home > njuz > Nova izdanja - Ante Cash i Saša Antić, Nola, Drvored, Elemental, Darkvud

kontakt | search |

Nova izdanja - Ante Cash i Saša Antić, Nola, Drvored, Elemental, Darkvud

Najnoviji spot Ante Casha napravljen je u suradnji sa Sašom Antićem iz splitske grupe T.B.F. i nosi znakovito ime "Vakula". Pjesma u refrenu spominje poznatog meteorologa Zorana Vakulu. O pjesmi Ante kaže: "Kako kaže sami refren, pjesma je dobroćudna i vedra i najavljuje dobre vijesti, dobre ljude, vrijeme, bolju budućnost. Život je lijep, a pesimizam nije nešto čemu treba vjerovati".

Spot je napravljen kao animacija, a radio ga je Sale Undertoon. Ovo je zadnji najavni single novog albuma Ante Casha koji će se zvati "Zloćko, a ne zločinac", a koji je do sad već iznjedrio hitove poput "Danke Deutschland", "Vatreni Zmajevi" i "Milena". Album će se u prodaji naći u listopadu.



-------------------------------------------------------------------------------

Aktualni singl grupe Nola, pjesma "Drukčije" koju su predstavili prije tri mjeseca, izvrsno je prošla u radijskom eteru. Vrlo pitka pjesma koja lagano ulazi u uho oduševila je kako radijske urednike tako i publiku te je nekoliko tjedana bila u samom vrhu nacionalne top liste najslušanijih singlova u Hrvatskoj.

Kvaliteta pjesme prepoznata je i izvan granica Hrvatske, a da je tako pokazao je SAE Institut, osnovan 1976. u Australiji, kao prva praktična škola vezana za audio produkciju na svijetu. Tijekom godina, SAE je izrastao u najveću odgojnu ustanovu na području kreativnog medija i danas nudi 54 kampusa u 26 zemalja. SAE Institut obuhvaća mrežu škola na svih pet kontinenata, u svijetu kreativnih medija, uključujući London, Berlin, München, Pariz, Barcelonu, New York, Los Angeles.Jedna od podružnica je i u Sloveniji, gdje su njihovi vodeći poslali poziv svojim bivšim i sadašnjim polaznicima da naprave remix Noline pjesme "Drukčije".



----------------------------------------------------------------------

Drvored je bend iz Zagreba osnovan 2010. godine. Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna fuzija žanrova koja se isprepliće kroz mnoštvo instrumenata, od harmonike i flaute preko violine i saksofona do trube i trombona. Drvored je pravi mali orkestar koji nezaustavljivo briše plesni podij ispred sebe svojom muzikom koju su saželi u jednu riječ - balkankan!

Ako još niste čuli za Drvored i njihova dva odlična singla "Le vieux marin / Ribar" i "Zanzibar" kojim su krenuli u najavu svog prvog albuma pod nazivom "Arhelino" - došao je trenutak kada možete čuti kompletan album, prvo službeno izdanje benda.

Drvored bandcamp

-----------------------------------------------------------------

Morat ćete se složiti, Elemental je sjajno započeo s najavom novog albuma. Prvi singl "Goli i bosi" još uvijek vlada radijskim ljestvicama no bend je odlučio da je vrijeme da dobije društvo . Za jesen koja nam se sprema, stiže - "Sve je moje tuđe".

Riječ je o poletnoj pjesmi koja se na pomalo humorističan i auto-ironičan način poigrava s temama ljubavi, bijega "trbuhom za kruhom", podstanarstva, tuđih kreveta i materijalnih dobara koja stanu u jedan kofer. Elemental u sivilu svakodnevice uspijeva naći moment u kojem se možemo sami sebi nasmijati i barem u trajanju pjesme prihvatiti sanjarsku perspektivu koja se zrcali u stihovima i glazbi.
Kao i odlično prihvaćena "Goli i bosi", pjesma "Sve je moje tuđe" najavljuje novi album za koji bend tajnovito tvrdi da će se u javnosti pojaviti uskoro.

Još jedna novost u životu Elementala je svakako i pokretanje vlastite diskografske etikete "383 Records" kojom im je želja taj segment svoje glazbene karijere držati u vlastitim rukama. Za bend poput Elementala, koji praktički zadnjih 10 godina žive po principu "uradi sam", to je bio, kažu, logičan slijed.

"S provjerenom ekipom u nove izazove! Imamo svoju etiketu, imamo novu pjesmu i predstavljamo novi spot - tako ulazimo u jesen! Tema spota, kao ni vrijeme koje nas čeka, nije nimalo laka. Štoviše. No kraj spota nudi pozitivno razrješenje, neklasičan "happy end". Na sreću, momci iz C47 su uspjeli čak i u teškoj temi naći tračak nade." zaključila je Remi.



-----------------------------------------------------------------------------

Rock bend Darkvud, nakon što se se predstavili javnosti singlovima "Produžni kabel" i "Gljive", obajvljuju novi singl "Moj bubanj". To je ujedno i pjesma s kojem se natječu na RockOff festivalu. Ovim spotom još jednom dokazuju da se dobro snalaze u svim žanrovima, a ovaj put se predstavljaju u nešto žešćem aranžmanu. I ovi talentirani rockeri su iz Sinja, što potvrđuje činjenicu da se tamo odvija jedna o najzanimljivijih novih scena u glazbi i da može ponosno nositi titulu hrvatskog Seattlea.

Spot za pjesmu "Moj Bubanj" snimljen je u sinjskom polju te dio u planini Kamešnici u tunelu nikad ostvarene hidroelektrane. I ovaj, kao i prethodni videspot, snimio je mladi sinjski snimatelj Dominik Belančić.

terapija // 16/09/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*