spot postaje bolji zbog pesme, ali i pesma na neki način postaje bolja zbog spota. Sve je suštinski utkano u taj mit o Mimozama. Mislim da smo uspeli da taj mit postavimo u malo drugačiji kontekst, a da ipak u duhu spota zadržimo suštinu same priče. Moram se i iskreno zahvaliti prvo mojoj dragoj filmskoj ekipi, bez čijeg talenta i entuzijazma nikad ne bismo uspeli da napravimo ovaj spot. Zatim, izuzetno talentovanim glumcima koji su uspeli da naprave jedan vrlo ubedljiv i iskren odnos, da naprave nešto veoma nežno i uverljivo. I na kraju i samom bendu što i dalje prave izvrsnu muzuku, a imaju dovoljno poverenja da tu muziku povere i puste nas da skrajamo i snimamo spotove u koje verujemo".

Marko Grabež, frontmen sastava KOIKOI, opisuje pesmu "Putem mimoza" kao odu ljubavi, naglašavajući da je ovaj put simbol svih potisnutih ljubavi koje su iznikle iz bola i mirišu u spokoju - nežan, bolan, opojan, trnovit, jednosmeran i zabranjen. On dodaje da je ideja za spot proizašla iz pitanja šta zapravo znači zabranjena ljubav u današnjem lokalnom kontekstu, obzirom na brojne izazove i prepreke koje nosi.
"Legenda o mimozi, koja me je inspirisala da napišem tekst, govori o zabranjenoj ljubavi između ribara i devojke iz aristokratske porodice. Iako su klasne razlike nažalost i danas jedna od najdominantnijih društvenih odrednica, ipak se mnogo ređe susrećemo sa primerima porodica koje staju na put odabira partnera svog deteta i biraju umesto njih partnera iz interesnih ili drugih razloga. To je jedan od razloga što smo u kontekstu zabranjene ljubavi danas, ipak temu ljubavi u kvir zajednici prepoznali kao snažniju" zaključuje Grabež.
[ Koikoi ]

Koikoi   © 2024

KOIKOI opisuju saradnje sa talentovanim Raškom Miljkovićem i njegovim timom kao stvaranje "malog filmskog čuda". Raduju se budućim zajedničkim poduhvatima, jer veruju da su u video spotu "Putem mimoza" zajedno ispričali priču koja će nežno dotaći srca mnogih, noseći sa sobom važnu i inspirativnu poruku.

Bend KOIKOI trenutno radi na svom drugom studijskom albumu, čije je izdanje planirano za jesen.

"Hali Gali #2" kompilacija predstavlja presek alternativne beogradske scene i obuhvata deset bendova sa deset novih pesama. Pored sastava KOIKOI, na kompilaciji su i Šajzerbiterlemon, Sitzpinker, proto tip, Vizelj, Gazorpazorp, sv. Pseta, Daze, Cactus Fields i Ubili su Batlera. Kompilacija je nastala u produkciji HG, Kišobrana i Pop Depresije, a dostupna je na digitalnim platformama, Bandcamp-u i YouTube-u (baci oko na linkove s desne strane). Tokom leta biće objavljena i na ploči.

KOIKOI 12.7. nastupaju na ovogodišnjem Ljetu u MSU, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

promo guy // 03/06/2024

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Valid najavljuje album ljubavnim duetom

Valid najavljuje album ljubavnim duetom "NeverQuestion" s NeishomNeshae

| 16/07/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: MORE DVA DO TRI ima debi album

MORE DVA DO TRI ima debi album "Vrtlog koji ostaje iza riječi"

| 16/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Rock&Off dodjele na jednom mjestu

Rock&Off dodjele na jednom mjestu

| 15/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"You are not Here" ambijentalni space-jazz ARZATHON-a

| 15/07/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Projekt PARADISE LOST umjetnice IO sa 24 albuma na stihove Johna Miltona

Projekt PARADISE LOST umjetnice IO sa 24 albuma na stihove Johna Miltona

| 12/07/2024 | mr x. |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*