home > najawa > Pozdrav iz Beograda 1.10. i 2.10. 2010. TVORNICA

kontakt | search |

Pozdrav iz Beograda 1.10. i 2.10. 2010. TVORNICA

Idući nas vikend očekuje prava poslastica za sve one koji prate "Novu srpsku scenu" jer u Tvornicu nam dolaze Repetitor, Stuttgart Online, Multietnička atrakcija, Ola Hore i Treesome te njihovi "ujaci" Jarboli. A ono što nas čeka u Tvornici pokušat će dočarati kratke biografije

JARBOLI

Apsolutno najvažnija u javnosti "tiha" karijera, bar što se tiče beogradske scene, jeste dosadašnja karijera Jarbola. Iz nekog razloga tretirani kao samo još jedna alternativna rok grupa, pogođeni ratnim izlaskom njihovog debi albuma Dobrodošli!, nekako su razvili odanu bazu lokalnih poklonika, koja se donekle uspostavila i na kontrarelaciji prema starijim alterbendovima, tipa Darkwood Dub-a. U suštini se radilo o artističkom poduhvatu dostojnom najsvjetlijih stranica beogradskog rokenrola, a Idoli u svojoj sluđenoj pop varijanti samo su površna, prva referenca…
Njihov ulazak u žižu javnosti preko obrade hita Đorđa Marjanovića Đavoli (kompilacija Korak napred, dva koraka nazad, b92) bio je slučajna posljedica čisto umjetničkog iskaza i želje da se potraži izgubljena neiskvarenost originalne beogradske pop scene iz šezdesetih, nasuprot godinama dekadencije koje su uslijedile i koje su završile u totalnoj perverziji devedesetih.
U potpunosti formirani na 'uradi sam' filozofiji, Jarboli su se, izabravši sadržaj umesto forme, opredijelili za put na marginama javnosti. Na tom putu su objavili niz samoizdatih albuma i maksi singlova, dva albuma za radio B92, učestvovali u osnivanju izdavačke kuće Odličan hrčak, objavili još albuma, snimili pregršt video spotova za nikakve pare i jedan malo skuplji, svirali na najvećim i najmanjim binama, u pozorištima, dvorištima, stanovima, jednom u polju i jednom na brodu. Tim putem, Jarboli su ostvarili pozitivan uticaj.
Muzika Jarbola je eklektična, ali sa jakim identitetom i autorskim pečatom. Jarboli su melodično histerično poigravanje rock žanrovima koje štipa za obraz usnule slušače. Što će te na kraju i osjetiti ako dođete 2.10. u Tvornicu

STUTTGART ONLINE

Stuttgart Online je beogradski duo, formacijski i zvučno blizak najprogresivnijoj struji Beogradskog new wavea iz osamdesetih. Zagrepčani su ih mogli čuti na više nego uspješnom koncertu u KSETU gdje su nastupili zajedno sa Repetitorom.
Svirka je čvrsta, brza i energična. Tekstovi su jasni, sažeti i pobunjenički. Borba pojedinca sa sistemom, kulture sa primitivizmom, gitare sa snajperom. Pjesme Stuttgat Onlinea su borba u dvominutnom pakovanju.
Proglašeni za najbolji novi bend 2007. od kritičara web magazina Popboks. Debi album "Radost svakom domaćinstvu" objavili su za Odličan hrčak.
Stuttgart Online su Bojan Slačala - bas, glas, Marko Barišić - bubnjevi, glas

REPETITOR

Ne treba posebno predstavljati. Iako postoje od 2005. godine, tek su izašli iz srednjoškolskih klupa. Iza sebe već imaju jedan odličan album, i solidan broj sa žarom odrađenih koncerata da se mogu nazvati mini-herojima, i svakako jedan od najboljih bandova s naših prostora. Onaj tko ih je gledao u KSET-u prošle godine, zasigurno je upamtio jednostavne i minimalističke živčane pjesme, energetske bombe na tragu Sonic Youth, Gang Of Four,i Obojenog Programa s lako pamtljivim tekstovima koji naprosto traže da budu pjevani (urlani) u zboru. Bez sumnje to ćemo dobiti i ovaj put.
[  ]

MULTIETNIČKA ATRAKCIJA

Neko vrijeme je Multietnička atrakcija bauljala Beogradskim undergraundom u potrazi sa spojem cirkusa i punokrvnog rock'n'rolla. Spoj je pronađen tokom leta 2008. kada se Atrakcija učvršćuje u sad već sasvim normalnoj formi dvojca. Iste godine najutjecajniji srpski web magazin za pop kulturu, Popboks proglašava Atrakciju za najbolji novi bend, a na 13. Art & Music festivalu Atrakcija osvaja 1. mjesto. Popboks nagrada omogućava Atrakciji snimanje debi albuma (studio Digimedia, producent Boris Mladenović) koji predstavlja bend kroz vrtlog šarenih, fantastičnih, napetih i primitivnih prizora. A to je samo ton bez slike. Na koncertima, Atrakcija je zaista atraktivna. Luđački jako i neurotično, transvestiti, pavijani, Las Vegas, Beograd, klaun za bubnjevima, šmeker na basu...

OLA HORE

Ola Horhe je elektro-akustični duo nastao u Beogradu krajem 2007. godine. Čine ga pijanista Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-godina (polymoog i Yamaha CS-15) i multiinstrumentralista Attack El Robot na bubnjevima. . Već prvi nastup grupe OLA HORHE izazvao je veliku pažnju, i taj koncert je izabran za događaj godine po izboru publike web magazina Popboks 2008. Održali su više koncerata u Beogradu i gradovima Srbije (Pančevo, Vrbas, Subotica, Majdanpek, Šabac...). U svibnju 2009. godine održali su uspješne koncerte u okviru turneje u Sloveniji. Nastupali su na festivalu dizajna Magdalena u Mariboru, gdje su svirali na otvaranju izložbe čuvenog dizajnera Mirka Ilića, a izuzetno uspješne nastupe su zabilježili na Filmskom Festivalu Palić, festivalu Dis-Patch u Beogradu, Festivalu Mikser, BELEF, Šabackom ljetnom festivalu, Refract festivalu i Ljubljanskom klubu "Menza pri koritu.
Prve snimke Ola Horhe su uradili za samostalnu izložbu "Please not disturb" umjetničke organizacije Dezorg iz Beograda. Nedavno su završili snimanje svog prvog albuma u beogradskom studiju Digimedia, a producent je Boris Mladenović (Jarboli)

vedran ž. // 27/09/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
01/10/2010 od 21h

Multietnička atrakcija, Stuttgart Online, Repetitor

02/10/2010 od 21h

Ola Horhe, Threesome, Jarboli

Cijena ulaznice : 50 kn (za jedan dan) /60 kn na dan festivala
80 kn (za dva dana- festivalska ulaznica)
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*