home > njuz > NOVA IZDANJA: Zvonimir Varga, Detour, Shommy Woodman, The Bite, Sfumato, Kensington Lima, Les, Moon, No No Instigator, Kandžija, Mary May.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Zvonimir Varga, Detour, Shommy Woodman, The Bite, Sfumato, Kensington Lima, Les, Moon, No No Instigator, Kandžija, Mary May.

01. ZVONIMIR VARGA - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je i drugi singl ove godine. U novoj pjesmi, baladičnoj šansoni "Volio bi'...", snagom pjesničkog nadahnuća Varga prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja obraćajući se ženskoj muzi inspiracije.

Ovu su glazbenu priču, uz samog Vargu, senzualno "zaokružili" aranžer Antonino Šimić na basu, koji je uz Jereta Šešelju (električna gitara) i producirao pjesmu, Hana Blažević i Martin Mandir kao back vokali, Matej Magdić na violini, Matej Milošev na chellu, i Mario Klarić na bubnjevima.

Elegantan spot rezultat je zajedničke suradnje Doringa (kamera i montaža) i Antonija Bronića (dron) , a prikazuje djelić prirodne ljepote zapadnog dijela zagrebačkog nasipa čije se jedinstvene snimke u jedno sunčano gradsko predvečerje zaista isplate pogledati. Ovim djelom Varga i Doringo slave i svojevrsni jubilej jer im je to deseti zajednički spot u tri godine!

Zvonimir Varga na sceni je od 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama, a već iduće godine izbacio je svoj prvi album. Do danas ih je objavio osam nezavisnih od kojih su neki uvršteni među najbolje u regiji, a za izdavačku kuću Croatia Records objavio je i deset singlova. Od početka djelovanja, održao je gotovo 200 koncerata po Hrvatskoj i šire, a napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu "Veseli dan doktora Vedrana Veselića", te knjigu pjesama "Poljubac budućnosti". Sklada i glazbu za dječje kazališne predstave.

Kako ističe kritika, Vargina atmosfera u pjesmama dočarava miran i staložen duh unatoč neprekidnim borbama sa slomljenim srcem i nerazumijevanjem. Iz njegovih pjesama izvire optimistički stav i onda čak kada gubi, a onda kada pobjeđuje, ne pokazuje niti najmanje simptome euforije. Hladne i bistre glave sagledava činjenice lamentirajući nad njima istovremeno ispričavši senzibilne storije koje nisu striktno usmjerene ka jednom određenom događaju, već su sagledane s aspekta promišljenog aktera koji je sudjelovao u njima.



02. DETOUR - NOVI SPOT I SINGL!

Grupa Detour donosi nam pravu ljetnu poslasticu, singl Vikend, o kojem autor i frontman grupe Nenad Borgudan kaže: 'Dogodila mi se pjesma u kojoj u prvi plan dolazi do izražaja plesni ritam, idealna zvučna kulisa nadolazećih ljetnih avantura. Vikend kao pojam, u mnogima budi najpozitivnije asocijacije i mami osmijeh na lice pa je tako i pjesma pokušala dočarati dijelić tog rasploženja uronjenog u nostalgičnu atmosferu završene ljubavne priče.'

Pjesmu prati video spot sniman u Supetru na Braču i prikazuje idealan vikend članova benda na moru u kontrastu sa sporom dinamikom grada i sjetom. Režiju potpisuje Tomislav Brdjanović, a veliku podršku u realizaciji spota pružila je TZ grada Supetar i sam grad Supetar.



03. SHOMMY WOODMAN - NOVI SINGL!

Miroslav Kraupa, muzičkoj publici poznat kao Shommy Woodman, objavio je novi singl pod nazivom "Oči" u izdanju beogradskog Ammonite records-a.

Umetnik koji je muzikom počeo da se bavi osamdestih godina XX veka kaže da je singl "Oči" nastao kao posledica neverovatnog iskustva koje je imao - sanjajući pesmu.

