home > mjuzik > Prodao sam se

kontakt | search |

ALEK NOVAK: Prodao sam se (Slušaj najglasnije, 2018)

Dvadeset šesto ovogodišnje izdanje Aleka Novaka je sasvim klasičan kantautorski rad na bazi akustične i električne gitare bez ikakvih dodatnih elemenata. To mu je dalo poticaj da se lirski razmaše u lingvističke zvrkarije, humoreske i kojekakve dosjetke na uobičajenu socio-političku, ekonomsku i društvenu realnost o rockerima koji su od obećavajućih nada postali šabanistička trivijalnost, o neuspješnim muzičarima što se busaju svojim šarlatanskim titualama, diplomiranim DJ-ima, egocentricima svakojakih vrsta, lažnih patriota s lažnim empatijama, poltronima, sitnim političkim potrčkalima i još o mnogo toga štošta spomenuvši poznati utješni balkanski citat 'zlo mi je (od tebe) pizda ti materina' u pjesmi "Svetla budućnost".



Općenito nezadovoljstvo kojim je natopljeno ovih 20 minuta razvlači se od sarkazma do totalne depresije bez ikakvog optimizma, čak i u vlastite nastupe koje navodno angažira preko facebooka, ali u svemu tome se stalno repetira dostatna količina zdravog uličnog humora i zafrkancije. Pa ipak, svo to frustrirano stanje kojim frca ovih 11 pjesama prikazuje autora kao da je već pomalo umoran, a i sve manje zainteresiran da se bori jer nema adekvatnu četu ili barem mali vod koji bi ga bodrio, no premda posljednja tema "Ova priča prestaje ovde" kaže 'zašto da se svaki put osećam ko da te vučem za rukav/ kao da jalovo kukam?/ svaki put kad opalim žice i taknem tastaturu da ti nešto otpevam osećam da me seku žileti, osećam kako me ždere samoća jalovog života...' nagovještavajući finiš kantautorske karijere, mora se reći da još nije sve gotovo. Ima on još novih materijala pod drugim imenima, ali o tome u skoro vrijeme...

Naslovi: 1.Prodao sam se, 2. Revoluciomarni staž, 3. El Presidente John Nesbith, 4. Narod te ne voli, 5. Svetla budućnost, 6. Šta ti želiš?, 7. Entropija (Nemam s kim da odem na pivo), 8. Kakva drskost!, 9.Na selu, 10.Određeni ljudi, 11. Ova priča prestaje ovde

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 18/10/2018

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Wake The Sleeping Dragon

SICK OF IT ALL: Wake The Sleeping Dragon (2018)

| 19/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: London (z zasedbo Stara Mama Bend)

MATEJ KRAJNC: London (z zasedbo Stara Mama Bend) (2018)

| 18/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Lèche Moi (Sortie 13), EP

LÈCHE MOI: Lèche Moi (Sortie 13), EP (2018)

| 17/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Unfollow the World

SQUIGLY LINES: Unfollow the World (2018)

| 16/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Maithree - The Music of Friendship

NIRMALA RAJASEKAR: Maithree - The Music of Friendship (2018)

