home > njuz > NOVA IZDANJA: Đutko, Prženje, Detroit Groove Gang, Sowas, Ensh, Fog Frog Dog.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Đutko, Prženje, Detroit Groove Gang, Sowas, Ensh, Fog Frog Dog.

Donosimo vam još jedna nova izdanja. Neka i nisu tako nova, ali unerednik ih je tek sada prepoznao, jer mu je početkom kolovoza ukinulo internet na skoro mjesec dana. Ali ionako niste pratili vijesti na moru, pa se sada prisjetite što ste propustili:

01. ĐUTKO - NOVI SINGL, A I SPOT!

Etiketa Više Manje Zauvijek predstavlja novi singl "Prekasno" princa agro-pop zvuka pod imenom Đutko, za koji smo objavili video spot:



Video je sniman u Zagrebu i Voloderu, ideju i scenarij osmislio je Đutko, a režiju, snimanje i montažu potpisuje Джингис Кан II.

02. PRŽENJE - NOVA PJESMA, A PRVA!

Bend PRŽENJE je osnovan 2019. u Zagrebu i nedavno su izbacili prvu pjesmu pod nazivom "Idem Na More".



Cilj im je bio stvoriti pjesme koje u tekstualno/ideološkom smislu nude kvalitetnu zafrkanciju, dok se glazbeno temelji na tvrdim ritmovima podvučenim pod zanimljivim riffovima/dionicama na gitari.

Glazbu pišu sami, a tekstovi su umotvorine pjevača. Najavljuju kako će žanrovski pjesme varirati ovisno o tematici i pristupu, ali da će glazba uvijek morati "pržiti" na neki način.

Članovi benda uglavnom imaju bogatu glazbenu prošlost i sivrali su u raznim bendovima i projektima. Dva člana benda su godinama svirali u metal bendu Free Ride i svirali širom Europe, dok je gitarist široj javnosti poznatiji iz medija kao instruktor gitare iz Gitarskog Kutka (škola gitare s izlogom, vjerojatno najmanja u Europi).

Kako doznajemo, bend ima još mnogo pjesama u planu i najavljuju suradnje s određenim glazbenicima. Sljedeća pjesma bi trebala biti objavljena u listopadu i, kako bend kaže - "slavi treniranje i borilačke sportove".

03. DETROIT GROOVE GANG - NOVA STVAR, A PJESMA!

Detroit Groove Gang predstavlja svoju novu stvar imena "Saint Vin". Pjesma je inspirirana
filmom "St. Vincent" Theodorea Melfija u kojem Bill Murray igra glavnu ulogu.

Glavni lik filma je Vincent MacKenna, alkoholičar i veteran iz Vijetnamskog rata. Vincent kocka, živi s prostitukom, duguje novac lokalnoj mafiji, ne pozdravlja susjede i često je mrzovoljan. Njegov život počne se mijenjati kad upozna dječaka Olivera te postane njegova dadilja. Koje su Vinove dobre strane te zašto dječak smatra da Vincent ima kvalitete sveca možete poslušati u ovoj pjesmi, pogledati film ili napraviti i jedno i drugo.

Ništa nije kako se čini i naše oči dosta toga ne vide. Bend pjesmu posvećuje Electric Dan-u
koji u Torontu radi kako bi skupio za novu gitaru.

Drugi je ovo singl koji najavljuje novi album "Old Smuggler Sessions".



04. SOWAS - NOVA PJESMA, A SINGL!

Sowas je elektro - alternative bend iz Varaždina. Iza sebe ima jedan album pod nazivom "Golden Veil", a kojeg su brojni glazbeni portali u regiji svrstali u Top 10 ljestvice najboljih regionalnih izdanja. Dva su se puta predstavili i u finalu Hrvatskog glazbenog festivala. Bend ima zanimljive i zahtjevne live nastupe koji spajaju elektroniku s instrumentalnom svirkom te uz pomoć jakih vokala donose vrlo zanimljiv zvuk.

Ovom prilikom Varaždinci su nas iznenadili novim singlom kojim najavljuju rad na novom albumu. Radi se o pjesmi "Andromeda" a zanimljivo je da bend sam snima i producira i glazbu i spotove, no ovaj put uz pomoć Siniše Glogoškog čije kadrove je bend uvrstio u svoj spot, a prikazuju predivnu prirodu i englesku obalu.



05. ENSH - NOVA NUMERA, A HIT!

U ovom vremenu godišnjih odmora, Ensh najavljuje netipičan letnji hit, sa one strane klasičnih letnjih euforija. U pitanju je spot za singl sa Enshovog poslednjeg albuma/mixtape-a "Okvir", koji je sniman na lokacijama u okolini Kotora. "Batice" donosi jednu urbanu, down tempo priču o relaksacijama za batice o kojima uvek govorimo u slengovskim lozinkama. Produkciju potpisuje Mihajlo Djorović (bolje poznat kao Summer Deaths iz kultnog hip hop sastava Zicer). Snimanje spota potpisuju 100_olives production. Ovo je traka o drugačijim načinima da se potrošli avgust. Uživajte.



06. FOG FROG DOG - NOVI ALBUM, A DRUGI!

Novi album "sdgvuigujheriptbnjieoang" Fog Frog Dog-a, solo projekta Branka Dragičevića, poznatijeg kao člana bendova Kundyak Mezhie, Summy & Bummy te Valentino Bošković, donosi 13 razigranih i lucidnih pop pjesama koje nastavljaju tamo gdje je stao njegov album prvijenac "Split" iz 2015. godine.

Građene na njegovom prepoznatljivom d.i.y. produkcijskom stilu, pjesme Fog Frog Dog-a se transformiraju iz pjevnih melodija u kaleidoskopske pop simfonije koje potvrđuju Dragičevića kao jednog od najzanimljivijih autora na sceni.

Na albumu se u pjesmi "Travel Alone" pojavljuje i poznata hrvatska kantautorica Irena Žilić, a na pjesmi "Starchild", mlada kantautorica Mirty. "Ovaj album je svojevrsna refleksija mojih promišljanja o antropogenoj devastaciji biosfere i ironičnom odnosu ljudi prema prirodi. Taj čin se očituje kroz brojne vokacije životinjskih oblika koji nagrizaju pjesme na albumu i postupno ih degradiraju do razine nasumično razbacanih habitata čiji su stanovnici osuđeni na izolaciju. S tim na umu, propitkujem mogućnost funkcioniranja cjeline u takvom fragmentiranom obliku. Naravno, na albumu ima i nekoliko slušljivih pjesama." kaže sam Dragičević o novom albumu.

- Pravi zločin je ne "skoknuti" na Bandcamp te ovaj album splitskog genija ne slušati cijelo ljeto, ističe poznati hrvatski glazbeni kritičar Zlatko Gall.

Album možete preuzeti na bandcamp stranici Fog Frog Dog-a po principu plati koliko želiš, ako želiš. Inače, radi se o četvrtom izdanju prve hrvatske intergalaktičke diskografske kuće "Nimavode" sa sjedištem na internetu.

promo guy // 29/08/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*