- U trenutku sam se trgao iz sna i shvatio da ta pesma uopšte ne postoji, da je refren koji sam čuo u stvari soundtrack sna i da još uvek nije ispario iz moje glave. Zgrabio sam telefon, otrčao u kupatilo, uključio snimanje i otpevao refren. Kasnije sam shvatio da nije moguće da već sledećeg dana ne krenem da radim na pesmi.

Shommy napominje da novog albuma neće biti, ali da ljubitelji njegovog rada svakako mogu očekivati nove pesme.

Miroslav Kraupa je karijeru je započeo u srednjoj školi, kao gitarista smederevskih punk bendova, koji su radili pod uticajem Sex Pistolsa. Početkom 90-tih privukao ga je novi pravac koji je spojio RnR i klubsku muziku, kada je oformio šestočlani bend Bioskop.

Pod pseudonimom Shomy Woodman prvi put pušta muziku 2001. godine posle selidbe u Kanadu. Debitantski solo album, pod nazivom "Shinapra", objavljuje 2014. a materijal predstavlja kompilaciju najboljih pesama koje je do tog momenta napravio.



04. THE BITE - NOVI SINGL!

Za neke veze odmah znamo da su "opasne" po nas, ali i da mogu da nas odvedu na mesta o kojima nismo nikad sanjali, pod uslovom imamo hrabrosti da pređemo neke granice kojih se plašimo. Dok razmišljamo o rizicima, pitamo se da li bi i druga strana "izgorela" zbog nas i negde pre te granice, nastala je ova pesma... Pesma "Go To Hell" postavlja pitanje: koliko je čovek spreman da ide daleko boreci se za ono u šta veruje i što (kaže da) voli.

Pesmu je napisao gitarista benda Bojan Savić ali "ona je znak da bend funkcioniše kao jedno" kaže pevačica Ljiljana Zdravković i priseća se da joj je prva reakcija na tekst bila da kao da je ona sama to napisala: "Neverovatno, kao da mi je pročitao misli. Celom bendu je pesma odmah legla, samo dve, tri probe su bile dovoljne da sve dođe na svoje na svoje mesto i da je odmah snimimo, što smo i uradili".

Pesma je izazvala odlične reakcije i već se uveliko zavrtela na vodećim radio stanicama širom Srbije ali i u regionu.

Singl "Go To Hell" je i ovog puta snimao i producirao Ivan Srdanović, u nedavno renoviranom studiju "King Oliver". U istom studiju snimljen je i video spot (kamera: Miloš Jekić, montaža: Duško Petošević) koji možete pogledati na ovom linku:



05. SFUMATO - PRVI ALBUM!

Zagrebački schizo-funk trojac Sfumato nakon dvije godine zajedničkog jammanja objavio je album prvijenac naziva "Walhali".

Na albumu nalazi se 6 instrumentalnih pjesama u koje su uspjeli ukomponirati odličan groove, zarazne melodije te interesantne aranžmane, a moguće je čuti stilove poput funka, jazza i fusiona.

Snimanje, miks i master albuma odrađeni su u "Studio Dan, Mrak" iza kojeg stoji Ivan Božanić (Pips Chips & Videoclips, ABOP), a vizuale albuma potpisuju Jelena Kovačev i Seoyoung Lee.

Album je dostupan na njihovom Bandcampu profilu i YouTube kanalu, a više informacija o bendu može se potražiti na njihovoj Facebook stranici.



Sfumato je zagrebački bend koji djeluje unutar popularnog kolektiva JeboTon. Iza sebe imaju puno svirki u raznim zagrebačkim klubovima poput KSET-a, Vinyla, Vintage Industrial Bara i Medike, a nedavno su nastupili na Zagreb Beer Festu te Brijačnici.

Sfumato su: Viktor Slamnig (bass gitara), Matko Bobić (električna gitara) i Ivan
Marinović (bubnjevi).

06. KENSINGTON LIMA - NOVI SINGL!

Pjesma "One more" glazbenog projekta Kensington Lima novo je ostvarenje iz ateljea autora i multiinstrumentalista Josipa Radića, a ovog puta riječ je o duetu u kojem mu se pridružila talentirana Lovorka Sršen. "One more" je odavanje počasti američkoj glazbenoj baštini i velikim country duetima, od Grama Parsonsa i Emmylou Harris do Roberta Planta i Alison Krauss.

