home > interwju > INDIGO

kontakt | search |

INDIGO

Nakon objave albuma prvijenca splitskih INDIGO, evo i nekoliko njihovih impresija o svijetu oko nas...

1. Kako je i zašto došlo do prelaska iz Frakcije u Indigo?

Bitno je naglasiti da je to i dalje bend sa istim ljudima i da je došlo, prvenstveno, do promjene imena! Naravno da je Indigo zreliji i da je sam zvuk pomalo drugačiji! Sigurno da je i promjena imena utjecala na taj proces. Ime je mijenjano jer se u susjednim državama, još neki bendovi, referiraju na to ime! Nama je, taj prijelaz, prošao "bezbolno", jer smo tada radili na albumu i to nam je bilo primarno, a ljudima, nadamo se, važnije je kako zvučimo. Istina je i da se ugodnije osjećamo kao Indigo! To je nešto što smo moralo napraviti za sebe! Na koncertima ćemo,naravno, svirati i neke od pjesama iz razdoblja Frakcije!

2. Što je Mladen Puljiz Anti Puljizu?

Pa izgleda da su u nekakvom, daljnjem, srodstvu. porijeklom su iz istog mjesta, ali se ne poznaju..prezimenjak ispred svega! Bou, na sreću ili žalost, stvarno, nismo nikad slušali!!!

3. Kako ste zadovoljni s albumom?

Album je nastao prije nešto više od godine. Počeli smo raditi na njemu, uvježbali ga i snimili u dva mjeseca! On obilježava jedan, za nas, jako bitan moment, zato se i zove "U ovom trenutku"! Zadovoljni smo s njim poprilično, ali isto tako bih sada to sve zvučalo dosta drugačije! Zato bolje da mi o njemu puno ne govorimo.., neka on to sam uradi, a nas čeka novi materijal i prije svega svirke uživo!
[  ]

4. Zašto "Lapsus"? O čemu ta pjesma govori?

Napokon pitanje koje nije vezano za "Briljantno" ili "Blizu početka" :)! Nama jedna od dražih na albumu! Ukratko "Lapsus" govori o situaciji, u kojoj je nama draga osoba, izgubila "kompas" i poprilčno skrenula,zapela, na najgori mogući put...! S obzirom da je bilo jako teško, a u pjesmi je i isprika jer nismo ni znali kako,nešto napraviti, pokušali smo, još jednom, pokazati da nam je stalo...Mislim da je poprilično jasno u pjesmi o kojem se putu radi!

5. Što mislite o usporedbama s Interplom, Placebom, Killersima… Koji su vaši glazbeni uzori?

Činjenica je da sviramo duže vremena nego neki od njih, ali je isto tako istina da nam njihova glazba puno znači, prvenstveno tu mislimo na Interpol! Ako za nekoga moramo reći da su nam uzori, onda su tu na prvom mjestu Radiohead..Depeche Mode...!!! Danas izlazi dosta dobrih bendova koji nam uzimaju pažnju..Arcade fire, Kings of leon...


6. Grupa Indigo slovi kao koncertna atrakcija. Koliko se pozicija benda na HR klupskoj sceni promijenila nakon objavljivanja albuma?

Znamo da se tek trebamo dokazati! Valjda je tako uvijek, iznova! Poziciju tek zauzimamo, a koncerti su jedna stvar za koju možemo tvrditi da smo jako dobri...sviramo s guštom, a disciplina i rad su konstantno prisutni! mislim da nas vrijedi poslušati uživo, a uskoro će biti i prilike za to!

7. Na omotu cd-a objavljena je Vaša Internet stranica www.indigobend.com koja ne radi. Zašto?

Ideje koje smo dobili za web nisu bile u skladu sa našim željama, pa se s vremenom izgubila želja da se nešto uradi na tom planu. Svijestni smo važnosti web-a, ali neka bude kako treba..uskoro.

8. Najbolji albumi i filmovi po Vašem izboru?

Uh....ima ih gomila! Evo barem neki koji su stvarno ostavili traga na nas , a da mi sada dolaze do glave... RADIOHEAD: ok computor..,DEPECHE MODE: ultra... INTERPOL:antics....To je nezahvalno raditi, a treba i više vremena za nekakvu listu! Puno je dobrih albuma..evo trenutno KINGS OF LEON "Because of theTimes"...treći album... prva dva nisam ni "registrirao", ali ovaj!!!
Filmovi!? Nama jako bitno područje i usko vezano za glazbu! Samo što i njih ima ,dobrih, poprilično! Nešto što mogu uvijek pogledat...reservoir dogs...,taxist...!!!

9. Što mislite o servisu MySpace kao mediju za probitak na europsku ili svjetsku scenu?

Naš izdavač nas konstantno "opominje" za to!!! Evo za desetak dana indigo će imati svoj space...sigurno! Apsolutno znamo sve o tome i koliko znači,i da ga svi koriste, ali neke stvari su bile u prvom planu...!myspace.com/indigost

10. Koji su Vam planovi?

Svirke, svirke..svirke...uskoro i novi singl, a između svega toga rad na novom albumu... Sve nam ovo oko glazbe puno znači. Puno smo se trudili da bi se popeli na ovu stepenicu! sada samo put gore...!!!

pedja // 14/05/2007

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*