home > njuz > ŠPANCIRFEST i "AFTERŠPANCIR", Varaždin, 21/08-30/08/2009

kontakt | search |

ŠPANCIRFEST i "AFTERŠPANCIR", Varaždin, 21/08-30/08/2009

I ovogodišnj, jedanaesti po redu, ŠPANCIRFEST nudi mnogo dobrih trenutaka, zabave, predstava, performansa ali i koncerata. Kao i dosad svi programi su besplatni, detaljan program pronađite na službenim stranicama festivala, evo i dio izdvojenog koncertnog programa.

21/08 Kiril Džajkovski, Massimo
22/08 Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić, Plava trava zaborava
23/08 Lollobrigida, Ramirez, Vatra
24/08 Teta Liza i Cinguši
25/08 VAU varaždinska alternativa united
27/08 Ezerki&7/8, EKV Tribute, Pozdrav Azri
28/08 Edo Maajka, Disco'n'action
29/08 Gustafi
30/08 Creedence Clearwater Revived (Tribute band)

Dan i noć čine se prekratim za Špancirfest - u prosjeku 27 sati Programa
dnevno i to na 5 trgova, 7 ulica sa preko 1 600 izvođača iz raznih
zemalja - Portugala, Rusije, Italije, Francuske, Velike Britanije,
Slovenije, Makedonije, Srbije, Poljske, Češke, Austrije, Njemačke, Mađarske…

Svakodnevno od 10 sati do duboko u noć.

Ove godine nudimo pregršt novina, interaktivnih sadržaja i garantiramo dobru zabavu…..posljednje dane kolovoza treba samo doći u Varaždin i u to se uvjeriti.
[ špancirfest2008 ]

špancirfest2008   © pedja

"AFTERŠPANCIRFEST"

Ove godine, umjesto na parkiralištu MMC Kult-a, after je premješten na parkiralište Dege u Međimursku 28. Do tamo voze busevi, a program je:
[  ]

NOVOSTI OVOGODIŠNJEG FESTIVALA

KREATIVFEST

Kaže se da je putovanje jednako zabavno kao i dolazak do cilja. Tako se i naši umjetnici na početku Špancirfesta vesele praznom platnu, papiru, smeđoj glini i neobrađenom materijalu. Jer znaju da tako počinje sasvim posebno 10 dnevno putovanje koje se zatim nastavlja u lijepom sjećanju. Od svega s vremenom nastaju novi i sve dulji radosni trenuci. Počeli smo s Paleta festom u Uskoj ulici, prošle godine smo otvorili i "Varaždinsku kuću" u Gajevoj, a ove godine umjetnici osvajaju i Trg Slobode. Oni su mladi, kreativni, studenti su Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i Rijeci te Studija za dizajn u Zagrebu. Osim njih brojne radionice pozivaju Vas na druženje ali prije svega stvaranje. Nemojte se bojati uzeti kist, krpu ili papir kako i bi ste doživjeli radost - radost stvaranja.

VARAŽDINSKA ALTERNATIVA UNITED

Po prvi put varaždinski alternativci zajedno! Na Špancirfestu jedan od najveselijih piknika koji ste doživjeli. U utorak u popodnevnim satima počinje predstavljanje kreativaca: svi stilovi i svi izričaji od radionica, glazbe, plesa pa sve do koncerata. A Varaždincima se na pikniku pridružuju i njihovi prijatelji. Ako ste mislili da ih sve poznate varate se, jer samo za ovu prigodu iz dalekog L.A.-a stižu ni više ni manje nego Bernard Fowler (aranžer, producent i gitarist Micka Jaggera) i Jimmy Rip (muzičar, tekstopisac i "back-vocal" Rolling Stonesa). A da piknik bude potpun tu će biti balon koji će Vas doslovno vinuti u nebo nad idiličnom pozornicom na Starom gradu. Stoga provedite se u prirodi, u centru grada, u ugodnom društvu, samo na "VAU" pikniku.

MALE LUTKARSKE SCENE

Po prvi put u Varaždinu na Špancirfest dolaze 4 male lutkarske scene. Male samo dimenzijama, a velike srcem i veseljem. Kratke predstave pune boja, dječjeg smijeha, buba mara, riba i gavranova, vila i lutaka otvaraju put do svakog srca. Kad se otvori mali zastor malih scena otvorite svoje veliko srce i dopustite da uđe sreća u Vas. Jer dijete čuči u svakome od nas i čeka pravi trenutak.

TRŽNICA

Svake godine javlja nam se sve više izlagača. Njihova ponuda sve je kvalitetnija i sadržajno atraktivnija. Kako rast povijesne jezgre ne prati tempo rasta Špancirfesta, prisiljeni smo svake godine otvoriti ventile na još jednu ulicu, na još jedan trg. Ove godine kao nastavak prodajno - promotivne priče festivala ukazala nam se prilika na Gradskoj tržnici i to sa strane Šenoine ulice, svojevrsni nastavak Bakačeve. Na varaždinskom placu ionako njoj tijekom ostalih 355 neŠpancirfestovskih dana najljepše mirišu namirnice namijenjene njezinom kraljevskom visočanstvu: kuhinji.
Stoga po prvi puta zaželimo dobrodošlicu novom festivalskom trg, zelenom trgu Gradskih tržnica.

pedja // 20/08/2009

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*