home > njuz > Nova izdanja - Kandžija i Gole žene, USA to Japan, Killo Killo banda, Bilk, Mayales, Mangroove, Erotic Biljan & His Heretics

kontakt | search |

Nova izdanja - Kandžija i Gole žene, USA to Japan, Killo Killo banda, Bilk, Mayales, Mangroove, Erotic Biljan & His Heretics

Kandžija i Gole žene prije manje od tjedan dana predstavili su novi singl " Fiš " s prošlogodišnjeg albuma "Nema labavo", a sada nam donose i videospot u kojem je glavni akter Nedjeljko Babić Gangster.

"Gospodin Nedjeljko Babić iliti Gangster, kojeg mnogi znaju iz legendarnog filma 'Gangster te voli', čovjek je koji je poznat po tome da uspješno spaja ljude već godinama, i najbolji je mogući lik za našu stvar Fiš, jer realno ova gastro/ljubavna pjesma govori baš o tome - o ljubavi. A tko se više razumije u ljubav od Gangstera? Upoznali smo ga na snimanju i odmah se sprijateljili i razumijeli. Rekao sam mu i da se sam nadoda, kaže nešto, a i otpjeva nam nešto svoje, i odličan je i u tome. Usput bi napomenuo i pohvalio se da je Đuru Gangster postavio kao svog čovjeka za Slavoniju, budući da ima puno kanditata za ljubav i od tamo. Tako da uskoro očekujte poboljšanje demografske slike, i naravno - samo ljubav i nema labavo. Uživajte u fišu, pozdrav od ovih Gangstera ljubavi. Nema labavo." - Kandžija

Album "Nema labavo" objavljen je krajem 2015. i u rekordnom roku uhvatio je same vrhove godišnjih top lista najboljih izdanja 2015. S albuma su do sad objavljeni singlovi "Crkva", "Đuro", i naslovna "Nema Labavo".



------------------------------------------------------------------------

Grupa USA to Japan sastoji se od članova: Antonio Ivan Sangulin - Vocals, Nemanja Pavkov - Guitar, Marko Ledjenac - Drums, i imaju novi spot, na kojem im je u pomoć priskočio Marcell Roncsák na solo gitari.



--------------------------------------------------------------------------

KILLO KILLO Banda, sastav iz Novog Sada koji postoji od 2007. godine, izlazi pred javnost sa svojim trećim izdanjem pod nazivom "Ipak borba", u izdanju Lampshade Media.

Poznati su po svom opuštenom stilu pristupa teškim i svima poznatim životnim problemima, što najbolje eksponiraju kroz reggae stil, u najširem smislu te reči, i iskrene, intimne i vrlo direktne tekstove koje je napisao sam Killo Killo.

Album je snimljen u strudiju "1 Take studio" u Novom Sadu, a miksan je u studiju "Alpha", takođe u Novom Sadu. Sadrži devet pesama ovog, trenutno sedmočlanog, benda i jednu elektronsku pesmu koja je plod saradnje Killo Killo sa Laskai Viktorom (DJ-om i producentom iz Mađarske) i svima dobro poznatim, regionalnim carem Edom Majkom. Pored ove saradnje, bend je u par pesama ugostio i sjajne umetnike sa domaće reggae scene, a to su Wacko (iz grupe MadRed) i živa legenda i rasta izaslanik Hornsman Coyote.

------------------------------------------------------------------------------

Deset godina nakon njihovog zadnjeg oficijelnog izdanja, BILK se vraćaju s novom pjesmom...



----------------------------------------------------------------------------------

Godinu dana od objavljivanja prvog najavnog singla Danas smo happy sa trećeg nadolazećeg albuma, Mayales predstavlja novu pjesmu Roadie.

Podjednako drugačije od svega što smo u domaćem eteru navikli čuti, i pjesma Roadie kao da se natječe iznenaditi slušatelja glazbom kakva se u modernom popu 21. stoljeća i očekuje.
Laboratorij zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pjesme, aranžmana i produkcije, na primjer suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena povjerenja domaće publike prema glazbi koja zvuči svjetski, a otpjevana je na hrvatskom.

Za razliku od brzog retro pop rock singla Danas smo happy, pjesma Roadie priziva disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća iz ženskog roda te snažnom mantričnom groouve-u koji bi mogao podsjetiti na veliki uspjeh davnog singla Mogu i sama iz 1997 godine. Za razliku od onda kada su pjesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovdje se nastavlja 'strategija' oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana, kojem će na pompoznom finalu 'uskočiti' neponovljiva Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku.

Album je i dalje na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa sa kojima Mayales studiozno gradi zvuk svojeg trećeg albuma očekivanog za kraj 2016. godine.



----------------------------------------------------------------------

Nakon izlaska albuma 'Sami' te niza zapaženih singlova koji su mu prethodili, zagrebački Mangroove predstavlja novu glazbenu poslasticu kao dio trilogije koja će najaviti novu eru plesnog Mangroovea.



------------------------------------------------------------------------

Domaći garage prvoborci EROTIC BILJAN & HIS HERETICS nakon poduže stanke oglasili su se s novim izdanjem - limitiranim vinylnom ''The Devil Stole My Record'. Friško objavljena i fino upakirana ploča otisnuta je u ograničenom broju na crveni, crni i spleter vinyl. Ukupno nosi 13 pjesama od koji je jedna obrada finskog garage rock benda The Flaming Sideburns; ostatak materijala predstavlja presjek njihovog dosadašnjeg rada.

Ploču je objavljena za Dirty Old Label i Dancing Bear Records, a može se kupiti u Dancing Bear shopovima (Zagreb, Split i Osijek) te u Dirty Old labelu (Zagreb).

Promocija izdanja 'Erotic Biljan & His Heretics vinyl release party' održat će se u četvrtak 16.6. u klubu Kavez (Savska 160). Bend će se podružiti sa svojim fanovima i prijateljima, preslušavat će se ploča, a kasnije garage rock standardi koji na ovaj ili onaj način obilježili rad Heretica.

promo girl // 14/06/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*