home > njuz > Nova izdanja - Svemirko, The A!, Barbari, Sale&Friends, Frenkie, Kontra i Indigo, EoT, E:S:T:E:R

kontakt | search |

Nova izdanja - Svemirko, The A!, Barbari, Sale&Friends, Frenkie, Kontra i Indigo, EoT, E:S:T:E:R

Nova balkanska glazbena nada Svemirko predstavlja prvi video spot za pjesmu "Tajne svemira" koja je ujedno i najavni singl nadolazećeg albuma "Vanilija". Sa svoje prve dvije objavljene pjesme "Zbogom proleteri" i "Noćni pokreti" izdanim 2015. godine Svemirko je već osvojio domaće i inozemno slušateljstvo, kritiku kao i brojne top-liste. Ovim video singlom definitivno potvrđuje svoje kvalitete, za koji je glavni snimatelj bio Dario Gilja, dok režiju potpisuje Filip Meštrović.

Album "Vanilija", zbirka je intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih synth-pop pjesma, žanra koji ponovo i sigurno zauzima svoje zasluženo mjesto na festivalskim pozornicama, u klubovima kao i u eteru radio postaja diljem svijeta. Napisan tijekom posljednjih zemaljskih godinu dana, "Vanilija" je svojevrsna poruka autora, napisana iz perspektive otuđenog bića koje promatra planet, događaje i ljude, te svoje razumijevanje i misli putem frekvencija i valnih duljina odašilje svim bićima na Zemlji.

Zajedno sa svojim prijateljima, članovima eklektičnog plemena modernih vračara i vračeva, Svemirko će na jesen ove godine predstaviti svoje glazbene radove i uživo na pozornicama diljem Balkana.

Ovaj album ujedno je i prvo izdanje nove glazbene etikete više manje zauvijek, specijalizirane za izdavanje i objavljivanje isključivo iskrenih glazbenica, glazbenika i bendova čija je glazba više od nje same. Od više manje zauvijek očekujte ono što vam ostale etikete i izdavačke kuće ne nude, a to je upravo izuzetna suvremena glazba.



-----------------------------------------------------------------------------------------

The A! ima novi singl pod imenom "Divan sunčan dan" kojim bend najavljuje radno ljeto, a uz hrvatsku verziju svojim slušateljima će, kao i do sada, predstaviti i englesku verziju pjesme pod imenom "Good day".

Podsjetimo, zagrebački bend The A! je početkom godine izdao svoj engleski album "Made Of Questions" u SAD-u te aktivno surađuje sa menadžerom i promotorom Stevenom Machatom, no unatoč inozemnim angažmanima dečki su aktivni i na domaćem planu te uskoro planiraju izdati i hrvatsko izdanje albuma pod nazivom "Stereo".

Singl "Divan sunčan dan" su izdali za Aquarius records, a za pjesmu kažu da je "tipično ljetna" i da je "nastala jednog lijepog dana kojeg su željeli podijeliti sa prijateljima".

Dok su dosadašnja izdanja benda naglašavala bendovski zvuk soul, funk, pop i blues usmjerenja, ovaj singl je minimalistički akustični uradak kojim su pokazali raznolikost svog glazbenog izričaja.

Bend je snimio i video uradak za singl, a za lokacije su odabrali prirodne ljepote diljem Hrvatske uključujući: otok Drvenik Mali, Rastoke te scene sa svoga putovanja.



----------------------------------------------------------------------------------------

Odličan novi singl Barbara 'Idi ča!' dobio je i svoj fenomenalan spot. U produkciji kreativnog laboratorija Sonicyut, Barbari su snimili spot o kojem će se sigurno puno pričati i koji će se jednako puno sherati. Zahtjevni make up u spotu potpisuje Kristina Borovac, a spot je sniman u kamenolomu na otoku Krku. Produkciju singla 'Idi ča!' ponovo potpisuju Marko Kalčić i Alen Bernobić, dok su se novi članovi Barbara Eric Vojak i Mladen Marzić savršeno uklopili u novu postavu benda.

'Do ideje za spot su došli kreativci iz Sonicyuta. Sama ideja nam je zvučala moćno i prihvatili smo je s oduševljenjem, a nakon što smo vidjeli finalnu verziju oduševljenje je preraslo u nešto puno više',izjavila je Barbara Munjas.

Na pitanje ne boje li se da bi spot mogao biti zabranjen na nekim televizijama, Alen Bernobić je rekao:

'Potajno se nadam da će biti zabranjen. Ali ne vidim razlog zašto bi bio... Dobra je pjesma, dobar je spot. Alles gut. Dečki iz Sonicyuta i Kristina su stvarno talentirani i bilo je iznimno lako i ugodno s njima raditi. Na stranu to da me još bole tabani od hodanja po tom kamenju, bilo je stvarno pozitivno iskustvo. Svojevrsna procesija. Nadam se da će ljudi prepoznati trud i poruku.'

