home > njuz > NOVA IZDANJA: Kaschade, Up N' Downs, Lilian's Gish, Muka, EkAm, Šank, Moonlight Sessions.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Kaschade, Up N' Downs, Lilian's Gish, Muka, EkAm, Šank, Moonlight Sessions.

01. KASCHADE

Ime muzickog projekta: Kaschade
Album: Nightmares
Godina izdanja: 13. October, 2020
Zanr: Ambient-psychedelic, Experimental, Electronic, Weird Jazz, Neocassical IDM.
Izdavac: Interphone records
Instrumenti: Saxophone, Synthesizer, Midi Wind Controller.



02. UP N' DOWNS

Bend UP N' DOWNS, koji se u poslednje vreme pojavljuje pod inicijalima U.N.D, izdao je novi singl ,,Gorska reka". Pesmu je video produkcijom obogatio mladi zgornjesavinjski kreativac i muzičar Matej Verbuč. Minimalistična slika bajkovite savinjske prirode idilično se uklapa u kontekst i osobenost balade, koja je već postala prepoznatljiv muzički izraz Downsov. Muzički sastav UND, koji trenutno deluje kao rokerski kvartet, posle deset godina postojanja i stvaranja je poprimio iskustveni oblik koji je vremenom zamenio početni mladalački duh. Pesme drugog albuma, iako još uvek na neki način gravitiraju sa prvim stvaralačkim razdobljem, ipak ukazuju na neke nove smernice, koje će se još podrobnije izraziti u trećem projektu. Taj projekat će za razliku od prethodna dva po svom obimu biti manji, ali izuzetno intenzivan i dinamičan. UND nam je za ovu godinu već pripremio par novih singlova, a do njihovog izdavanja slušaoci mogu uživati u oba albuma ,,Vse, kar sem pozabil I i II". Zbog trenutne situacije, na svirkama ih još neko vreme nažalost nećemo videti i zato vam ovim putem bend UND u Novoj 2021.godini želi pre svega more ljubavi i uživanje u kvalitetnoj muzici kod kuće, na kauču, u avlutomobilu, na poslu... Ukratko gdegod se našli uživajte u muzičkoj čaroliji.



03. LILIAN'S GISH

Blue Razzmatazz je novi singl grupe Lillian's Gish, glazbenog kolektiva iza kojeg stoji Bruno Šlat (ex-Ichabod) i brojni suradnici.

Singl će se naći na nadolazećem albumu prvijencu planiranom za 2021. godinu. Ovaj elektronski šlager svemirske tematike je drugi singl koji dolazi uz spot i nastavak je dugogodišnje suradnje Pavla Kocanjera i Brune Šlata, koji su zajedno režirali spot. Snimljen u napuštenoj diskoteci u kultnom karlovačkom Hrvatskom domu, spot je napravljen u stilu nijemog filma s fantastičnim elementima.

Nakon relativno blagog stilskog zaokreta u odnosu na Ichabodov rad s uvodnim singlom No Glory, Blue Razzmatazz je radikalniji pomak u pop eksperiment koji Šlat priprema i svojevrsna je suradnja s mladim skladateljem Vitom Mamulom, koji je dijelom zaslužan za aranžman.



04. MUKA

Blackened death petorka Muka jedna je od rijetkih hrvatskih underground bendova koji svoja izdanja ispucava u maniri iznenađenja, gotovo mantrično, u poprilično pravilnim razdobljima od svakih nekoliko godina. Očito poprilično inspirirani svime što nam je donijela 2020., sad su nas iznenadili novim izdanjem - Patologijom poniznosti koja je od 31.1.2021. dostupna za streaming. Ljubitelji vinilnog zvuka bit će posebno oduševljeni poslasticom iz tabora Muke. U suradnji s No Profit Recordings, njihov treći album ujedno je prvi koji će zasjati u vinilnom izdanju!



05. EKAM

EkAm nastavlja sa svojom pričom u kojoj svijet kako ga oni vide , predstavljaju svakog prvog u mjesecu točno u podne. Ovoga puta pozabavili su se općom i raširenom idejom ujedinjavanja ljudi poznatim geslom mušketira - "Svi za jednog,jedan za sve".



06. ŠANK

Pjesma progovara o slabom karakteru svakog od nas, pogotovo kad su hedonizam i poroci u pitanju s vječnim obećanjem sebi: Od sutra prestajem!:-)



07. MOONLIGHT SESSIONS

U novom izdanju glazbenog projekta Moonlight Sessions gostuje kantautor Ivan Grobenski. Njegov posljednji album "Siromahi i Lazari", koji je objavio krajem prošle godine, kritika je proglasila jednim od najboljih albuma u regiji, a dodijeljen mu je i epitet "najzačudnijeg albuma objavljenog u Hrvatskoj u posljednjih 30 godina".

U posebno očaravjućoj intimnoj večernjoj atmosferi, na snijegu i uz treperavu svjetlost svijeća, najnoviji Moonlight Session donosi atmosferičnu izvedbu pjesme "Dojdi, draga, dojdi" Ivana Grobenskog kojem su se ovom prilikom pridružili Marin Hraščanec na orguljama i Ženski vokalni sastav "Rudarice".

terapija // 04/02/2021

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*