home > koncert > Youth Avoiders, Asphalt, Kurve, Eke Buba @ Attack, 01/06/2019

kontakt | search |

Youth Avoiders, Asphalt, Kurve, Eke Buba @ Attack, 01/06/2019

Oprostite što malo kasnim s izvještajem, selila sam sebe i svoje krpe na novu životnu lokaciju, ako nekog zanima, u što sumnjam. Ali znam što vas zanima. Gig. E pa, 1.6. 2019, za jednog od najkišnijih proljeća u povijesti ako ničeg, bar mog života, održao se opako dobar gig u Attacku u organizaciji Štreber Bookinga i Kurvi. Event je izašao neka debela 2 mjeseca prije, a čim sam ga ugledala rekla sam si ovo bu tarapana i tak je i bilo. Noge mi izgledaju ko da sam pala s motora, šepam, glas mi je ko da sam sišla sa Dinamovog sjevera, ali sve su to znaci da smo svjedočili jednom veoma veselom i energičnom penktaklu.

Večer su prema najavi trebali otvoriti Eke buba, bend iz Zagreba za koji valjda već svi koji čitate izvještaje s ovakvih koncerata znate tko su i šta rade tim jadnim instrumentima, a ako ne znate, apeliram da poradite na tome. I bome su je otvorili. Naravno s kašnjenjem od kojih sat i pol, al kome smeta nek ne ide u Mediku. Žao mi je ako grubo zvuči, ali to je nešto s čim se čovjek jednostavno treba pomiriti. Na kraju krajeva ima i određene doze šarma u toj bolikurčina atmosferi Pierottijeve 11. No,da se vratimo bendu. Sviraju sumanuti speed punk iz auspuha, set im je trajao nekakvih 15-20 min, odma šus u glavu, čini se ko da svaki put sve brže sviraju, ako je to uopće moguće. Odsvirali su ako se ne varam samo jednu stvar sa svog Rat Bite albuma, i to Braindead. Sa Self Titleda su odrokali sve osim Kill, a dobili smo onda, ako sam dobro sve izračunala, još 7 novih stvari. Nisam više ziher jesam neke od njih već čula na prijašnjim gigovima, ima bit da jesam, ali u svakom slučaju sve je to bilo vrlo dobro, bravo i hvala. Publika je mogla biti i malo življa, ali jebiga, tako to ide najčešće na prvim bendovima večeri.
[ Eke Buba ]

Eke Buba   © Nedilja

[ Eke Buba ]

Eke Buba   © Jahvo Joža

Drugi/e su nastupili/e Kurve, također sa Ziđibi betona. Ne znam više koliko je bilo sati, ali nekih 20 minuta nakon završetka prethodnika. Dan su prije svirali s Youth Avoidersima na To Be Punk festivalu u Novom Sadu, pa zajedno dopalili u Zagrebačku Mediku. Imaju tri izdanja iza sebe, zadnje je iz kolovoza 2018, "Na obali sreće". Rokaju garažasti d-beat punk'n'roll, veoma energično i uvjerljivo. Najiskrenije govoreći, nisam došla daleko s kućnim slušanjem ovog benda, slušala ga jesam naravno i neke stvari su mi zapele za uho, ali ovaj bend baš ubija lajv. Stvarno su uživo brutalno nabrijani, a i nabrijavajući. Budući da imaju čini mi se dosta vjeran krug publike koju čini i solidan broj bliskih prijatelja, pogo je bio na tapeti više manje cijelo vrijeme, singalonganja i crowdsurfinga te ostalih radosti također na pretek. U jednom je trenu, čini mi se taman na početku hitoidne Ravno u srce, puknuo i siroti sner od silne euforije, pa je uletila pomoć u obliku snera od Stojke iz Celetoidsa koji su btw također trebali nastupiti, ali iz osobnih razloga na moju veliku žalost nisu. Ako se ne varam, s obzirom na trajanje seta, mislim da su odsvirali sve kaj imaju, a završili su sa Sviraj pank, ili sam ja to sebi umislila jer se sjećam da sam na toj stvari pomislila oke sad su već malo odužili, valjda je kraj. Ali nećemo im to uzeti za veliko zlo, a nadam se ni oni meni ovu moju opasku.
[ Kurve ]

Kurve   © Jahvo Joža

[ Kurve ]

Kurve   © Nedilja


Nakon njih došao je red na Asphalt iz Toulousea. Garažna rokenrol pankerija s francuskog asfalta u maniri KBD numera. Na momente su mi bacali na Hex Dispenserse, pa malo na The Gizmos, pa onda nabace neki Oi! štih, znači svega ima. I sve mi se sviđa. Prvo što mi je zapelo za oko bilo je gdje si gitaristica drži gitaru. Lagano si, maltene pod bradom, dere te riffove i solažice ko najveća bajica. Inače, bend ima 3 izdanja na Bandcampu, a ima i taj neki tejp koji sam piknula na kojem se nalazi 21 stvar, mješavina pjesama sa ta tri izdanja + još svašta nešto. Neki kupus s tim izdanjima, niš mi nije jasno, al znam da je dobro i da me boli kurac. Odsvirali su 11 stvari, nešto od tih izdanih, nešto nekih valjda novih, te na bis obradu benda Brainwash "Etat d'urgence", francuske ojčine iz 80ih. Sve u svemu, odličan nastup. Nakon Zagreba su rokali Bratislavu, nadam se da su uživali i tamo i da ih nije posrala nedjelja.
[ Asphalt ]

Asphalt   © Nedilja

[ Asphalt ]

Asphalt   © Jahvo Joža

Zadnji bend večeri bili su Youth Avoiders iz Pariza. Ovo im je treći nastup u Zagrebu, a meni drugi put da ih gledam, prvi sam njihov nastup u Grey Roomu propustila. I drago mi je da sam došla ove subote jer su stvarno ubili. I oni, a i publika, za razliku od prošlog puta koji je bio dosta neupečatljiviji. Nije nikad bila upitna kvaliteta njihove muzike, naprosto je ta večer bila takva, desi se, ali je zato ovaj put izbio vanserijski raspašoj. Oko pola sata, ako ne i više, totalnog raspameta. Prije nešto više od godinu dana izdali su novi album Relentless s kojeg sam prepoznala dosta pjesama. Euforija i alkohol odradili su svoje, kao i njihova brutalna svirka,tako da smo se svi dobrano naskakali i naplesali.
[ Youth Avoiders ]

Youth Avoiders   © Jahvo Joža

[ Youth Avoiders ]

Youth Avoiders   © Jahvo Joža

Ne znam kakav je bio after, uskoro nakon koncerta otišla sam kući zadovoljenog pank apetita. Do čitanja!

(Nedilja)

terapija // 04/06/2019

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*