home > najawa > IZAE (Dubrovnik), IVANA PICEK (Zagreb) @ Močvara, 16/06/2016

kontakt | search |

IZAE (Dubrovnik), IVANA PICEK (Zagreb) @ Močvara, 16/06/2016

Bližimo se kraju sezone prije ljetnog raspusta, i jako smo uzbuđeni i sretni što možemo najaviti poslasticu od ovog, neki bi rekli - koncerta posebno rezerviranog za glazbene lo-fi, freak-folk sladokusce. No bilo bi ludo ograničiti se na samo te žanrove, jer izvođači koje ćete imati priliku čuti na večerašnjem koncertu su puno više od toga.

U goste nam dolaze dobro nam znani Dubrovčani Izae (koje po prvi put imamo priliku čuti u Zagrebu), i ovo će biti njihovo predstavljanje albuma "Snivatelj snima" koji je nedavno izašao na ploči. Do sada smo ih godinama osluškivali na njihovim unikatnim albumima u bespućima interneta no nastup uživo je nešto što smo godinama priželjkivali stoga nemojte propustiti njihov premijerni nastup kraj rijeke Save. Društvo će im praviti jednako tako originalna i posebna Ivana Picek, majstorica neobičnih instrumenata i snažnih stihova, te vlasnica vokala koji se ne zaboravlja. Ivana će predstaviti nove pjesme koje čekaju lijepi kišni dan da se skupe na novom albumu i osvanu na Bandcampu.

IZAE (Dubrovnik)

Za sebe kažu da su poluakustični trio iz Dubrovnika. Poimence: Jadranka (glas), Dejan (bas) i Adem (gitara). Pišu, snimaju i izvode jednostavne lo-fi numere za predstave koje se nisu ili neće dogoditi što onda njihovim soničnim nastojanjima daje ili ne daje na dubini. Prije deset godina su izdali svoj prvi album nazvan "Halucinacije, Belzebubov valcer i miran razgovor" i dali nam naslutiti da se radi o muzičkom dragulju koji se ne sreće često na ovim dužinama i širinama. Intimni, ezoterični stihovi, i minimalistička pratnja na gitarama od dima i perkusijama od saća su učinili svoje, i već tada ucrtali Dubrovnik na karti kao mjesto gdje se krije čarobna muzika koja se ne može ubaciti u niti jednu glazbenu ladicu.



Muzika koja nas vraća sebi, koja nas provodi nekim prošlim životima ili snovima, muzika koja nas odvodi na rub nestvarnog. Nakon toga je uslijedilo još četiri albuma, četiri mala remek djela, svaki različitiji od prethodnog, punih šarenila, klaustrofobičnih himni za djecu, digitalnih kompozicija za imaginarne muzičke kutije o sedam planeta, zvončića, poigravanja s pop formama i s muzičkim igračkama, snimanja na umirućim magnetofonima, da bi nam početkom ove godine podarili album "Snivatelj snima" (Noisy Night Records) koji sadrži četrnaest rearanžiranih pjesama s prethodnih albuma. Taj album je svojevrsni best of, i zaokružena dekada djelovanja benda.

Od nekadašnjih lo-fi uradaka, ove pjesme su sada izrasle u nešto više, drugačije i sada dišu na marginama jazza i popa, spojivog i nespojivog, no i dalje s nesvakidašnjom Izae čarolijom. Zanimljivo je spomenuti da na pjesmi Noćno cvijeće na saksofonu gostuje Dana Colley (Morphine). Ovo je prvo zagrebačko gostovanje benda i promocija novog albuma, i Izae nam pripremaju spoj akustike s igračkama spojenim u struju, stoga ne propustite najljepši mogući ulazak u ljeto s ovim koncertom.

IVANA PICEK (Zagreb)

Jedna je od najzanimljivijih imena na regionalnoj kantautorskoj sceni i zadnjih par godina pomno pratimo Ivanin rast i eksperimentiranje, od gitare i glasa, sve do tisuću instrumenata i mračnog elektro zvuka. No i to nije sve što nam Ivana može ponuditi. Njezin stil karakteriziraju nježan, nezaboravan vokal, snene melodije i topli i neobični tekstovi, a iza sebe već ima i dva samoizdata albuma (od kojih se posljednji album našao na mnogim popisima najboljih albuma 2012. godine), brojne pobjede na festivalima u i izvan Hrvatske, kao i nastup na Terraneo festivalu 2013. godine.



Inače je i članica psihodeličnog benda Pridjevi. U zadnje vrijeme bacila se i u produkcijske i snimateljske vode, tako da trenutno radi na novim stvarima koje su malo mračnijeg electro-dub-synth karaktera. Kako to zvuči zasad se može doživjeti samo na koncertima. Sama kaže da će novi album izaći na jedan lijepi kišni dan. Na koncertu će joj se pridružiti sestrična Antonija na ksilofonu i električnim bubnjevima. Veselimo se i navijamo za pokoji kišni dan.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

Upad je 30 kn

promo guy // 16/06/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*