home > koncert > Ljeto u MSU: LET 3 @ MSU, 09/07/2016

kontakt | search |

Ljeto u MSU: LET 3 @ MSU, 09/07/2016

Ove godine Zagreb ima uistinu jak kulturni i glazbeni program. Brojne manifestacije i događanja bogatog sadržaja nude za svakoga ponešto. Jedna od tih manifestacija je i Ljeto u MSU! Vrlo zanimljiv projekt koji sjedinjuje vrhunsku glazbu, film i umjetnost te se održava treću godinu zaredom. Što se glazbe tiče, ovogodišnje izdanje okupilo je vrlo zanimljive bendove i izvođače u kojima se između ostalih nalaze i Pips, Chips & Videoclips, Psihomodo pop, Let 3 i TBF. Svaka subota rezervirana je za jedan od tih bendova uz popratni multimedijalni sadržaj kojeg je moguće obići u muzeju. A ove subote, krov MSU-a bio je domaćin kultnom riječkom rock bendu, Let 3.
[ let 3 ]

let 3   © veda

Inače, nije uobičajeno nalaziti se ispred muzeja i prolaziti kroz postavljene izložbe kako bi stigli na krov na kojemu je postavljena pozornica pa je ova koncertna lokacija uistinu jedinstvena zbog očaravajućeg pogleda koji pruža jednu posebnu atmosferu. Putokazi od glavnog ulaza do koncertnog prostora bili su dobro postavljeni pa se do vrha moglo doći na nekoliko načina. Ljudi su lagano počeli dolaziti oko 21h te su u narednih sat vremena sasvim pristojno popunili prostor. Bilo je zanimljivo vidjeti kako na Let 3 dolaze i mlađi i oni stariji, očito dobar rock and roll ne poznaje godine. Oko 22h je počelo komešanje jer publika nestrpljivo iščekuje početak koncerta.
[ let 3 ]

let 3   © veda

[ let 3 ]

let 3   © veda

Petnaestak minuta kasnije na pozornicu su izašli poznati momci. Let 3 je uz svoju glazbu poznat i po svojim zanimljivim scenskim nastupima pa su se i ovog puta pojavili u zanimljivim kostimima, a Prlja je bio nenadmašan uz ogroman šešir, zlatnim resicama na rukavima i sunčanim naočalama. Koncert su otvorili pjesmom Kurcem u čelo koja ipak nije toliko probudila okupljene. Za pravo podizanje atmosfere trebali smo pričekati pjesmu Vjeran pas kada su se svi trgnuli te počeli skakati i pjevati poznati refren. Od tog trenutka pa do kraja koncerta držala se ta topla i energična atmosfera. Let 3 gdje god da svira, bilo to u Domu sportova ili na krovu jednog muzeja, uvijek daju sve od sebe, a uz to ih prati i veoma čisti zvuk. Bio sam skeptičan kako će cijeli koncert zvučati s obzirom na lokaciju, ali ispalo je da sam se brinuo bez razloga. Gitare, bas, bubnjevi i vokali, sve je bilo odlično uštimano i sve se jasno čulo. Tu se vidi prava kvaliteta benda, uspijevaju bolje zvučati uživo nego na albumima, zvuk je puniji i bogatiji, a energičnim scenskim nastupom samo poboljšavaju sveukupni dojam.
[ let 3 ]

let 3   © veda

[ let 3 ]

let 3   © veda

Koncert se nastavio uz poznate stvari poput Profesor Jakov, Izađi mala, Omađijaj me i neke nove pjesme s aktualnog albuma Angela Merkel sere. Svo to vrijeme bend nije posustajao, a publika je neumorno pjevala i skakala. Nažalost, prije pjesme Riječke pičke izostala je tradicionalna igra riječima između Prlje, koji je dosad već promijenio par kostima, i publike. Naravno da to ipak nije umanjilo izvedbu ili pokvarilo atmosferu. Nakon Dijete u vremenu i još nekoliko poznatih pjesama, bend je sišao s pozornice. Nakon kraće stanke na nju se vraća basist Mrle i odrađuje svoju zabavnu solo točku te zajedno s publikom poziva ostatak benda da se vrate i oni. Tako je i bilo pa se koncert nastavio uz pjesmu Kurac Marko. Jedan od vrhunaca te večeri uslijedio je pjesmom Izgubljeni gdje je publika iz sveg grla pjevala zajedno s bendom. Nakon toga bend je još jednom otišao s pozornice. Činilo se kako je stvarno došao kraj. No, oni su se vratili po drugi put s još dvije pjesme. Nafta je sjela opuštajuće pa je bend pjesmom, Sam u vodi, dao svoje posljednje atome snage odličnom završnom solažom koja je označila završetak ove svirke.
[ let 3 ]

let 3   © veda

Let 3 su zasigurno među najboljim live bendovima na ovim prostorima. Njihova energija i unikatan nastup rijetko kada ostavljaju publiku nezadovoljnog izraza lica, a to su dokazali i ovoga puta na krovu Muzeja suvremene umjetnosti. Skoro dva i pol sata odlične svirke i još bolje atmosfere, učinilo je ovu ljetnu subotu iznimno ugodno ispunjenom.

maroje ćuk // 10/07/2016

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*