Svoj doprinos na pedal steel gitari dao je i Vedran Baotić, a pjesmu su zajednički producirali Radić i Mark Mrakovčić.



"Veliki sam konzument americane i svih njenih začinjavaca i nasljednika, a ovaj duet je moj naklon njima. Budući da Lovorka i ja dijelimo neke omiljene albume iz tog žanra, u njoj sam pronašao idealnog vokalnog suputnika za ovo glazbeno putovanje. Ukrcajte se s nama!", poručuje Radić.

Spot za pjesmu djelo je SF-majstora Dalibora Barića. U međuvremenu, Radić nastavlja rad na svom albumu prvijencu "May" koji će biti objavljen tijekom druge polovice godine.

07. LES - NOVI SPOT!



Tvrtko Hopek, frontmen grupe Les kojeg mnogi vokalno uspoređuju s Urbanom, je vrhunski tekstopisac i glazbenik, a potpisuje više od 60 glazbenih djela te glazbu za dva dugometražna filma i mnoge kazališne predstave.

U režiji C47Filma nastao je izuzetno zanimljiv video spot. Redatelj i montažer Marko Milovac Miki, poznato je ime u proizvodnji glazbenih spotova, a u suradnji sa snimateljem Ivanom Zadrom i uz pomoć genijalne filmske kostimografkinje Suzane Tkalčec, kojoj je "Malo mjesto" drugi po redu scenografski rad, čine idealan kreativni i umjetnički tandem.

Bend stoji u prvom planu što znači da je "Malo Mjesto" prava "bendovska" pjesma koja je ujedno i prvo predstavljanje svih članova benda javnosti, a korištena je kao jedan od pet score-ove za dugometražni film "ALEKSI" redateljice Barbare Vekarić.

Članovi benda su: Siniša Vasilić (bubnjevi), Mario Radan (bass), Luka Iverac (viola, ky'z), Marko Dragičević (gitara) i Tvrtko Hopek Les (vokal).

08. MOON - NOVI ALBUM!

Instrumentalni space-rock sastav MOON je objavio samostalno izdanje svog prvog albuma "Maybe We'll Come Back" na svim digitalnim servisima (iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music, itd.). Album "Maybe We'll Come Back" predstavlja spot prvi singl "Lux Aeterna", snažna space-rock izvedba ambicioznog simfonijskog komada iz filma "Requiem For A Dream".

Od uvodne "Take Off" do epiloga "Lux Aeterna", šabački trio MOON nas vodi na putovanje neistraženim dalekim prostranstvima. Gitarski nošena i najčešće minimalistička "straight-ahead, no-nonsense" melodija i rifovi su u osnovi većine komada ove kosmičke priče.

Sloboda instrumentalne muzike je da mašti ostavlja priču da poveže sa doživljajem, koji svaki put može biti drugačiji. Kao uticaje i inspiraciju bend navodi The Who, Y.J. Malmsteena, J.Gagarina, Spaceballs i video igre sa Commodore 64 i Amige 500.

Prvenac benda MOON je sniman, miksovan i masterizovan u zagrebačkom Chicken Sound studiju. Mix singl verzije "Lux Aeterna" potpisao je vrsni hrvatski inženjer zvuka Igor Pauk, dok se za mastering pobrinuo Drago Smokrović Smokva. Synthove na albumu je komponovao zagrebački industrial rock / trip hop umetnik Filip Majdak, koji je uradio i remix pesme "Take Off". Omot albuma je delo makedonskog dizajnera Zorana Kardule, čuvenog po transformacijama starina u forme primenjene umetnosti.

Album link:
http://smarturl.it/moon.maybewcomeback

09. NO NO INSTIGATOR - PRVI ALBUM!

Album "Dark Is Not What Irks Me Deep Inside the Realm" je sniman i miksan po raznoraznim zagrebačkim diy zakutcima, a zadnji dašak koji je sve te kaotične snimke iole ujednačio i doveo u red jest studio Kramasonik.



