home > njuz > NOVA IZDANJA: Filip Majdak, Elisha, Brain Holidays, Detroit Groove Gang, Kandžija, Snake Eater, Šećer, No No Instigator, Po' Metra Crijeva.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Filip Majdak, Elisha, Brain Holidays, Detroit Groove Gang, Kandžija, Snake Eater, Šećer, No No Instigator, Po' Metra Crijeva.

01. FILIP MAJDAK - NOVI SINGL!

Nakon izbačenog singla pod imenom ''Leather Violence'' , mladi zagrebački glazbenik Filip Majdak nam se ovoga puta javlja s novom pjesmom ''Ego Museum'' te podosta bodljikavom porukom i tematikom. Pjesma govori o prevelikoj koncentraciji i pažnji koje dobivaju plitke i trivijalne stvari te o tome kako ne bismo trebali biti ponosni na trenutno stanje u evoluciji čovjeka.

''Trenutno stanje čovjeka je u hladnom zagrljaju modernih izdrkotina. Svaki CLICKBAIT , FIDGET SPINNER I LIDIJA BAČIĆ je samo još jedan metak za ego pištolj kojim si današnja djeca pucaju direktno u usta, dok roditelji neumorno grizu za bradavicu ove prljave sudbine svaki metak je po veličini sve bliži dimenziji prosječne ljudske glave. Gdje nas vodi blejanje u blještavi ekran? Gdje nas vodi nadjebavanje oko nuklearnog rata preko Twittera? Gdje?'' - Filip Majdak.



02. ELISHA - SPOT!

Elisha je izbacio spot za pjesmu Dream Louder s albuma prvijenca Chapters(01.04.2018.).
Spot prati neuspješne pokušaje ekscentričnog filmofila da postane pravi vampir, te crpi inspiraciju iz trash horror kinematografije 80tih. Baziran je na kratkom filmu(Leopold Drapula : Štorija o gladi) koji je nastao u sklopu Pulske Filmske Tvornice 2010. godine, a čiju režiju potpisuje Eliša Papić.



03. BRAIN HOLIDAYS - NOVO IZDANJE!

Brain Holidays, trenutno najinovativniji i najaktivniji reggae bend u Hrvatskoj, 21. svibnja objavljuje
svoje četvrto izdanje, a radi se o specijalnom izdanju trećeg albuma "System Error". Remiksirano
izdanje "System Errora" uveličali su brojni respektabilni producenti čija imena pale i žare plesnim
podijima diljem svijeta. Francuske boje argentinskih korijena brani Krak In Dub svojom verzijom
pjesme "Loše vijesti", dok je "Guide I" preradio Neil Perch, čovjek koji već trideset godina predvodi
britanski kolektiv Zion Train. Aktualni singl"#proljeće" u drum'n'bass verziju pospremili su Roots In
Session Sound, slovenski reggae izvođači koji već godinama predvode reggae scenu u regiji. Aranžman potpisuju Petar Bajan i Tomislav Bulić, a glazbu Marko Gaćina, Petar Bajan, Tomislav Bulić
i Igor Matković. Mastering potpisuje Gregor Zemljič Earresistible Mastering.

Izvrsno su se iskazali domaći producenti - Dr.obi, poznatiji kao tonski inženjer u Bamwiseu, Chuiju i
Edi Maajci sa svojim pogledom na "Another Day" i "Overliving", dok je jedan od najstarijih dub
producenata u Hrvatskoj, Jah Billah rastavio na proste faktore "Pleme" i "Tik Tak". Iza svoje vizije "Sreće" stoji Banana Zvuk koji su prije nekoliko dana objavili album "Banana Split" s brojim vrhunskim reggae imenima.



04. DETROIT GROOVE GANG - NOVI SINGL!

"I have sinned" treći je singl skinut s EP-a "Roll with Detroit". Prethodili su mu "In you green eyes" te "Malcolm left Detroit". "Roll with Detroit" EP te "Motor City Funk" objavljeni su 20. 4. ove godine za Juda Records i debitantska su izdanja benda. Sve pjesme benda nastaju spontano, bez planiranja i prateći struju svijesti. Zvuk je rezultat okolnosti i uvjeta u kojima se snima, a emocija pjesme je ona koja u trenutku snimanja izađe van i prevagne. "I have sinned" je tako postao glazbena ispovijed.

Spot je zamislio i realizirao prijatelj benda Trickster. Ideja se razvila u njegovoj glavi i on je tip koji je ispred kamere. Prvi je to spot benda koji nije namontiran od već postojećih video materijala već je snimljen. Spot je snimljen u zagrebačkoj galeriji Greta, na istom mjestu gdje je bend nedavno imao svoju prvu cjelovečernju svirku. Sam spot isto nije bio planiran, dogodio se.



05. KANDŽIJA - NOVI ALBUM!

Britki osječki reper Kandžija objavio je novi solo album "Beton". Nakon dugogodišnje suradnje s pratećim bendom Gole žene, novo izdanje predstavlja još jedno u nizu njegovih samostalnih glazbenih putovanja u kojem ponovno potvrđuje da je u vrhu domaćih liričara s izraženom žicom za slikovito i istančanim smislom za humor. Sniman u garaži bez ikakve izolacije, okružen samo betonskim zidovima, album donosi 10 pjesama u kojima Kandžija majstorski ovladava savršeno preciznim zvukovima matrica. Za tvrde, futurističke i prljave beatove zaslužni su Koolade, Sett (Krankšvester), Siky i Darkan Kingić (Gole žene). Na albumu gostuju poznata glumica i pjevačica Ivana Rushaidat i mladi reper Spinoza iz Našica te ekipa s basketa na "Ekipa s basketa", dok je mix i master radio Luka Tralić Shot (Elemental).

