home > njuz > NOVA IZDANJA: Hibrid, Heidi šeće psa, Svemir, Thee Melomen, Klinika Denisa Kataneca, Igralom.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Hibrid, Heidi šeće psa, Svemir, Thee Melomen, Klinika Denisa Kataneca, Igralom.

01. HIBRID - NOVA LIVE SNIMKA!

Poslušajte kako zvuči Hibrid Live iz Historijskog muzeja. Sarajevski producent Hibrid u suradnji sa gitaristom Adnanom Salihovićem predstavio je publici zanimnjiv video izvedbe dvije nove pjesme. Video je sniman u bašti Historijskog Muzeja BiH, sa univerzalnom porukom "drop beats, not
bombs". Na ovaj način, Hibrid predstavlja svoj novi live projekat sa Adnanom Salihovićem, koji je ujedno i nastavak uspješne saradnje na albumu Izgubljeni. Ovaj dvojac nastavlja sa stvaranjem i kombinovanjem elektronske i instrumentalne muzike. Uzimajući najbolje iz ovih muzičkih svjetova, Hibrid ponovo briše konvencionalne granice između žanrova.

Snimljeni video ujedno je i najava za nadolazeći album koji će biti objavljen u 2019. godini, ali i za brojne nastupe koji ih očekuju u narednom periodu, od kojih je prvi zakazan za 16. novembar u Milanu (Tempio del Futuro Perduto). Realizaciju videa potpisuje Lamija Herenda u produkciji domaće etikete elektronske muzike Submarine Vibes / Podmornica.



02. HEIDI ŠEĆE PSA - NOVI SPOT!

Heidi šeće psa bend je najneobičnijeg imena na domaćoj estradi, a novim će singlom "Uzalud" prodrmati i rasplesati publiku već utonulu u jesensko raspoloženje.

Prekid ljubavne priče nikako nije razlog za nestankom optimizma, a baš o ženi koja nakon emocionalnog pada skuplja snagu te jača no ikad, kreće u novi život, govori kroz tekst pjesme član benda i autor svih njihovih pjesama Hrvoje Borošić.



"Uzalud je brza i plesna pjesma te za razliku od većine pjesama koje govore o nesretnoj ljubavi, govori o trenutku kada tuga prođe i ustupi mjesto optimizmu i želji za novim početkom. U njoj se može pronaći svatko tko je doživio neuzvraćenu ljubav ili se razočarao u svog partnera i suočio s činjenicom da je vezi došao kraj", kaže o novoj pjesmi energična pjevačica benda Smiljana Štrbac Heidi koja se po prvi put okušala u ulozi koautorice glazbe, koju je do sada skladao isključivo Hrvoje. Produkcija i aranžman povjereni su stalnom suradniku benda Srđanu Sekuloviću Skansiju, poznatom po originalnim produkcijskim rješenjima.

03. SVEMIR - VIDEO LIVE NOVE PJESME!

Zagrebački bend Svemir odlučio je predstaviti novi materijal s dolazećeg, četvrtog albuma, na poseban način: vraćajući pjesme u okruženje u kojem i nastaju, u intimnu i opuštenu atmosferu vlastitog doma. Učinili su to na maloj privatnoj svirci u kući jednog od članova, pred publikom prijatelja, u aranžmanima za koje nije potrebno više od malo prostora u dnevnoj sobi i njihovih instrumenata.

Cijeli koncert, odsviran djelomično u sobi a djelomično u vrtu kuće, snimljen je i audio i video, te ćete u filingu da ste bili kod Svemira doma moći uživati uskoro, a do tada - kako to izgleda kad bend svira u vrtu bez razglasa a snimatelj radi s miksetom pored sudopera.



Video su snimali Doringo i Marina Uzelac, režija i montaža Marina Uzelac, audio snimanje i mix Dimitrij Petrović (studio Radost).

Sljedeći koncert Svemira biti će 29.11.2018 u zagrebačkom klubu Sax, i tom će prilikom bend predstaviti i ostatak novog materijala: https://www.facebook.com/events/507307243008272/
Snimanje studijske verzije albuma je također pri kraju i bend najavljuje novi album za početak sljedeće godine.

04. THEE MELOMEN - NOVI SINGL, USKORO ALBUM!

Opsjednuti rokenrolom već godinama, neumorni Thee Melomen odlučili su napraviti novi album i uspješno je snimljen u proljeće 2018. godine u studiju Pod.room u produkciji Dražena Gavrilovića.

Podulja je lista bandova u kojima su članovi Thee Melomena svirali ili još uvijek sviraju: the Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Sloming Moops, Thee Mad and Hairy Wombats i Vex and the Voxtones.

Nakon brojnih svirki u domovini i izvan nje, EP-ja "Chinatown" (2016.) i pojavljivanja na 7" EP ploči "Balkans-Pedro Four-Way" (u izdanju "ORG Music" legendarnog Mike Watta), puni entuzijazma stvorili su novi repertoar pjesama.

Za album je snimljeno 12 pjesama, od kojih vam singl predstavljamo pod imenom "Disappear".



LP album pod imenom "Disappear" izaći će na vinilu početkom 2019. godine za diskografsku kuću Martin's Garage Records iz Ljubljane, a uskoro će se pojaviti u digitalnom obliku na Bandcampu.

Slijedi koncertna sezona.

05. KLINIKA DENISA KATANECA - PRVI SINGL!

Klinika Denisa Kataneca ima svoj prvi singl! Pjesma "Rode" najavljuje istoimeno izdanje predviđeno za kraj godine. U novoj formaciji sa Karlom Cmrkom na basu i Vinkom Vujecom za bubnjevima, predstavlja novi zvuk i smjer u kojem kreće. Uz okosnicu Katanec/Norac Klinici se na bekovima pridružuje i divna Martina Burulić. Rode su snimane live u zagrebačkom Vinylu pod palicom Vedrana Peternela, a za vokale je zaslužan Danijel Drakulić. Miks i master je sjajno uradio Višeslav Laboš.
Video uradak su snimili Marina Uzelac i Bojan Koštić. Montažu potpisuje Marina.

Klinika vam sprema puno lijepih stvari i dočekuje vas široko otvorenih ruku. "Dođite, slomit ćemo vas, bit ćete sretni!" - vaša Klinika.



06. IGRALOM - ALBUM!

Niški Igralom izbacio je album za Geenger Records, doznajemo preko automatskog mejla pristiglog na našu adresu. Ide ovak:

promo girl // 13/11/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*