home > njuz > Valhalla festival u petak 12.5. i subotu 13.5. - objavljena satnica nastupa!

kontakt | search |

Valhalla festival u petak 12.5. i subotu 13.5. - objavljena satnica nastupa!

VALHALLA FESTIVAL 2017. - petak 12.5. i subota 13.5. u zagrebačkom klubu Močvara!

11 bendova / 5 država / 2 dana / 60 kuna!
[  ]

Petak, 12.5.
Decomposing Entity (death metal, Zagreb)
Pale Origins (metalcore, Zagreb)
Cruenta Lacrymis (symphonic black/death metal, Italija)
Upset (hardcore, Zabok)
Infected Rain (modern metal, Moldavija)

Subota, 13.5.
Bombarder (speed/thrash metal, Srbija)
Flesh (heavy metal, Zagreb)
Elvenpath (power metal, Njemačka)
Animal Drive (hard/heavy/progressive metal, Zagreb)
Devastation (thrash metal, Varaždin)
Hellböund (heavy/thrash metal, Zabok)

Festivalska cijena ulaznice iznosi 60kn i može se kupiti na pretprodajnim mjestima: Dirty Old Shop (Tratinska 18), Močvara (Trnjanski nasip bb) i Rockmark (Berislavićeva 13). Dnevne ulaznice moći će sе kupiti na dan festivala, na blagajni kluba Močvara po cijeni od 35kn.

Bombarder (speed/thrash metal, Srbija)
Legendarni ex-yu metal bend Bombarder stiže na Valhalla festival 2017! Mnogo se toga promijenilo od sredine 80-ih kada je Bombarder osnovan - ljudi, politika, država, pa čak i klima, ali Bombarder je ostao vjeran jedino sebi i svojoj glazbi, bez iznimaka i kompromisa! Iza sebe imaju 7 studijskih albuma, a posljednji, Okot Iz Pakla objavili su 2016. godine. U Zagreb dolaze predstaviti presjek svoje dugogodišnje karijere!



FB
YT

Decomposing Entity (death metal, Zagreb)
Zagrebački death metal trojac, koji je sredinom 2015. godine objavio dugo očekivani full length prvijenac So It Begins. Album je izašao za švedski Perennity Records te je dobio niz odličnih kritika i komentara. Iza sebe imaju hrpu odsviranih koncerata i festivala diljem Europe i regije, a imali su prilike nastupati rame uz rame velikim bendovima poput Decapitated, Behemoth, Destruction, Suffocation, Horna, Wizard, Entombed...



FB
YT

Flesh (heavy metal, Zagreb)
Heavy metal trio iz Hrvatske koji će vas natjerati da poludite! Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje. Od 2004. godine zagrebački heavy trio Flesh brani metalnu vjeru. Godina 2014. bila je značajna za njih jer su objavili istoimeni studijski album te su nastavili sa svojom misijom trovanja pučanstva teškim metalima. Sredinom iste godine pobijedili su na band battleu gdje su nastupali uz Huntress i Battlecros, čime su si osigurali nastup na kultnom festivalu - Metaldays 2015. Početkom 2015. godine objavili su spot za pjesmu Vermin Terror kojom šokiraju metal fanove. U 2016. godini nastupili su na prvom božićnom metal koncertu, imali su priliku nastupiti kao support bend power metalcima Powerwolf te su posjetili Dark O Metal festival u Rijeci. Novinari o njima pišu da su dokaz kako heavy metal i dalje živi na našim prostorima, budući da ih odlikuju brutalni riffovi i solaže, pjevač iznimnih vokalnih sposobnosti te bubnjar koji razvaljuje bubanj. Ne zaboravite, samo metal!



FB
YT

Pale Origins (metalcore, Zagreb)
Bend je nastao sredinom 2014. godine kao plod višegodišnjeg poznanstva i druženja. Svi članovi benda dijele ljubav prema sličnoj glazbi, a kako sami kažu, bilo je samo pitanje vremena kada će ih prijateljstvo potaknuti da se upuste u zajednički projekt, budući da se već otprije znaju kao članovi nekih drugih bendova i projekata. Godine 2015. izdali su svoj prvi singl Metamorph, a krajem 2016. i EP Embers, kojega su promovirali na prvom nastupu 2016. godine. Emocija, žestina i posebna atmosfera neizostavni su sastojci njihovog molotovljevog koktela koji samo čeka da bude zapaljen na Valhalla festivalu!



FB
YT

Elvenpath (power metal, Njemačka)
Power metalci iz njemačkog Frankfurta osnovani su 2001. godine te su do sada objavili 4 studijska albuma. Njihova glazba odlikuje se snažnim pjesmama u koje unose srce, dušu i svu svoju strast! Do sada su odsvirali preko 100 koncerata te su dijelili pozornicu s mnogobrojnim metal legendama kao što su Doro, U.D.O., Sabaton, Soulfly, Finntroll, Custard, Majesty, Wizard, Cage, Grailknights, Skyclad... Njihovo zadnje studijsko izdanje, .Pieces Of Fate. snimio je i producirao Uwe Lulis (Accept, ex-Grave Digger, ex-Rebellion). Premijerni nastup u Hrvatskoj održati će se na drugom danu Valhalla festivala, u subotu 13.5!