Znakoviti cover albuma ideja je i djelo dizajnera Demijana Bačića, a prethodila mu je izrada prave
Kandžijine biste čiji je autor svestrani umjetnik i kipar Vjekoslav Filipović. Rašireno mišljenje da su
umjetnici shvaćeni tek nakon njihove smrti kada im se u čast dižu kipovi i izrađuju biste, ovim činom dovedeno je u pitanje, a mladi autori pokazali su stav i pozvali sve da uživaju u umjetnosti dok je aktualna i da ne čekaju da umjetnici postanu kipovi kako bi ih cijenili. "Želim da Beton dođe tiho, bez prevelike najave, pompe i samo udari. Istaknuti će se pjesmama. Želim
iznenaditi sve", izjavio je Kandžija.



Album je dostupan na svim digitalnim platformama te u svim boljim CD shopovima. Izdan je u
suradnji Kandžijinog labela Zlatne žbice records i Dostave Zvuka.

"Beton" popis pjesama:
1. Ko te šta pito
2. Bazuka
3. Beatbox Champion
4. Grah
5. Mast za duše
6. Trube
7. Muha ft. Spinoza
8. Sanjam ft. Ivana Rushaidat
9. Zaglavi
10. Ekipa s basketa

06. SNAKE EATER - NOVI ALBUM I SPOT!

Izdavačka kuća One Records danas je objavila drugi album "Sam Protiv Svih" sarajevske high voltage rock grupe Snake Eater. Sarajevska petorka, poznata po albumu "Dabar", novi album je snimila u studiju Bigfoot Audio sa producentom Harisom Saračevićem poznatim po radu sa bendovima Helem Nejse i Billy Andol. Omot i dizajn izdanja kreirao je ilustrator Boris Stapić.

Na albumu "Sam Protiv Svih" nalazi se devet rock'n'roll himni. Publici su već ranije otkrivene numere "Sam protiv svih" i "Vječno živjele žene", ali tu nije kraj hitovima - ljubitelji brzih automobila uživat će u "Lakiranoj ljepotici", bol uzrokovan ljubavnom prevarom temelj je pjesme "U krevetu sa drugim", dok je "Gorka ljubav" himna rock'n'roll bahanalija.

One Records je odlučio obradovati sve ljubitelje benda, pa će tako uz novo izdanje ljubitelji dobiti i CD izdanje albuma "Dabar" potpuno besplatno.

Snake Eater planira druženje sa fenovima i kolegama sa estrade u baru Curry (Grbavička 2) 9. juna kada će se od 20 sati moći preslušati i kupiti album po jedinstvenoj cijeni od 12 KM. Nakon toga, album će koštati 15 KM.



07. ŠEĆER - NOVI ALBUM!

"ŠećeЯ - Live at Kanal 103", koncertni album nedavno snimljen u skopski radio Kanal 103.



ŠećeЯ je Tena Rak, mlada multi-instrumentalistica i kantautorka iz Varaždina. Nakon raspada njenog matičnog teenage benda Vlasta Popić, Tena okreće novu muzicku stranicu, odmara bubnjeve i otvara dušu. Live album sadrži material sa njenog debi albuma "Varijacije na tugu" kao i pjesme sa sledeceg EP izdanja, koje je Tena snimala sa producentom Deni Krstev u skopskom Studio 1060 za vreme svog boravka u Makedoniji.

08. NO NO INSTIGATOR - NAJAVA NOVOG ALBUMA!

Zagrebačka post-punk lo-fi trojka No No Instigator ovih je dana kratkim diy video uratkom najavila izlazak svog prvog dužeg izdanja pod imenom "Dark is not what irks me deep inside the realm".



https://nonoinstigator.bandcamp.com/

No No Instigator je zagrebačka post-punk/alternative rock trojka koja okuplja neka poznata lica s domaće underground scene (Seven Mouldy Figs, Šlagvort na kraju, Ljeto u Bitoli...). Postoje od 2016. godine i do sada su odsvirali 50-ak koncerata u desetak država (Slovenija, Srbija, Austrija, Mađarska, Njemačka, Švicarska, Bugarska...). Iza sebe imaju jedan DIY EP. Pjesme su im na engleskom i hrvatskom jeziku, a u svirci se, osim klasične postave bas, bubanj, gitara, ponekad koriste i ritam mašinom. Zvučno podsjećaju na staru gardu post-punk bendova s kraja 70-ih i početka 80-ih godina (Joy Division, The Cure, Sonic Youth, Paraf, Dobri Isak...). Mračno, plesno, pomalo punky, pomalo popish.

09. PO' METRA CRIJEVA - PRVI SPOT!

Istarski ča metalci Po' Metra Crijeva izbacili su spot za pjesmu Jure Grando, s njihovog albuma Ča Metal izdanog u siječnju ove godine za izdavača Izdali smo Metal. Grupa čiji se zvuk može opisati kao heavy metal sa sopilama i istarskim dvoglasnim pjevanjem, napravila je pjesmu o prvom dokumentiranom vampiru Juri Grandu i o misterioznim događajima u istarskom selu Kringa u 17. stoljeću. Spot su osmislili JPTV koji tvrde da je zamišljen kao "neka čudna modularna (video) faca koja se stalno mijenja, a povremeno i pjeva kanconu", dok je za usne u spotu zaslužna Marija Botić.

Nakon uspješne promocije albuma Ča Metal u Rijeci, Puli i Kopru, Po' Metra Crijeva očekuje aktivno ljeto sa svirkama, intervjuima, snimanjem spotova i ostalim radostima.

promo guy // 05/06/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*