| 09/11/2018 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Prodao sam se
  • Život više ne stanuje ovdje (2012)
  • A kako bi bilo da... (2012)
  • Surovina, EP (2013)
  • Ja sam terorista (2013)
  • Underdog (2013)
  • A strana, EP (2013)
  • Strana B, EP (2013)
  • Crna kornjača (2013)
  • Uputstvo za zloupotrebu (2013)
  • Pesme mržnje i gnušanja (Minijature o ljudskim minijaturama) (2013)
  • Boloubojica (2014)
  • A kako bi bilo da... / Život više ne stanuje ovdje (2014)
  • Rokaj-snimaj (2014)
  • Itakoto (2014)
  • Svako ima svoj bol (2014)
  • Instrumentali (2014)
  • Srce mašine (2014)
  • Would You Like To Be Crucified? (2014)
  • Bolje ne pitaj (2014)
  • Recycled Soul (2014)
  • Novo leto (2014)
  • Gluvo doba (2014)
  • Brušenje praha (2014)
  • Rock u kasabi (2014)
  • Umobolije (2014)
  • Restlovi (2014)
  • DA (2014)
  • Neko mora to da plati (2015)
  • Zima našeg nezadovoljstva (2015)
  • Pesma za kraj (2015)
  • I, šta sad? (2015)
  • Achievemephobia (2015)
  • Repetitio, mater ti studiorum! (2015)
  • Both sides (2015)
  • Fajront (2015)
  • Album u nastajanju (2015)
  • Najnovije - 50 zlatnih hitova (2015)
  • Čistka (2016)
  • Džiber viber (2016)
  • Ogoljeno (2016)
  • Ma(n)trica (2016)
  • Ležerno (2016)
  • Europa ist kaputt!! (2016)
  • Proces (2016)
  • Je ne sais quoi? (2016)
  • Nešto (2016)
  • Povratak Aleka Novaka (2016)
  • Muzika za nikad snimljeni film (2016)
  • Moj blues (2016)
  • Manje je više (više - manje), EP (2016)
  • Nosorozi - singlica (2016)
  • Ja sam programiran (od prvih akorda do 2016. godine) (2016)
  • Direktan prenos atentata, EP (2017)
  • Same Rules Apply, EP (2017)
  • Alek Novak vs. Nowakowsky: Totalni rat, EP (2017)
  • Zaokruživanje (kompilacija br. 2) (2017)
  • ZZZZZZZZZ (2017)
  • Usporavanje, EP (2017)
  • Ubrzavanje, EP (2017)
  • Underground Man, EP (2017)
  • Zgrada koja tone, EP (2017)
  • Prvomajski uradak, EP (2017)
  • All' improvviso (2017)
  • Kompilacija No.3 (2017)
  • Zaokruživanje (noviteti iz 2017. godine - the best of) (2017)
  • Bahato, samo bahato! (2017)
  • Чонячерер (2017)
  • Oktobar (2017)
  • KSG (Kriza srednjih godina (2017)
  • Vajmarska republika (2017)
  • Kolonija-koncert u Chiltonu, Beograd 25.10.2017. (2017)
  • Amadan mor (2017)
  • Samo gitara (2017)
  • Pet hitova za Raju, Gaju i Vljau (2017)
  • Utoka dana (2017)
  • Fisty "Heads" Finnegan (2017)
  • Acoustic Shmoovstic (2017)
  • Letnji red vožnje, EP (2017)
  • Krvavo brutalno, EP (2017)
  • Želim da podetinjim, EP (2017)
  • Budževina, EP (2017)
  • Nabacujem (2017)
  • D kompilejšn (2017)
  • Prelazni period (singlica) (2017)
  • Nabacujem (2017)
  • Kolonija (2017)
  • Ne znam šta ću s ovim (2017)
  • Defile (2017)
  • Šta mi prvo padne na pamet (2017)
  • Recept iz Belfasta (2017)
  • Ovo nije pesma za ovo vreme (2018)
  • Awkward aardvark, EP (2018)
  • Dodir (2018)
  • Pet lakih komada (2018)
  • Na belom (predizborna singlica) (2018)
  • Puno pozdrava iz Tijesnog (2018)
  • Zehr bueno (2018)
  • Zen na srpskom? (2018)
  • Afrin, EP (2018)
  • Aprililili (2018)
  • Cert (2018)
  • Eeekstra, braćalala, ulala! (2018)
  • Rokačina (2018)
  • Hej, Karagargo (2018)
  • Alibi, EP (2018)
  • Kopenhagen, EP (2018)
  • Hit za 15 minuta, EP (2018)
  • Š.A.B.L.O.N. (Šabani ambiciozno budalesaju, ladno opet napadaju) (2018)
  • Iskrenost, EP (2018)
  • Eurodisco (2018)
  • D-DAY (2018)
  • Nestalo (čudna singlica) (2018)
  • Svako za sebe (2018)
  • Hardcore Beograd (2018)
  • Fragmenti (2018)
  • Prodao sam se (2018)
  • Ova priča prestaje ovde, singl (2018)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*