FB
YT

Cruenta Lacrymis (symphonic black/death metal, Italija)
Bend je osnovan 2012. godine s idejom da stvaraju glazbu po uzoru na Cradle Of Filth i Dimmu Borgir. Njihova glazba odlikuje se agresivnim riffovima i melodijama, u začudnom konceptu simfonije i horora. Godine 2013. objavili su EP nazvan Bloody LaCrymis, a 2015. godine objavili su i svoj prvi studijski album Sweetness And Blasphemy. Pozornicu su dijelili s bendovima Nightrage, Necrodeath, Frantic Amber i drugima... Ovaj zanimljivi talijanski bend pogledajte premijerno u Hrvatskoj na Valhallala festivalu 2017!



FB
YT

Upset (hardcore, Zabok)
Hardcore bend iz Zaboka osnovan je 2002. godine kada su krenuli svirati u garaži kako bi potaknuli lokalnu underground scenu. U proteklih 15 godina Upset su snimili 2 demo, 2 studijska i 1 EP album. Odsvirali su mnoštvo koncerata i dijelili pozornicu s brojnim veličinama, kao što su Madball, Pro-Pain, First Blood, Slapshot... Odlikuju ih moćni hardcore riffovi, tekstualno potkrepljeni kritičkim pristupom svim vrstama socijalne nepravde.



FB
YT

Animal Drive (hard/heavy/progressive metal, Zagreb)
Animal Drive (ex Mad Dogs) nastao je 2015. godine. Čine ga Dino Jelusić, Ivan Keller, Alen Lukač, Damjan Mileković i Adrian Borić. Animal Drive trenutno se nalaze pred potpisivanjem ugovora za veliku diskografsku kuću te rade na prvijencu, koji će biti na engleskom jeziku, u žanru hard rock/heavy & progressive metala.



FB
YT

Devastation (thrash metal, Varaždin)
Devastation je osnovan u Puli 1986. godine. Sve do 1997. band je funkcionirao pod nazivom Devastation, da bi kasnije promijenili ime u Hatröss. Preseljenjem vokala Alexa u Varaždin, bend se ponovno okupio 2008. godine te su djelovali do 2011. Godine 2016. band se opet okupio s novom, podmlađenom postavom i već početkom 2017. izdali su novi studijski materijal koji sadržava tri obrade. Nakon brojnih održanih svirki bend je najavio novi studijski, u potpunosti autorski album za 2018. godinu.



FB
YT

Infected Rain (modern metal, Moldavija)
Ovaj peteročlani moldavski metal bend osnovan je 2008. godine. Glazbeni izričaj benda može se opisati kao kombinacija ženskog scream vokala, žestokih riffova i sampleova, čime postižu unikatnost zvuka. Uzori su im moderni metal bendovi kao što su Korn, Deftones, Soulfly i drugi. Do sada su objavili 3 studijska albuma, a posljednji pod nazivom 86 objavili su u travnju ove godine. Dođite i podržite moldavski metal bend Infected Rain na čelu s karizmatičnom pjevačicom Lenom Scissorhands!

FB
YT

Hellböund (heavy/thrash metal, Zabok)
Bend postoji od 2008. godine. Iza sebe imaju jedan demo, jedan EP (Weapon of Choice, 2010.) te su sada, u osvježenoj postavi, objavili dvije nove pjesme: Psycho i Berserkers. Počeli su s hard rockom, ali su s vremenom metal utjecaji ipak prevladali. Za sebe kažu da se ne vole ograničavati žanrovima, ali da se ipak u njihovoj glazbi mogu prepoznati utjecaji heavy metala (u užem smislu), thrasha, mračnije neoklasike i vjerojatno još mnogo toga, s obzirom da nemaju predrasude prema raznim žanrovima glazbe.



FB
YT

Official Facebook event

Valhalla info e-mail - valhallacroatia@gmail.com

Support:
http://www.perun.hr
http://metaljacketmagazine.com
http://venia-mag.net
http://soundguardian.com/
http://terapija.net/
http://www.sound-report.com/
http://www.facebook.com/rockmetal.croatia/
http://www.facebook.com/rockmetal.croatia1/
http://www.facebook.com/caffebarpurgatory/
http://www.facebook.com/mochvara/
http://www.facebook.com/valhallaparty/
http://muzika.hr/
http://nocturnemagazine.net/
http://www.radiostudent.hr/
http://www.ravnododna.com/
http://x-ica.com/
http://mixer.hr/
http://www.ziher.hr/
http://www.paranoid.si/

promo girl // 10/05/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Valhalla festival 2017 satnica!

12.5. petak
20:00 Doors
21:00 Infected Rain
22:00 Upset
23:00 Pale Origins
00:00 Decomposing Entity
01:15 Cruenta Lacrymis
02:00 Metal party
05:00 The end

13.5. subota
20:00 Doors
21:00 Hellböund
22:00 Devastation
23:00 Flesh
00:00 Bombarder
01:15 Elvenpath
02:15 Animal Drive
03:00 Metal party
05:00 The end
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*