home > koncert > SETT, TRICKY STEEL MC+ DJ OLI DOBOLLI, 24.V 2007. KSET, Zagreb

kontakt | search |

SETT, TRICKY STEEL MC+ DJ OLI DOBOLLI, 24.V 2007. KSET, Zagreb

Ovaj trojac je održao kombinirani koncert pred auditorijem KSET-a ispunjenim milijunima atoma kisika. Onih par cigareta nikako nije utjecalo na prirodnu zračnu ravnotežu. Hranidbeni lanac se uspio održati na životu, tako da su svi prisutni dobili svoju zasluženu porciju hip-hopa, r'n'b-a, rapa i još mnogih žanrovskih sljedbenika.
[ SETT, TRICKY STEEL MC+ DJ OLI DOBOLLI ]

SETT, TRICKY STEEL MC+ DJ OLI DOBOLLI   © antonio hadrovic

Večer je nagovještavalo vrlo dobru atmosferu. Tonska proba je održana u zakazano vrijeme, sve je funkcioniralo bez greške, a s prvim sumrakom u dvorištu KSET-a oko Setta dva novinara i davanje interviewa. (Jedan i za našu web-stranicu). No, klub je bio prazan u 20h, u 21h, a i u 22,30h. Nigdje nikoga, čak niti ispred kluba. I ona grupica momaka i djevojaka koji su srkali pivu u dvorištu su nestali negdje u mraku. Na pozornici DJ Oli Dobolli vrti glazbu (vrlo dobar hip-hop izbor), uz njega još dvoje-troje ljudi, te se pronašlo još par namjernika posjetitelja, tako da je samom koncertu prisustvovalo čak 10 ljudi. Nisam mogao vjerovati, a niti još dugo vremena neću moći shvatiti kakav to loš "peh" prati Setta. Njegov prošlogodišnji koncert u Aquariusu (nastupao je nakon Septice) pratilo je nekih 20-30 ljudi, uglavnom fanova Septice koji su se nakon 3-4 Settove kompozicije počeli razilaziti, a ja sam unatoč tome što sam poslikao nastup sa 50-tak fotosa sticajem okolnosti morao odustati od pisanja koncertnog raporta zbog odlaska u Tuzlu.

Kada sam se vratio za par dana, te uz svakodnevne obaveze prionuo na pisanje izvještaja, uvidio sam da fotke sa Settovog koncerta ne postoje jer sam tko zna kako prilikom instalacije novog hard-disca na PC-u izgubio ne samo taj, već i dobru masu foldera s koncertnim fotosima. A od koncerta je već prošlo dobrih tjedan dana i vijest kao takva (a i izvještaj) više nisu bili niti aktualni, a niti friški.
Smatrao sam da ću Setta vrlo brzo sresti na nekom drugom solo nastupu budući da je netom objavio svoj debi album "Dnevnik dvorske lude" (Aquarius Records) za kojeg sam iskreno mislio da će vrlo brzo zaživjeti u medijima. Međutim, album gotovo nitko da nije niti primjetio, nije bilo nikakve reklame, prodaja je bila vrlo loša, dok u medijima gotovo nigdje nije bilo riječi o ovome genijalcu. Ne sjećam se niti da sam negdje uopće čuo koju skladbu s albuma. Nije bio prisutan na top listama, nije se vrtio na radio programima, te također ga se nitko od organizatora koncerata nije sjetio da ga pozove barem kao predgrupu, tako da je njegov prvi pravi izlazak u javnost doslovce marginaliziran.

Od tada je prošlo punih godinu dana i definitivno se ništa nije promijenilo po pitanju njegovog marginalnog statusa. Imajući u vidu da KSET ima redovitu publiku, te da sam samo jednom u životu pratio koncert u tom klubu pred 5-6 ljudi, nisam niti pretpostavljao da će se povijest ponovno ponoviti.
[ SETT, TRICKY STEEL MC+ DJ OLI DOBOLLI ]

SETT, TRICKY STEEL MC+ DJ OLI DOBOLLI   © antonio hadrovic

Kako god, žalosno je vidjeti spremnu ekipu u kojoj su večeras bili DJ Oli Dobolli za miksetom, te Sett i Tricky Steel za mikrofonima kako daju sve od sebe za par prijatelja, nekoliko poznanika i u ovome slučaju ogroman klupski prostor ispunjen prazninom. Krenuli su sa kolopletom skladbi koje zajedno izvode izmjenjujući autorske naslove Tricky Steela i Setta. Pošto rad ovog prvog MC-a uopće ne poznam, mogu samo spomenuti da je svaka druga kompozicija bila Settova - od uvodne "Ne znate kak' živimo" nabijene žestokim udarima, preko vrsne šegačine "Dok popijem piće" za ovu prigodu aranžiranu u d'n'b verziji, do čudnovate hip-hop/r'n'b "Ful, ful star". I tu moja prisutnost ovom nastupu prestaje. Već je ionako bila skoro ponoć, koncert su počeli dosta kasno smatrajući da će se ipak netko dokoturati, klub se uskoro zatvarao, a ja ujutro moram na posao... Velika šteta, svirati i nastupati za zidove KSET-a nije zadovoljstvo. Gledajući karijere i razvoj zvijezda poput Ede Maajke, Elementala, The Beat Fleet, Shortya i inih, Sett je zaslužio barem djelić pažnje njihove publike. Ne znam šta je problem, ali gdje su sad ti svi silni "yo brotha mdrfckr" u vrećastim hlačama i kapuljačama?

horvi // 28/05/2007

Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*