home > najawa > Voodoo Lizards + Bernard Fowler & Jimmy Rip (The Rolling Stones), Tvornica, 31/08/2009

kontakt | search |

Voodoo Lizards + Bernard Fowler & Jimmy Rip (The Rolling Stones), Tvornica, 31/08/2009

TURNEJA

Vrijeme inkubacije je završeno i virus je krenuo... Varaždinska četvorka, koja si je početkom godine u Los Angelesu odškrinula vrata inozemne karijere, počinje s ostvarenjem svojih snova. Voodoo Lizards će održati niz ljetnih koncerata po hrvatskim gradovima, kojima će se u punom sjaju predstaviti domaćoj publici. Na turneji će im se pridružiti dva velika glazbena imena: Bernard Fowler, prateći vokal Rolling Stonesa te gitarist i producent Jimmy Rip, koji u Hrvatsku dolazi producirati njihov album prvijenac.

ALBUM

Od sredine kolovoza u, za tu svrhu posebno opremljenom studiju u okolici Varaždina, s poznatim američkim producentom Jimmyem Ripom Voodoo Lizards započinju jednomjesečni rad na svojem albumu prvijencu. Taj još neimenovani nastupni album Voodoo Lizardsa, za čiju je objavu interes izrazilo nekoliko renomiranih izdavačkih kuća, biti će stvaran na dva kontinenta. Bend će snimke napraviti u Hrvatskoj, a album će se miksati i masterirati u losangeleskom studiju Jimmya Ripa.

BIOGRAFIJE

Voodoo Lizards

I get dozens of CD's every week, and I usually go through them saying: "…shit, shit, shit…". But when I heard your material, I went: "Holy shit!"
- JIMMY RIP


Od 2006. kada se četvoro neobično talentiranih glazbenika okupilo u bend pod imenom "Voodoo Lizards", svima koji su došli u kontakt s njima, odmah je bilo jasno da ništa vezano uz ove momke nije uobičajeno, prosječno i očekivano.
Stvaralačka i vokalna snaga Zacka Dusta, frontmena, gitariste i autora oko kojih su "Voodoo Lizards" okupljeni te nesvakidašnji glazbeni talent ostatka benda od početka su plijenili pažnju publike najprije u Varaždinu, a potom i šire.
Na poziv renomiranih glazbenika, producenata i insajdera američke glazbene industrije: gitariste i producenta Jimmya Ripa te Bernarda Fowlera, ljudi koji su u karijeri surađivali ili još surađuju sa mnogim velikim zvijezdama od Rolling Stonesa, preko Davida Bowiea do Toma Pettya, "Voodoo Lizards" su u ožujku 2009. otišli u Los Angeles i odškrinuli si vrata o kojima velika većina glazbenika može samo sanjati.
Ništa u životu ne dolazi slučajno pa tako ni prilika koju do sada još niti jedan hrvatski bend nije imao. "Voodoo Lizards" su ne samo talentirani glazbenici, već i veliki radnici, potpuno posvećeni glazbi, a magična kombinacija njihovog zvuka, usviranosti i sigurnosti na pozornici rezultat je predanoga višegodišnjeg rada. U Los Angelesu su sebi, ali što je još važnije, i svim vrhunskim glazbenim profesionalcima s kojima su došli u kontakt, dokazali koliko znaju, mogu i vrijede uspostavivši vrijedne kontakte za početak ozbiljne međunarodne karijere.
Voodoo Lizards zvuče i izgledaju kao pravi američki rock and roll bend, ali "made in Croatia". Ljeto 2009. za njih je najvažnije u životu. Usporedno sa snimanjem albuma prvijenac, s jednim od najcjenjenijih američkih glazbenih profesionalaca Jimmyem Ripom, hrvatskoj će se publici predstaviti na mini ljetnoj turneji, koja započinje 25. kolovoza na Špancirfestu u Varaždinu.

Jimmy Rip

Vrhunski session gitarist, producent i autor; čovjek koji je u svojoj prebogatoj karijeri na pozornici ili u studiju surađivao s imenima poput Rolling Stonesa, Micka Jaggera, Jerry Lee Lewisa, Patti Smith, Williea Nelsona, Roda Stewarta, Toma Verlainea i mnogih drugih. Potpuni glazbenik i potpuni insajder američke glazbene industrije, koji svoje vrijeme, pažnju i znanje posvećuje samo rijetkima i to samo ako ga ostave bez daha. Podsjetimo, Voodoo Lizardsima će producirati album te s njima dijeliti pozornicu na njihovoj nastupnoj hrvatskoj ljetnoj turneji.

Bernard Fowler

Medijski najpoznatiji kao veliki prijatelj i pouzdani suradnik Rolling Stonesa u čijem pratećem bendu pjeva prateće vokale, Bernard Fowler jedan je od najzaposlenijih i najsvestranijih američkih glazbenika, a u posljednje vrijeme sam sebe smatra najvećim obožavateljem Voodoo Lizardsa. Fowler je snimio albume i svirao s doslovno svim članovima Stonesa, a eklektični popis suradnji uključuje imena poput Paula Simona, ex-Sex Pistola Johna Lydona, elektronskog japanskog genija Ryuichija Sakamota, funk božanstva Bootsy Collinsa, heavy-metal legende Alicea Coopera i mnogih, mnogih drugih. Biti će posebni gost na turneji Voodoo Lizardsa, a zauzvrat će im se pridružiti u studiju i zaokružiti popis značajnih glazbenih imena koje su osvojili.

promo guy // 19/08/2009


PS: Upad je 50 kuna.
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*