home > njuz > NOVA IZDANJA: Krešo i Žuvi, ŠećeЯ, Off Duty, Špurijus, The Sepia Sisters, Gatuzo.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Krešo i Žuvi, ŠećeЯ, Off Duty, Špurijus, The Sepia Sisters, Gatuzo.

01. KREŠO I ŽUVI - NOVI SINGL!

Krešo i Žuvi, splitski reperi, snimili su pjesmu s Majom Bajamić. "Propušteni poziv", u režiji Marka Čordaša, snimljen je na raznim lokacijama u Splitu i prvi je singl kojim Krešo i Žuvi najavljuju izlazak drugog albuma "Vida".



02. ŠEĆEЯ - NOVI EP!

Novi EP ''Izlazi Sunce'' izašao je 23.6.2018. za Balkan Veliki, makedonski label.



Sniman je krajem ožujka i početkom travnja ove godine u Studio 1060 u Skopju, a sadrži 3 pjesme, od čega je naslovna ''Izlazi Sunce (iznad Nas)'' u editu studija, odnosno producenta Denija Krstevog, a original naslovne pjesme od 7 minuta moguće je čuti kao bonus track s downloadom cijelog EP-a.

03. OFF DUTY - NOVI EP!

Nikšićki pank rok bend Off Duty, objavio je za Nocturne media EP pod nazivom "Putokaz". Ovo izdanje čine četiri nove pjesme i jedan ranije objavljen singl koji se idealno uklapa u novu fazu rada grupe, a ujedno i zaključuje priču o odlascima i onima koji su ostali da se bore, nama i njima, nekom boljem svijetu i mjestu pojedinca u njemu.

Iako nije prvo izdanje ovog četvročlanog benda, "Putokaz" je skup pjesama koji ih je profilisao, a iz benda su rekli da su se pjesme spontano povezale u cjelinu koja je i idejno i po zvuku prilično definisana i homogena. Moglo bi se reći, mali iskorak ka konceptualnom.

Dok publika čeka na njihovu premijeru na ovogodišnjem Bedem festu kada će prikazati i prvi spot sa ovog materijala, kritika je dobro prihvatila novo izdanje. "Dobili smo od benda Off Duty 'proizvod' koji se može slušati repetitivno, u kome se uvijek može naći nešto novo svakim novim slušanjem, album na kome se zaista pažljivo radilo, glavom, a ne nogama i album koji neće biti progutan od strane vremena u kome je nastao" - piše StereoArt.

Ovo je još jedan dokaz da iskren bend sa iskrenom muzikom može uraditi mnogo, jer kako sami kažu: "Novac nije uključen u ovu priču, nema ga i ne može ga ni biti, tako da je jasno da motivacija dolazi iznutra, iz potrebe za stvaranjem i sviranjem. U Crnoj Gori je bavljenje autorskim radom u muzici hobi, nerijetko i skup hobi, pa ponekad proradi i inat i stvori se dobar singl ili album".

Off Duty iza sebe ima jedan album - "Još jedan dan" (2013.), video spot "Ovdje ima lopova" (2014.) i singl "Oni su uvijek u pravu" (2015.).

Bend čine:
Bojan Kandić, Vasilije Savović, Vuko Jovanović i Milan Gezović.

URADAK POSLUŠAJTE OVDJE:
https://www.youtube.com/watch?list=PLorB1Zv0drj-srfItNfr1DHyzsMW5Nr7x&v=ZCOv2SzU9jc

04. ŠPURIJUS - NOVI SINGL I SPOT!

Nakon prošlogodišnjeg singla Apartmani, pjesma Granice drugo je izdanje Špurijusa s nadolazećeg albuma, a nastala je kao posljednja pri uvježbavanju materijala za snimanje albuma, čak nije ni snimljena u pripremnoj demo-formi te pomalo odudara od prepoznatljivog izraza benda. Iz samog teksta vidi se da se radi o pomalo ciničnom komentaru posljednjih društveno-političkih zbivanja u užem i širem okruženju, a već poslovičnu zajebantsku crtu benda zamijenila je nešto mračnija izvedba.



Glazbeni spot snimljen je ovog proljeća u amfiteatru splitskog Doma mladih, gotovo potpuno neiskorištenom koncertnom prostoru velikog potencijala, a za cjelokupnu produkciju zaslužna je Sunčica Fradelić (Kino klub Split), uz tehničku asistenciju Hrvoja Cokarića.

05. THE SEPIA SISTERS - NOVI SINGL!

Nakon jednog poglavlja u knjizi The Sepia Sisters koju piše Filip Majdak, mračni elektronski synthwave duo predstavlja putovanje kroz svježe stvorenu galaksiju uz vokalno pojačanje nove sestre, Maje Kolarić.

U svijetu moralne dekadencije gdje je novac pokretač apsolutno svakog segmenta života, uz opaki groovy dance ritam čuju se The Sepia Sisters u novom singlu ''Galaxy Inc.'', upirući prstom u krivce i tjerajući vas istodobno da zaplešete.



06. GATUZO - NOVI SINGL!

Zagrebački eksplozivni rock trojac Gatuzo je potpisao ugovor s Aquarius Recordsom i predstavlja prvi singl "Ima nešto". Riječ je o žestokoj, glasnoj i melodičnoj pjesmi kojom Gatuzo najavljuje peti studijski album "Van kontrole", koji će biti objavljen krajem tekuće godine. Njihov peti album sniman je u studiju Pleasentville, na njemu se nalazi deset pjesama, a producenti su poznati dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević.



Damir Trkulja Šiljo, vokal i gitarist Gatuza, kaže: "Naš Kolega iz benda Jakov je napravio jedan pravi hit tj. hit pjesmu koju smo morali staviti za prvi singl. Kao svaka prava pjesma traje 4 minute i ima samo jedan rif koji se stalno ponavlja, radi se isključivo o instrumentalnoj pjesmi i ja napokon ne pjevam. Mogu pokazati svu raskoš pravog soliranja na gitari, kao pravi gitarist. Zanimljivost za ovu pjesmu je da smo baš trake za taj solo na pjesmi snimali u "Electric Lady Studios, New York City" s našim producentskim dvojcem Pavlom & Jurom. Za kraj bih dodao da je sve odrađeno pod utjecajem halucinogenih droga s kojih jos nismo sišli pa ni ne znamo kako pjesma zapravo zvuči.".

Da Gatuzo zaista "Ima nešto" potvrđuju njihovi brojni uspjesi - objavili su četiri studijska albuma ("Noge/ruke/glave" (2007.), "!" (2009.), "Gdje idemo" (2013.) i "Megalomania" (2014.)) te osvojili mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009.-2012.) te snimio album "Teške boje" (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme "Teške boje", koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.

promo girl // 04/07/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*