home > njuz > NOVA IZDANJA: Killed a Fox, Mile Kekin, Damar, Garage In July, Ozi, Crveni vetar, Zid Mortal, Marina Elezović, Tate Romanova.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Killed a Fox, Mile Kekin, Damar, Garage In July, Ozi, Crveni vetar, Zid Mortal, Marina Elezović, Tate Romanova.

01. KILLED A FOX - NOVI SPOT!

Zagrebački rockeri Killed A Fox objavili su videospot za novi singl "Submission" s posljednjeg, nedavno izdanog albuma "Crown Shyness".

"Ponovo smo uz minimalistički pristup dobili puno. U prošlom spotu za 'Still Life Mirror' sve se vrtilo oko par Halloween maski i atmosfere koju smo dobili u polurazrušenom prostoru, a ovaj put smo izbacili i kompletan prostor iz cijele priče i ogolili sve isključivo pojedinačni performans. Uz odlično odrađen posao od strane Hrvoja Baudoina i Hrvoja Zubovića imam osjećaj da smo pogodili u srž 'less is more' načina razmišljanja." - ističe frontmen Chris Ian.



Ujedno njihovo dosad aranžmanski najkompleksnije i zvukom najzrelije studijsko ostvarenje "Crown Shyness" (2019.) bazira se na čvrstom alternativnom rocku kojeg uvjerljivo iznosi prodoran i hipnotičan vokal. U kratkom roku, album je u krugovima glazbenih kritičara nahvaljen zbog svoje "eksplozivne stoner rock energije fino spojene sa snagom metala i poetikom grungea" te je kao takav dobio oznaku "rock albuma za svjetsko tržište", a uz laskajuće usporedbe s Mastodonom i Alice In Chains, dodane su i obećavajuće prognoze kako već može konkurirati za najbolja domaća izdanja godine.

02. MILE KEKIN - NOVI SPOT!

Mile Kekin objavio je spot za singl "Beton" ususret nastupu s bendom u dvorištu zagrebačke The Garden Brewery u četvrtak 6. lipnja.

"Beton nije samo minijatura o adolescentu razapetog između strogog oca i zgodne susjede. To je također podsjetnik koliko je važno zalijevati svježe izlivenu betonsku ploču po ljetnim vrućinama. Posvećena je svim klincima koji su, kao ja, morali dodavati, kositi, farbati i općenito pomagati očevima oko kuće, dok se drugi već ljube jezicima. Zahvalio bih se režiseru spota Filcu, koji je i našao prave slike i idealne glumce za ovaj kratki film o stasanju i odrastanju. Dramaturginja Tea Matanović u ulozi susjede i Teo Kiš talentirani student likovnih umjetnosti ispali su savršeni par, barem u mašti", rekao je Mile Kekin o pjesmi "Beton" koji je njegov službeni šesti singl skinut s hvaljenog solo albuma "Kuća bez krova".



03. DAMAR - NOVI ALBUM!

Sarajevsko-danska internacionalna grupa "Damar" predstavlja svoj debitantski album koji je eponimno nazvan "Damar". Riječ je o glazbeno iznimno kvalitetnom, raznolikom i nekonvencionalnom izdanju, koje je gotovo nemoguće opisati riječima - legendarni Frank Zappa je rekao "Pisati o glazbi je kao plesati o arhitekturi.", a ovaj album potvrđuje da je definitivno bio u pravu. "Damar" je djelo koje se mora poslušati u cijelosti da bi se osjetilo i razumjelo. Uz to, intrigantna glazbena podloga je dodatno obogaćena socijalno osviještenim, inteligentnim te poetskim tekstova autora Emira Pašića, koji kaže:

"Damar je album koji bi se slobodno mogao nazvati odom krizi srednjih godina. Poslije distance od više od četvrt vijeka ugao promatranja se promijenio, mnogo se toga demistificiralo i iščezao je idealizam. Sve to što se desilo, uključujući i rat, prošlo je kroz "midlife crisis" prizmu, čineći stvari dodatno kompliciranim. Ne posjedujem žal za propuštenim, jer nisam imao priliku da bilo što propustim, nije mi data. Međutim, imam određenu vrstu gorčine koja je rezultat razočaranja u sliku svijeta koja je bila idealizirana s moje strane. U više navrata sam dobio komentar o tekstovima kao "crnim" i pesimističnim. Ja ih ne vidim kao takve. Nekad se trebaš zagledati u čeljusti nemani i vidjet ćeš da je ona samo tigar od papira. Biti svjestan prolaznosti čini život vrednijim življenja i svi ti tragikomični pokušaji da se zaustavi starenje postaju besmisleni i nepotrebni.Kao što sam rekao u opisu albuma, ovo je moja terapija i nadam se da će se drugi moći prepoznati u istoj."
[  ]

