home > mjuzik > Under the Pines

kontakt | search |

BARDO POND: Under the Pines (Fire Records, 2017)

Sjećate se grupe Bardo Pond?! I meni su u magli. Iako znam da sam njihov Amanita album slušao polovicom devedesetih, no očito je da se nije baš "ulovio". Bilo je to u doba mog prelaska s grungea na brit pop, pa mi je njihov pomalo psihodeličan i spor gitaristički zvuk, očito bio malo pretežak. Iako se još danas živo sjećam, da mi je naslov "Tapir song" ostao kao "WTF?! Zbog čega bi netko pjevao o tapirima!"...

Kako god bilo, dvadeset godina od tada i još pet od osnutka, Bardo Pond su se pojavili s novim albumom s postavom u kojoj uz Michaela i Johna Gibbons, braću na gitarama i pjevačicu te violinisticu Isobel Sollenberger, ritam sekciju čine Clint Takeda i Jason Kourkounis.

I dalje je taj zvuk, moglo bi se reći nepromijenjen, s fuzzy gitarama te lebdećim Isobelinim vokalom iznad podloge, što sve skupa čini neku mješavinu između Spacemen 3 i My Bloody Valentine "buke". Ponekad malo naporno za slušanje, kao u desetominutnoj Out of Reach, ponekad istovremeno nježno i brutalno, kao u jedinom instrumentalu, završnoj Effigy; ovih šest pjesama smještenih u četrdesetak minuta potvrđuju da Bardo Pond nije za "staro gvožđe" i da se može nositi s mladim, a bome i starim snagama u neo-shoegazerskom revivalu do istrebljenja.

ocjena albuma [1-10]: 7

pedja // 16/03/2017

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Modern Kosmology

Jane Weaver: Modern Kosmology (2017)

| 29/05/2017 | pedja |

>> opširnije


cover: Douze

THE KOMPRESSOR EXPERIMENT: Douze (2017)

| 29/05/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Basti, reizdanje

ROSENKRANZ + DR. FUZZ: Basti, reizdanje (2017)

| 28/05/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Eos, 3CD's

PATTI CUDD: Eos, 3CD's (2017)

| 27/05/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Alejandra, EP

LOU PROFA: Alejandra, EP (2017)

| 26/05/2017 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Under the Pines
  • Big Laughing Jym (1995)
  • Bufo Alvarius (1995)
  • Amanita (1996)
  • Lapsed (1997)
  • Set and Setting (1999)
  • Dilate (2001)
  • On the Ellipse (2003)
  • Ticket Crystals (2006)
  • Peri (2009)
  • Yntra (2012)
  • Peace on Venus (2013)
  • Under the Pines (2017)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*