No No Instigator je zagrebačka post-punk/alternative rock trojka koja okuplja neka poznata lica s domaće underground scene (Seven Mouldy Figs, Šlagvort na kraju, Ljeto u Bitoli...). Postoje od 2016. godine i do sada su odsvirali 50-ak koncerata u desetak država (Slovenija, Srbija, Austrija, Mađarska, Njemačka, Švicarska, Bugarska...). Iza sebe imaju jedan DIY EP. Pjesme su im na engleskom i hrvatskom jeziku, a u svirci se, osim klasične postave bas, bubanj, gitara, ponekad koriste i ritam mašinom. Zvučno podsjećaju na staru gardu post-punk bendova s kraja 70-ih i početka 80-ih godina (Joy Division, The Cure, Sonic Youth, Paraf, Dobri Isak...). Mračno, plesno, pomalo punky, pomalo popish.

10. KANDŽIJA - NOVI SPOT!

Jedan od vodećih hrvatskih repera Kandžija predstavio je novi videospot za pjesmu "Grah" sa svježe izdanog i odlično prihvaćenog novog albuma "Beton". Nastao po Kandžijinom scenariju, videospot "Grah" pravi je betonski spot sniman u podzemnoj garaži gdje je nastao i sam album. Kako kaže Kandžija, ovaj glamurozni spot može se okarakterizirati kao underground kulinarski show jer je "Grah" iliti "3,2,1 Garaža" prava kulinarsko garažna poslastica. U spotu se pojavljuje i njegov bend Gole žene, kao i prijatelji s estrade: Toxara, Svemirko, Spinoza, Bruto Geto, DJ Pips, Aron te anonimni egzotični kuhari uz ostale ljubitelje bassa i finih okusa. Beat za "Grah" radio je hvaljeni hip hop producent Koolade, režiju spota potpisuju Denis Komljenović i Kandžija, dok je za montažu zaslužna Maida Srabović.



Album "Beton" dostupan je na svim digitalnim platformama te u svim boljim CD shopovima. Izdan je u suradnji Kandžijinog labela Zlatne žbice records i Dostave Zvuka.

11. MARY MAY - NOVI SPOT!

Dana 14. lipnja 2018. godine, Mary May je na Youtube-u objavila videospotove za svoja dva nova singla Somewhere Else i Let Me Work sa svog nadolazećeg albuma prvijenca.

Iza koncepta videospotova stoji Mary May s Barbarom Raad za pjesmu Somewhere Else, dok je za pjesmu Let Me Work surađivala s Dariom Čičmir Marković.

Mary May je zagrebačka kantautorica koja pjeva na engleskom jeziku, a svoj stil opisuje
kao folk americanu. Glazbeni kritičari je opisuju ovako: "Nju smo čekali. Domaća glazbena scena ima novu kraljicu. Potpisnicu jedne od najboljih nastupnih pjesama svih vremena u povijesti glazbe na ovim terenima, a 21. stoljeću nesumnjivo."

Javnosti se predstavila singlom Softest Tune "jer je s njom sve i započelo". Glazbu je uvijek smatrala dijelom vlastitog identiteta, pa tako i glazba koju stvara odaje ono najintimnije i najvrjednije, ono što se ne govori svakom, no što kroz ovu formu postaje dostupno svakom zainteresiranom uhu. Pjeva o ljubavi, izgubljenoj i ponovno pronađenoj, ali i o izlasku iz zone komfora te otkrivanju sebe i svoje životne svrhe.

Suradnik na njenom albumu prvijencu koji se očekuje na jesen je producent Mark Mrakovčić, ove godine dvostruko nominiran za nagradu Porin. U live izvedbi svira s bendom kojeg čine Marin Živković, Hrvoje Klemenčić te Romana Kalauz.

promo girl // 20/06/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Red Noise", drugi album kanadskog COPPERGEAR za z0 Records

| 28/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: SaKaC :

SaKaC : "Experiments Within Chaos", novi album na Crime:Scene Records

| 26/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*