home > koncert > MUŠKAT HAMBURG (Slo), HITCHCOCK (Hr) i THE DOGZ (Sr), 12.I 2008., Močvara, Zagreb

kontakt | search |

MUŠKAT HAMBURG (Slo), HITCHCOCK (Hr) i THE DOGZ (Sr), 12.I 2008., Močvara, Zagreb

Premda se očekivalo da će ovaj koncert okupiti zavidniju količinu audijencije s obzirom na prilično popularan underground garažni punk-rock zvuk u posljednjih nekoliko sezona i relativno veoma prihvatljivu cijenu ulaznice od 30 kn, do toga ipak nije došlo. No, zato su se sva tri sastava prije, za vrijeme i nakon koncerta vrlo dobro zabavili, a posebno je bilo zanimljivo u backstageu koji je umalo postao after-party mjesto gdje su neki od večerašnjih aktera ostavili i dijelove vlastite garderobe.
[ backstage ]

backstage   © horvi

Svirka je počela negdje oko 22h, a otvorili su je kao pravi domaćini HITchCOCK kako bi pokazali način na koji valja razbiti neugodnu tremu nastupa pred polupraznom dvoranom. Ova petorka je prašila svoj uvjerljivo nabrušeni i koncizni repertoar kao da sviraju pred krcatim gledalištem, a kako je njihov nastup odmicao i u dvorani se počeo nazirati dojam solidnije posjećenosti. Izveli su kompletan opus sa svojih demo-materijala i posljednjeg snimka EP-ija "Lies" iz 2007. koji je miksan u New Jerseyu u studiju Homebrew (Kevin Lacatena),a za produkciju i zvuk zaslužan je Sal Canzonieri (Electric Frankenstein). Plus toga, odsvirali su još nekih petnaestak skladbi koje sam osobno po prvi puta čuo, a ovom prilikom su sjajno funkcionirale u njihovom žestokom i energičnom garažnom punk-rock izdanju na engleskom jeziku.
[ hitchock ]

hitchock   © horvi

Potom izlaze MUŠKAT HAMBURG za koje bolje valja reći da su bend iz Štajerske nego li iz Maribora jer su svi članovi udaljeni jedan od drugoga gotovo po pedesetak-šezdesetak kilometara. Njihov nastup je bio sjajan, još bolji i uigraniji od onog odprije 3-4 godine u Spunku, te su osim gotovo čitavog repertoara s nedavno objavljenog debija "Uživaj pokončno" izveli i nekolicinu relativno nepoznatijih skladbi. Koncert su otvorili sa "Banda prihajam domov", te u vatru bacaju "Manijak" i redaju sloj poznatih kompozicija s albuma i onih koje večerašnjoj audijenciji nisu znane (bile su tu "Malo seksa & drog", "Walkie-talkie woman", "Moj policaj", "I will never", "Erection" i "The fact"). Naravno, aduti poput "Punči nocoj", "Odpri oči", "Nekega lepega dni", "Kongo", "Rupurut" i "Nicht hin" nisu izostali. Oni su također kao i Hitchcock u kvintet postavi (dvije gitare, bubnjevi, bas i solo vokal), a scenski su puni uigranih kretnji i šablona gdje ne manjka mahanje glavom (i dugom kosom basiste Silvija), kao i neobičnih poza u kojima se kroz ekstazu bacaju na koljena, leže na pozornici i rade pravi istinski rock-šou. Ne treba niti govoriti da je pjevač Matej imao nezaobilaznu crnu periku mikrofonku i nacrtane crne masne brkove, a publika ih snažno bodrila i svaki njihov geg nagrađivala obilatim skandiranjem i 'krepčanjem z birom'.
[ muškat hamburg ]

muškat hamburg   © horvi

Negdje iza ponoći atmosfera je dosegla svoj rock klimaks kada su izašli
THE DOGZ iz Novog Sada. Ovo im je bio prvi nastup u Zagrebu, te su se za njega maksimalno pripremili izvođenjem bogatog repertoara još iz vremena kada su se zvali Mighty Dogz i surađivali sa Komandant Adamom sve do najnovijeg perioda u kome su objavili album "Rock 'em Back" (2006., Basement Blues), te skladbi koje pripremaju za novi album. Budući da su najstariji po stažu od svih večerašnjih sastava, tu svoju superiornost nikako nisu mogli niti sakriti. Bili su jednostavno odlični i velika je šteta što ovaj koncert nije okupio veći broj publike.
[ the dogz ]

the dogz   © horvi

horvi // 17/01/2008

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: ††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

| 12/06/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: JUTRO & KURGASHIAN, VASHE SKOVECHANSTVO & RONALDO MAXIMUM, 01/06/2024, Itaka Library Bar, Podgorica

JUTRO & KURGASHIAN, VASHE SKOVECHANSTVO & RONALDO MAXIMUM, 01/06/2024, Itaka Library Bar, Podgorica

| 10/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: MARK TRIPPIN + BIZZAR, 31/05/2024, Club Monkey, Podgorica

MARK TRIPPIN + BIZZAR, 31/05/2024, Club Monkey, Podgorica

| 06/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: SANDRAUN 30/05/2024 Cafe Berlin, Podgorica

SANDRAUN 30/05/2024 Cafe Berlin, Podgorica

| 05/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Sting@Arena ZG 27/05/2024

Sting@Arena ZG 27/05/2024

| 28/05/2024 | nina kc |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*