home > njuz > HUMPHREY BOGART FESTIVAL @ 29.11.-4.12.2010

kontakt | search |

HUMPHREY BOGART FESTIVAL @ 29.11.-4.12.2010

PONEDJELJAK, 29.11. @ GIMNAZIJA VELIKA GORICA, 20h

Izložba portreta mladog velikogoričkog umjetnika Danijela Deverića i dizajnerskih unikatnih lampi by Jono i Laba koja će biti popraćena klapom Duje priznavatelja

Danijel Deverić rođen je 22.06.1985.god. u Zagrebu.
Osnovnu školu završio je u Velikoj Gorici, a nekon osnovne i Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu, gdje je ujedno 4. godine bio i sjemeništarac u Nadbiskupijskom dječačkom sjemeništu.

Nakon završene srednje škole upisao se na Filozofsko teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Trenutno je apsolvent na istom studiju.

Crtanjem i slikarstvom bavio se oduvijek . Talent i volju za crtanjem smatra Božjim darom i stoga ga želi maksimalno razvijati. Pošto nema završeni studij slikarstva, odnosno završenu likovnu akademiju, za sada se slikarstvom i crtanjem bavi recimo amaterski. Radove uglavnom crta olovkom i grafitnim štapićima. Olovka mu je najčešći "alat"!! Osim olovke i grafita, izrađuje i slike u akvarelu.
Jono & Laba

Dizajnerski dvojac Jono & Laba je jedno cijelo desetljeće zajedno studirao na prestižnom grafičkom fakultetu u Zagrebu tako da možemo slobodno zaključiti da su utvrdili materiju i iskovali zanat. Nakon studija, sad već ,godinama zajedno posjećuju burzu rada u Velikoj Gorici. Vrijeme između posjeta burzi odlučili su popuniti kreativnim radom te su napravili niz unikatnih lampi koje do sada nisu privlačile veću pažnju publike i svjetske stručne javnosti, a vjerovatno neće ni u buduće. Inspiraciju za svoja djela nalaze na tzv. internetu i uz skromna finacijska sredstva, uz pomoć prijatelja i rodbine, i Boga Googla, pretvaraju svoje i tuđe ideje u male noćne lampe.

UTORAK 30.11.2010. @ KLUB 100, 20h

Kratki dokumentarni filmovi:

1) NEPOVRATNO, r. Igor Bezinović, 17', 2009.
Tri osobe različitih životnih sudbina na zagrebačkim ulicama skupljaju boce. Skupljaju ih iz različitih razloga i različito na to gledaju. Dok to čine pričaju nam o svojoj svakodnevici, ali i o životnim stavovima vezanima uz prijateljstva, ljubav, nadanja, želje i mogućnosti. Jedinstvena prilika upoznavanja osoba koje nikada ne bismo mogli upoznati mimo ovoga filma. Slušanje priča obespravljenih ljudi koji imaju mnogo toga za podijeliti sa svijetom
2) PREDSJEDNIČKI VLAK, r. Branko Vilus, 14', 2009.
Film "Predsjednički vlak" snimljen je u vlaku koji prometuje između Zagreba i Ploča. Iako povezuje dva grada u Hrvatskoj, ova željeznička linija prolazi gotovo cijelom Bosnom i Hercegovinom. Vlak prolazi kroz Banja Luku, Sarajevo i Mostar, ponovno povezujući ratom razdvojene narode. Bošnjaci, Hrvati i Srbi, možda kao nigdje drugdje u Bosni, dijele isti prostor, bez obzira na vjeru i narodnost. Ne postoje vagoni ni kupei rezervirani za nacije, postoji samo jedan vlak i njegovi putnici.
3) SUSRET, r. Igor Bezinović, 27', 2009.
Borba za prava rijetko je samo borba za svoja vlastita prava i često će uspješne biti upravo one borbe koje vlastite zahtjeve upišu u nizove drugih sukoba. A ono što takva savezništva malo vjerojatnih partnera mogu polučiti jest da izmjeste, dislociraju poznate koordinate društvenog sistema, dovodeći u pitanje ustaljene hijerarhije i dodijeljena mjesta.Jedan takav malo vjerojatan susret dogodio se na blagdan Tijelova 2009. godine u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici, kada studenti s Filozofskog fakulteta dolaze podržati seljačke prosvjede ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede.Euforična studentska noć i otrežnjujući seljački dan; medijski osviješteni aktivizam i teška mehanizacija na ulicama; plenumski oblik organizacije i posvađene seljačke udruge - samo su neki od polova tog tako neočekivanog savezništva, koje će pak u ovom filmu Igora Bezinovića reći tako puno o suvremenoj Hrvatskoj.Unatoč činjenici da je navedeni događaj bio prisutan u svim medijima, ovaj je film jedini video zapis tog neobičnog jednodnevnog susreta studenata i seljaka.
4) BOJAN, r. Đuro Gavran, 13', 2010.
Matija i Bojan odrastali su zajedno. Njihovo je prijateljstvo naglo prekinuto kada je Bojan s obitelji, preko noći, napustio stan u kojem su do tada živjeli i otišao bez pozdrava. Bio je početak devedesetih, a oni su spadali među 'nepodobne'. Bili su pogrešne nacionalnosti. Premlad da bi shvatio ratnu situaciju ili zašto je izgubio prijatelja, Matija ga je 15 godina kasnije odlučio potražiti.
dokumentarce omogućila udruga Restart : www.restart.hr

