home > najawa > KRÜZER - Unrecords Label Night @ AKC Medika (klub Attack + Chakka's Room + Mikro Floor), 16/05/2014

kontakt | search |

KRÜZER - Unrecords Label Night @ AKC Medika (klub Attack + Chakka's Room + Mikro Floor), 16/05/2014

Krüzer vam i ovaj put priređuje tulum na tri floora koji će raznovrsnim izborom glazbe ponuditi nešto za sve vaše ukuse. U Attacku će program biti posvećen queer-feminističkoj Unrecords etiketi iz Beča: u goste stižu Petra und der Wolf i Mayr - austrijske izvođačice koje na Unrecordsu izdaju svoje radove te Žen - četveročlani bend iz Zagreba koji se afirmirao na hrvatskoj glazbenoj sceni te će samo mjesec dana nakon sjajnog koncerta u Tvornici raspaliti posjetitelje Krüzera. Za vizualne podražaje tu je VJ Tanja i 400 zečeva koja je ujedno i članica Žen-a, tako da je ovaj label night obogaćen i prigodnom Vj-icom. Nakon svirke, rezidentica Gio i mlada bečka DJ-ica Dawn opalit će po technu do kraja tuluma. Za plesnu atmosferu u Chakka's Room pobrinut će se DJ M.I.L.E. i krüzerove rezidentice Boris i Šmeterling. Oni kojima je dosta i gitara i mikseta svoje mjesto mogu potražiti na Mikro flooru gdje Krüzer po prvi put radi chillout zonu u kojoj će Delayer i Wendigo raditi prigodnu glazbenu selekciju. Ovaj će floor također biti popraćen izložbom Krüzer fotki koju će predstaviti Krüzerovi rezidentni fotografi Matej Čelar i Marija Feldi.
[  ]

KLUB ATTACK
UNRECORDS LABEL FLOOR

PETRA UND DER WOLF
Tročlani bend iz Beča čija glazba bi se najbolje mogla opisati kao mješavina postgrungea i singer/songwriter jazza prizvat će vam sjećanja iz 90ih kada je grunge poharao planet. Petra (vokal i gitara) Aurora (bubnjevi i saksofon) i Martina (bas) će vam pružiti intimno, atmosferično, ali i energično glazbeno iskustvo. Svoj prvi CD izdale su 2011. godine a uskoro planiraju sljedeći album.
http://petraundderwolf.com
http://soundcloud.com/petra-und-der-wolf
http://www.facebook.com/petraundderwolf

MAYR
Mayr je solo projekt bubnjarke benda Firstfatalkiss koja radi s gitarom, sintićem, violinom i loopovima čime stvara pjesme koje zvuče poput punk rocka ili šansone, vjerojatno oboje, a ponekad miriše i na mačku. Ova kreativka sudjeluje i u drugim kolaboracijama te je poprilično aktivna na alternativnoj glazbenoj sceni.
http://mayr.cccp.at/
http://soundcloud.com/mayr
http://facebook.com/mayr.solo

ŽEN
Četveročlani audio-vizualni sastav Žen oformljen je krajem 2009. u Zagrebu.
Njihova glazba ima elemente šarolikog spektra glazbenih pravaca, te varira od post rocka, math rocka, krauta i noisea do synth elektra i dream popa, a u sinergiji sa avangardnim stilom aranžiranja i zanimljivim i hipnotičkim live vizualizacijama daje autentično psy indie rock iskustvo.
Njihov debitantski album "I onda je sve počelo" izdan je u svibnju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča (Austrija). Sa singlovima su sudjelovali na kompilacijama "Bistro na rubu šume vol.2" i "Kompot berba 2013", dok je na kompilaciji "Balkan under the radar vol.2: The Black Wave" izašao remix pjesme "Iskrenost je posebna" (Andrea Giordani remix).
Žen je odsvirao brojne koncerte i stekao vjernu publiku u široj regiji. Svirali su u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BIH, Makedoniji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Švicarskoj, a uspješna europska turneja 'Special Case 2013' ih je odvela čak do Danske i Švedske.
Trenutno rade na novim glazbenim izdanjima i pripremaju se za nadolazeće turneje.
facebook.com/xzenxzen
xzen.bandcamp.com
soundcloud.com/xzenxzen

DAWN
Mlada techno DJ-ica i producentica iz Beča koja će, nakon što bendovi završe sa svirkom, ostatak noći preokrenuti Attack s opakim technom.

CHAKKA'S ROOM
U Chakka's Room i ovaj put tradicionalno ludilo i ples do jutarnjih sati. Ako niste baš osoba od bendova, a nije vam baš ni do chillanja na Mikroflooru nego skakanje uz beat, znate na koji floor se trebate uputiti. Krüzerove rezidentice Boris i Šmeterling će se pobrinuti da se zagrijete, nakon čega će DJ M.I.L.E. preuzeti miksetu i spojiti u cjelinu glazbene stilove kao što su downbeat, trip hop, dub, funky breaks,drum & bass,afrobeat,worldbeat,new disco i electro swing. Član je poznatog zagrebačkog audio-vizualnog kolektiva DJ-a i VJ-a - groodanje, s kojima je ugostio glazbenike poput Dynamo productions, Mathew Herbert, Luke Vibert, Amon Tobin, Kid Koala, Andy Smith iz Portishead-a i DJ Food.
http://www.voi-sa.com/m-i-l-e/
https://soundcloud.com/dj-mile-1

MIKROFLOOR

Ovaj put će Mikrofloor postati chillout zona u kojoj ćete moći sjesti na dekicu i čavrljati o kozmičkim energijama i smislu života s ugodnom ekipom ili jednostavno samo chillati uz glazbenu selekciju koju vam spremaju Delayer i Wendigo.

promo guy // 12/05/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*