home > koncert > Nouvelle Vague @ Tvornica kulture, Zagreb, 24.11.2012

kontakt | search |

Nouvelle Vague @ Tvornica kulture, Zagreb, 24.11.2012

Party United, glazbeni događaj koji pokriva uz elektroniku i live performanse ovu je subotu započeo live nastupom francuskog bossa nova benda Nouvelle Vague u Tvornici. Zagrebačkoj publici omiljeni i dobro poznati bend ovom prilikom su uz odlične obrade new wave, post punk i rock hitova odsvirali i par novih stvari a cijeli scenski nastup je sam po sebi bila predstava za pamćenje i odlično zagrijavanje za ostatak programa te večeri.
[ Nouvelle Vague ]

Nouvelle Vague   © Vedran Matica

Kao predgrupa nastupili su Ivana Rushaidat & A Little drop of poison (LdoP).

Predvođeni Marc Collinom (klavijature) i Olivier Libauxom (gitara), Nouvelle Vague su započeli svoj nastup oko 22.30h sa Lullaby i nastavili sa svojim zanimljivim obradama pjesama Blister in the sun, Dancing with myself, Blue Monday, Marian, Human fly, Master and servant, Precious, Guns of Brixton ... Audio vizualni nastup predvođen sa dvije sjajne i odlično raspoložene pjevačice Melanie Pain i Liset Alea koje su kroz cijeli nastup, skladno sa pjesmama mijenjale svoje outfite u rekordnom vremenu i animirale publiku svojim humorističnim doskočicama između i za vrijeme pjesama. Kroz avant-garde cabaret show u trajanju od sat i pol publika je iz pjesme u pjesmu pokazivala rast oduševljenja svojim glasnim ovacijama i aplauzima kao i acapella pjevanjem uz Liset i Melanie. Vruću atmosferu je iznimno podigla do usijanja zgodna plesačica Zula - The shadow dancer pariškog Crazy Horsea koja je oskudnim kostimima i vrhunskim plesnim pokretima izmamila uzdahe publike usto koristeći rekvizite poput glow in dark mača iz Ratova zvijezda.
[ Nouvelle Vague ]

Nouvelle Vague   © Vedran Matica

Kroz središnji dio koncerta smo mogli čuti stvari poput Dance with me, Bicycle, Sur ma mob, Just can't get enough, Mala vida, Ou veut tu, Escape myself, Last romantics kao i vrhunac nastupa, stvar Too drunk to fuck. Kroz cijeli nastup s tri seksi pjevačice (tri jer je Zula naknadno mač zamijenila mikrofonom), najblistavije i najzavodljivije je svoj dio odradila Liset koja bi se svako malo primila i nekog od instrumenata. Oduševila je mnoge od nas i hvala joj.
[ Nouvelle Vague ]

Nouvelle Vague   © Vedran Matica

Magičnu atmosferu u punoj Tvornici su tako priveli kraju te se uz gromoglasni pljesak vratili na prvi bis na kojem su izveli već dugo očekivanu Love will tear us apart zajedno sa publikom. Ovakav singalong nisam u Zagrebu čuo od zadnjeg nastupa Depecha. Na prvom bisu smo čuli još In a manner of speaking nakon koje su se ponovo vratile s polupraznom bocom Johny Walkera, iz koje su ispijajući gutljaje između stihova otpjevale God save the queen ali ovaj put sjedeći na barskim stolicama uz pratnju akustične gitare. Opuštajući završetak jednog čarobnog nastupa izvrsnog benda koji je uspio svojim obradama osvojiti publiku diljem svijeta pa tako i u Zagrebu.
[ Nouvelle Vague ]

Nouvelle Vague   © Vedran Matica

Marc Collin je dokazao da njegova ideja bossa nova benda koji obrađuje svjetske poznate hitove post punka iz 80-ih nije samo prolazni izlet u nepoznato već dugoročni projekt koji iako u stalno izmjenjenoj postavi uspješno puni dvorane i osvaja nove fanove. Naravno da su najjači adut benda atraktivne pjevačice sa senzualnim glasovima koje svojim interpretacijama daju posebnu boju starim uspješnicama iz kojih nastaju naizgled sasvim nove pjesme koje svi volimo čuti, a kada se to zapakira u sjajan scenski nastup uspjeh je neminovan.
[ Nouvelle Vague ]

Nouvelle Vague   © Vedran Matica

Prije koncerta sam bio skeptičan o Nouvelle Vague jer sam ih oduvijek smatrao cover bendom, iako imaju i autorskih pjesama, ali su me uvjerili da su izrasli u svjetsku atrakciju koju obožavaju i mladi i malo stariji i da je njihov nastup sve samo ne gubljenje vremena slušajući obrade. Kod ovakog scenskog nastupa koji se bazira na cabaret ugođaju puno bi više pasala atmosfera intimnijeg prostora ali kako je bend rastao i veliki pogon Tvornice se činio na momente premali ovu subotu.

sensimillax // 26/11/2012

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*