A poruku spota objasnio je redatelj Matteo Prodan:

'Ovaj video spot je metafora teškog i realnog života. Od rođenja smo prisiljeni živjeti u svojevrsnom zatočeništvu dok je sloboda samo utopija. Svatko od nas prisiljen je podnositi životne nepravde te trpjeti i podnositi ono što oni s vrha odlučuju umjesto nas dok prave promjene uvijek ostaju utopija, koliko i sama sloboda. Zato su i protagonisti ovog video spota vezani i zarobljeni za svoje terete na leđima, koji postaju sve teži dok iscrpljeno hodaju po vrućem suncu. Nakon pada trebaju smoći snage za ponovo ustati se i nastaviti put.'



-------------------------------------------------------------------------------------------

Legendarna pjesma Drage Mlinarca - "Osmijeh", koju su krajem ožujka u zagrebačkom klubu Hard Place Sale & Friends snimili na velikom Saletovom povratničkom koncertu dobila je, nakon što je kao singl objavljena u svibnju, i svoje video izdanje. Kao i za audio obradu, napravljenu u njegovom studiju u Njemačkoj, Sale se ovoga puta prihvatio i montaže video materijala dio kojeg je, osim u Hard Place-u, snimljen i u zabočkom Regeneratoru gdje su Sale & Friends nastupili kao headlineri regionalnog finala 20.HGF Demo Festivala.

Da podsjetimo, uz Sašu Novaka Radulovića, na zagrebačkom su koncertu nastupili Ivan Piko Stančić, Marino Pelajić a.k.a. Udo Barakudo, Toni Markulin i saletova kćer Filia, a kao gosti Robert Mareković, Davor Viduka (K3P) i Alen Jovanović (Goblini).



---------------------------------------------------------------------------------------

Frenkie, Kontra i Indigo su objavili prvi singl i videospot sa zajedničkog albuma "Putanja". "Karma" označava početak promocije koja će publici lagano predstaviti njihov dugoočekivani i najavljivani projekt .

Videospot za "Karmu" je, kao i cijeli album, nastao u njemačkoj prijestolnici gdje su Frenkie, Kontra i Indigo snimali zajednički materijal. Režiju i montažu videospota potpisuje Mario Ilić, a kadrovi su snimljeni na ulicama kultnog berlinksog kvarta Kreuzberg.

Frenkie, Kontra i Indigo "Putanju" izdaju u suradnji s hrvatskom, odnosno svjetskom diskografskom kućom Universal Music . "Putanja" će za digitalne prednarudžbe biti dostupna od 15.srpnja 2016., a sam datum izlaska albuma je 9. rujna 2016. Singl "Karma" će na svim digitalnim servisima (Deezer, Google Play, iTunes, Spotify…) također biti dostupan od 15. srpnja 2016.



--------------------------------------------------------------------------------------

Nakon dva odlična nastupa na ovogodišnjem INmusic festivalu (na Main stageu i na World stageu), karlovačka alter hard trica EoT odlučila je brzinski izbaciti novi singl "U čemu je bit?", koji nastavlja gdje je započeo njihov prvi službeni singl "Balkanska fiskultura" iz mjeseca ožujka.

U svom već svima dobro žanrovski neshvatljivom / prepoznatljivom stilu mladi karlovčani predstavljaju pomalo uvrnuti ljetni singl "U čemu je bit?", pop punk ska tonova, ujedno i svojevrsni "homage" svojim punk rock herojima devedesetih, gdje je svaka sličnost sa stvarnim događajima sasvim slučajna (osim u slučaju kada nije).

Ovo ljeto EoT možete vidjeti 11.7 u sklopu proslave Dana grada Karlovca te kao natjecatelje prvog dana (nadamo se i finala) Jelen Demo festa u Banja Luci 21.7, dok na jesen 2016. u sklopu promocije novog albuma kreće prva veća turneja po Hrvatskoj i okolici! Glazba koju izvodi EoT inspirirana je širokim spektrom glazbenih utjecaja, od klasike pa sve do modernih pravaca 21. stoljeća, a EoT nastupa u sastavu Maja Kolarić (vokal, bas gitara), Boris Kolarić (gitara, vokal) i Goran Glavač (vokal, bubnjevi).



----------------------------------------------------------------------------------------

U petak 1.7. objavljena je prva poslanica novog hip-hop/d'n'b, a ponajviše mind-fuck dvojca E:S:T:E:R. Spot i singl "Samo Tvrdo Brate" najtvrđa je 4 minute i 13 sekundi duga poslanica bilo kojeg hip-hop pojedinca ili kolektiva, s ove strane univerzuma.

Singl je izašao za RockLive Records, a pod video objektivom Dinka Šimca zaslužnog za video "Indijska" Rundek Cargo Tria ili pak Boa feat. Remi - Daleko u proljeće.

terapija // 05/07/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*