home > njuz > INMusic 2024 - Sleaford Mods + Hozier i blagdanski paketi

kontakt | search |

INMusic 2024 - Sleaford Mods + Hozier i blagdanski paketi

Nakon odličnog koncerta na prošlom izdanju INmusic festivala, Sleaford Mods vraćaju se na jarunske otoke INmusic festivala #16!

Sleaford Mods, hvaljeni britanski post-punk duo iz Nottinghama osnovan je 2007. godine, a poznati su po svom grubom, 'minimalnom i brutalnom' glazbenom stilu koji nastaje kao odgovor na gorak život britanske radničke klase u eri štednje. Bend čine pjevač Jason Williamson i, od 2012. godine glazbenik Andrew Fearn. Polemičan i političan tekstopisac i pjevač Jason Williamson kroz tekstove izravno i iskreno često kritizira političku i društvenu situaciju nižeg srednjeg sloja britanskog društva. Williamson je rekao da su njihovi tekstovi "o stvarnim ljudima koji se bore da prežive u sve neprijateljskijem svijetu".

Sleaford Mods pažnju šire publike i pozorne kritike osvajaju 2014. godine sedmim studijskim albumom 'Divide and Exit' kroz koji precizno i bez uljepšavanja otkrivaju naličje Velike Britanije iz očiju zanemarene radničke klase. Globalno hvaljeni jedanaesti studijski album 'Spare Ribs' objavljen je u siječnju 2021. godine kao manifest iscrpljenog i demoraliziranog pandemijskog društva, gdje Sleaford Mods donose brutalnu istinu, ogoljenu do kosti i bez iluzija o brzim ili lakim rješenjima. Nakon odličnog premijernog nastupa u Hrvatskoj na INmusic festivalu 2022. godine, Sleaford Mods su se vratili u studio i u 2023. godini objavili 'UK GRIM'. Ovaj album je elektronička vizija koja se istinski bavi vremenima koja su bila sve samo ne bez presedana. Izražena nagonska energija koja pokreće tijela i umove donijela je albumu 'UK GRIM' jednoglasne pohvale kritičara i publike.

Irska zvijezda Hozier dio je impresivnog programa povratničkog izdanja INmusic festivala #16!
Jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih irskih glazbenika današnjice, Hozier, poznat po jedinstvenom glasu i folk blues rock izričaju u svojim pjesmama, prvi put dolazi u Hrvatsku. S hitovima na vrhu ljestvica i predanošću filantropiji, Hozier svojim dojmljivim glazbenim talentom i predanosti društvenim temama u 21. stoljeću nastavlja veličanstvenu tradiciju rock poeta 20. stoljeća.

Početak Hozierove karijere obilježio je singl 'Take Me To Curch', najveći blues-rock hit protekle dekade. Uz jednoglasne pohvale kritičara i publike diljem svijeta, pjesma je generirala preko milijardu pregleda na YouTubeu, što je najveći uspjeh u suvremenoj rock glazbi. Album prvijenac, 'Hozier' iz 2014. godine, zavladao je svjetskim top ljestvicama, osvojivši brojne nagrade i priznanja. Osim glazbenih postignuća, Hozier je poznat po dobrotvornim radu i širenju pozitivnih promjena kroz svoju umjetnost, pa je tako sve prihode od objave singla 'Cherry Wine' donirao međunarodnim humanitarnim organizacijama za borbu protiv obiteljskog nasilja.

Album 'Wasteland, Baby!' objavljen u 2019. godini, dobio je brojne pohvale kritičara i uspeo se na #1 mjesto na ljestvici 'US Billboard Top 200' čime se Hozierov status prestižnog svjetskog etabliranog glazbenika i tekstopisca dodatno učvrstio. Najrecentniji EP, 'Eat Your Young' (ožujak 2023.), sadrži tri intrigantne pjesme kojima Hozier istražuje teme grijeha, samospoznaje i pohlepe. Njegov treći studijski album, 'Unreal Unearth' objavljen je u kolovozu 2023. godine uz odličan prijem publike i kritike. Rasprodane koncertne dvorane diljem Europe te najavljeni nastupi na najvećim svjetskim glazbenim festivalima u 2024. godini čine Hoziera jednim od najistaknutijih kantautora i pjevača novije generacije.

INmusic blagdanski paket već je godinama omiljeni poklon među koncertnom publikom, a kako nam se blagdani bliže, nema razloga ne nastaviti s dobrom tradicijom uveseljavanja naših najdražih. I ove godine blagdanski paket INmusic festivala pruža najpovoljniji i neizostavan festivalski starter-pack za svakog pravog ljubitelja dobre glazbe.

Sastavni dio svakog INmusic blagdanskog paketa je trodnevna ulaznica za INmusic festival #16 (više na 'Ulaznice') kao i ekskluzivna INmusic festival #16 limited edition majica, i to upakirani u posebno dizajniranu festivalsku platnenu torbu! INmusic blagdanske pakete moguće je kupiti po cijeni od 99 EUR (+ troškovi obrade i dostave) putem službenog INmusic festival webshopa i u Dirty Old Shopu u Zagrebu po cijeni od 99 EUR do isteka zaliha. Količina INmusic blagdanskih paketa je ograničena.

promo guy // 28/11/2023

Share    

> njuz [last wanz]

cover: SaKaC :

SaKaC : "Experiments Within Chaos", novi album na Crime:Scene Records

| 26/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*