04. GARAGE IN JULY - NOVI SINGL I SPOT!

"Samo pusti" četvrti je singl skinut s EP-a "Sjaj u blatu". Prethodili su mu "Buntovnik ljubavi" na kojem je gostovao Šiljo iz Gatuza, "Trijem za ples" i "Ostat ću mlad".

"Samo pusti" je kad se čovjek gleda u blatu i shvaća da se tako upoznaje. "Samo pusti" je kad želiš postati pokret i blistati poput jutra. "Samo pusti" je dim i saksofon.

Spot je snimljen u prostoru Udruge ribiča u Grabovcu, u Baranji. Pjesma je u istom prostoru i nastala jer je bend tamo jedno vrijeme održavao probe. Iza kamere je bio Ron July, a ispred kamere Jim. Ovim spotom želimo odati počast Tomi Zdravkoviću i njegovim spotovima.

Saksofon je odsvirao Goran Schmidt. Bend mu se od srca zahvaljuje.

Ovo je zadnji singl s EP-a "Sjaj u blatu". Ovo ljeto izlazi novi pod nazivom "Swamp 'n' Roll".
Spot za "Samo pusti" možete pogledati na sljedećem linku:



05. OZI - NOVA PJESMA I LYRIC VIDEO!

Pjesma je rustikalni i arhaični folk s violinom, s mračnim i tmurnim skoro sprovodnim ugođajem. Violinu je odsvirala Marta Bratković, a ostatak, uključujući i produkciju je napravio Ozren Jurić. Ozi je inače član benda K'o Zmaj koji uskoro sprema nove singlove i možda album.



06. CRVENI VETAR -NOVI SINGL I SPOT!

Pank rok bend Crveni Vetar i najstarija nezavisna muzička izdavačka kuća u Srbiji Take It Or Leave It Records predstavili su danas, sa blokbaster albuma "Ljubav i depra", premijerni video singl "Rođendan". Spot je premijerno prikazan danas u beogradskom Metropolis Music Caffe-u.U isto vreme video singl je objavljen i na mreži YouTube, na kanalu tiolirecordsTV.



07. ZID MORTAL - NOVI SINGL I SPOT!

Rok bend Zid Mortal nastavlja medijsku promociju svog trećeg albuma "Monopol i riziko"
objavljenog za izdavačku kuću "Take it or leave it". Nakon spotova "Pet minuta sam" i "Ovo je moj grad" na redu je treći video singl snimljen za temu "Volja".

Volja je fenomen u kom se sukobljavaju motivi, zbog kog se odlučuje o izboru cilja i na osnovu kog se donosi odluka. Bez izvršenja donete odluke nema ispoljavanja volje, i u tom slučaju govori se samo o postojanju želje.



08. MARINA ELEZOVIĆ - PRVI ALBUM!

Marina Elezović a.k.a. MAR objavila svoj album prvijenac "Calling Out". Na albumu se nalazi deset autorskih pjesama. Album su producirali Adam Semijalac i Marina Elezović u studiju Bebe Na Vole-a, a omot oblikovala Lana Piršl.



09. TATE ROMANOVA - NOVI SINGL I SPOT!

Tate Romanova je drive-pop bend iz Splita. Okupili su se u ljeto prošle godine i krenuli sa radom na prvim autorskim pjesmama. Početkom 2019. snimili su prvi dio albuma u mostarskom studiju "Pavarotti", a ovaj tjedan objavili i svoj debitantski singl pod imenom "Prebrzo" za izdavačku kuću Street Pulse Music. Glazbu i aranžman pjesme potpisuju Šime Barbarić i Ante Jerončić, dok je Barbarić i autor teksta. Videospot za pjesmu režirao je i montrirao Filip Kljakić, snimao Toni Mijač, dok je Igor Starčević zaslužan za vizualne efekte.

promo guy // 10/06/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*