home > mjuzik > Grrr!

kontakt | search |

THE ROLLING STONES: Grrr! (ABKCO/ Universal, 2012)

Trostruka cd kompilacija povodom 50. rođendana najvećeg živućeg rock benda je obavezna literatura bez koje se ne smije zakoračiti u svijet električne gitare, bluesa, rhythm'n'bluesa i klasičnog rocka. Sadrži uglavnom sve najveće hitove, periodično je koncipirana počevši od prvog singla "Come on", obrade Chuck Berryija iz 1963. do "We love you" iz 1967. na prvom cd-u koji predstavlja prvu i najznačajniju fazu rada zaključno s albumom "Their Satanic Majesties Request". Drugi cd obuhvaća najpopularniji opus kada su postali najveći bend na svijetu od "Jumpin' Jack flash" iz 1968. preko velikih hitova 70-ih sve do "Fool to cry", singla s albuma "Black And Blue" (1976). Na trećem discu su sabrane uspješnice s konca 70-ih, preko 80-ih do 90-ih kada su između ostalog koketirali sa discom, funkom, new-waveom, pa se opet vraćali na stare korijene usput dobivavši jedini puta u karijeri kontradiktorne kritike i mišljenja. Posebno je zanimljivo da s posljednjeg albuma "A Bigger Bang" (2005) nema niti jedne pjesme, a jedina iz 21. stoljeća koja je ranije objavljena je malo primijećena "Don't stop" (UK no.36) priređena za kompilaciju "Forty Licks" iz 2002. godine.



No, zato su se potrudili da nakon 7 godina snime dvije nove pjesme "Doom and gloom" (UK no.61) i "One more shot" u svojem standardnom rasplesanom stilu koji je mješavina nekih znamenitih hitova poput "Gimme shelter", "Start me up", "It's only rock'n'roll (but I like it)"... Glumatajući stare dobre prijatelje koji to ipak više nisu jer se jako rijetko viđaju, publici su ovom kompilacijom samo dali uvertiru za moguće daljnje odbrojavanje godina rada. Hoćemo li ih čuti s nekim novim albumom - ne zna se. Izvještaji s povratničkih koncerata tvrde da su i dalje odlični, koncizni u svirci, zanimljivi i spektakularni unatoč penzionerskim godinama.

O kompilaciji sve najbolje. Manje-više ovih 60-tak pjesama znaju svi, Stonesi su van ikakve sumnje najznačajniji rock bend u povijesti, o njima znamo sve i na njihov rad ne treba nikakav novi aspekt gledišta. Yeah, to je r'n'r.

ocjena albuma [1-10]: 9

horvi // 18/02/2013

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Panorama

LICE MISTA: Panorama (2017)

| 21/05/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Airs

HEDOROMERUHEN: Airs (2017)

| 20/05/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Gravitacija

GRETTA: Gravitacija (2018)

| 16/05/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: AmeriKKKant

MINISTRY: AmeriKKKant (2018)

| 03/05/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: There's a Riot Going On

YO LA TENGO: There's a Riot Going On (2018)

| 02/05/2018 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Grrr!
  • The Rolling Stones / England's Newest Hit Makers (1964)
  • The Rolling Stones No. 2 (1965) / 12 X 5 (1964)
  • The Rolling Stones, Now! (1965)
  • Out of Our Heads (1965)
  • December's Children (And Everybody's) (1965)
  • Aftermath (1966)
  • Between the Buttons (1967)
  • Their Satanic Majesties Request (1967)
  • Beggars Banquet (1968)
  • Let It Bleed (1969)
  • Sticky Fingers (1971)
  • Exile on Main St. (1972)
  • Goats Head Soup (1973)
  • It's Only Rock 'n Roll (1974)
  • Black and Blue (1976)
  • Some Girls (1978)
  • Emotional Rescue (1980)
  • Tattoo You (1981)
  • Undercover (1983)
  • Dirty Work (1986)
  • Steel Wheels (1989)
  • Voodoo Lounge (1994)
  • Bridges to Babylon (1997)
  • A Bigger Bang (2005)
  • Grrr! (2012)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*