SRIJEDA 1.12.2010. @ KLUB 100, 20h

KESTEN IMPRO KABARET KOLEKTIV predstavlja: Night of Dubstep Sistem

Luda DUBSTEP zabava koju ce vam priustiti dvojac: FreQ deCay & Tepa(dubcrossstep, hellstep, windstep)
Ali tu je i cirkustep art ekipa koja ce podgrijavati atmosferu.
Nadam se da ste u dobroj kondiciji jel ce vam bit potrebna za dobru cagicu.

ps. nije za one sa slabim zivcima i kratkim stopalima :P
http://kesten.metakoncept.hr/

ČETVRTAK 2.12.2010. @ KLUB 100, 21h

večer slam poezije

+

PREDGRUPA
Predgrupa je projekt koji je nastao kao odgovor monopolistima goričke rock scene,popularnim Susjedima.Bend je nastao u sekundi,ali prije šest godina.U svojim najranijim počecima,Predgrupa gaji osebujan scandinavian fusion-jazz stil,ali ubrzo nakon prihvaćanja nedostataka muzičke vještine prebacuju se na Oi hip-hop punk.
Usprkos početnim trzavicama,Susjedi i Predgrupa nalaze zajednički jezik i počinju prijateljevati,što rezultira sa nekoliko uspješnih koncerata na području matične Velike Gorice te jednim megakoncertom u SC-u,gdje nastupaju pod zajedničkim imenom Ukleti Vašar.Predgrupa ubrzo počinje sa sve rjeđim probama i gubi se zanos i entuzijazam koji ih je krasio u samim počecima,a i Susjedska podmetanja su sve češća,te dolazi do kraće stanke i prestanka djelovanja.Za to vrijeme bend je nenormalno tulumario po cijeloj Hrvatskoj , bili su cijelo vrijeme na okupu i pojavila se ponovna želja i među bendom a i među malobrojnom publikom koja ih je cjenila i podržavala da se ponovno zasvira i zabavi sa njima.Bend je autorski i svira uglavnom obrade(Joy Division,Suede,Deep Purple,Megadeath,Clawfinger,Shaggy,Europe...).

Bend čine:
Bubnjar-Dominik Nogavica-Dobošar
Basist-Marko Dundić-Novska
Solo gitara-Darko B.-Kozoubica
Ritam gitara-Vjeran Petrofi-Palačinka
Klavijatura-Hrvoje Mačić-Maestro
Glavni vokal -Tommy Lover aka Max Cenčić(Bečki dječaci)
Glavniji vokal-Marko Barulović -Buka
upad: 10 kn

PETAK 3.12.2010. @ KLUB 100, 22h

BEETAN TONE

http://www.myspace.com/beetantone

BeetanTone sastoji se od 7 glazbenika , koji za sebe vole reći da su šibensko-zagrebački bend, koji je u svom relativno kratkom postojanju ostvario poprilično zapažen rezultat , izdavši demo album prvijenac u vlastitoj produkciji i izradi , ali potpisan pod muzičkim producentom Kristijanom Golubom - Kikijem , tonac grupe Zabranjeno pušenje) , na račun kojega su stigle lijepe kritike.

Tokom svog "kratkog" perioda grupa je odsvirala preko 50 koncerata diljem Balkana 2 miniturneje po Makedoniji , uspiješni samostalni koncert u beogradskom SKC -Living roomu
Za sebe kažu da sviraju mješavinu ska/dub/raegge/punk/rocka
Bend je trenutno u pripremi svog prvog ozbiljnog studijskog albuma , koji je najavljen za kraj 2010. , a prvi službeni slingl "Pitam se" je izašao krajem ožujka i trenutno se vrti na dosta radija diljem države.

Duska (Duskec) Radecic - Vokal
Karlo (Totti) Pletes - Truba
Roko (Blitva) Vidaković - Trombon
Mario (Budha) Budimir - Bubanj
Ivan (Kova) Kovic - Glavna gitara
Goran (Gogo) Gracin - Ritam gitara
Dubravko (Dux) Blaće - Bass gitara

+
COOL RULER SOUND

Cool Ruler sound pomladak je legendarnog jesus dread sounda koji želi nastaviti i sačuvati tradiciju roots zvuka kroz lovers rock, roots reggae, dub i dancehall selekciu.
ako ste ljubitelji lovers rocka i roots zvuka zajamčena vam je dobra zabava.

UPAD 25 KN

SUBOTA 4.12.2010. @ KLUB 100, 22h

DIGITRON SOUND SYSTEM
- BALKAN DUB DEFENDERS
www.myspace.com/digitronsoundsystem

DIGITRON SOUND SYSTEM- promovira dobre vibracije, drugačiji pogled na svijet i presjek roots reggae i dub/steppa glazbe.

Jedna stvar koja ovaj event čini posebnim je sound system koji zbog svojih vibracija daje jedan nov, te potpuno drugačiji aspekt glazbi. Noseći svoje (teške) kutije okolo, Digitron Sound ne nose samo kilažu koja reproducira zvuk, već moćno oružje koje donosi poruku. Svi su pozvani da dođu i prepuste se magičnom doživljaju glazbe ispunjene spiritualnim nabojem i groovy ritmom. Digitron Sound u svojem punom izdanju (selektori, pjevači,perkucionisti), pokušati će Vam dati potpuni doživljaj originalnog sound system iskustva.
UPAD: 20 kn

promo guy // 27/11/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*