home > mjuzik > Secret Migration

kontakt | search |

MERCURY REV: Secret Migration (V2, 2005)

Vjerojatno je većina nas na MERCURY REV obratila veću pažnju pri izdanju albuma "Deserter's Song", koji je obilovao prekrasnim baladama čudesnih harmonija - Tonite it Shows, Holes, Endlessly, Hudson Line… Isto tako, u tom trenutku većini nije uopće zasmetalo što su u tom trenutku oni već imali tri albuma, no čudnijeg i težeg izričaja, pa stoga nije ni čudno da nisu došli do većeg broja ušiju.

Te, 1998. sve im se pogodilo. Svijetu je trebalo nešto novo, a njihov simfo-space-rock nudio se sam. "Deserter's Song" završio je na mnogim best of godišnjim listama. Sljedeće godine obožavateljima je ponuđen album "The Soft Bulletin" njihovih prijatelja THE FLAMING LIPS, koji su se također tim albumom, nakon devet objavljenih, probili prema orbiti slavnih.

S velikim iščekivanjem dočekan je nasljednik, album "All Is Dream", a uslijedilo je blago razočaranje. Bez izrazitih favorita, osim možda The Dark is Rising i Nite & Fog, vrlo je brzo gurnut u zapečak.

Četiri godine kasnije, to se pokazalo greškom. Iskopao sam ga ponovno ovih dana, kada sam preslušavajući novo simfo-space-rock izdanje, poželio čuti i prethodnike. I to ne samo ova dva spomenuta, već i one prije, kako bi zadovoljio potrebu i samom sebi objasnio zbog čega su prva tri bila toliko marginalizirana. No to je već druga duga priča.

Uglavnom, "Secret Migration" nastavlja po utabanim stazama prethodna dva albuma, pa ako ste voljeli njih, voljet ćete i ovaj. No ne na prvu loptu. Sa svakim slušanjem po jedna pjesma dolazi do izražaja. Do mene su zasad doprle Secret for a Song, Black Forest (Lorelei), Vermillion, My Love, Across Yer Ocean, Diamonds, In A funny Way, Arise…

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 16/02/2005

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Here

GLIGOR KONDOVSKI: Here (2020)

| 17/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Vertigo

ZAKK SABBATH: Vertigo (2020)

| 16/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: 08_2020_XU

SVEGA POMALO: 08_2020_XU (2020)

| 15/09/2020 | pedja |

>> opširnije


cover: All Our Flags Are Grey

TRANSGRUND: All Our Flags Are Grey (2020)

| 12/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Point

YELLO: Point (2020)

| 11/09/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Secret Migration
  • Yerself is Steam (1991)
  • Boces (1993)
  • See You On the Other Side (1995)
  • Deserter's Song (1998)
  • All Is Dream (2001)
  • Secret Migration (2005)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*