home > njuz > Nova izdanja - dreDDup & Subform, Zoran Čalić Band, Pink studio, Eva Braun, Darkvud, Dječaci, Them Moose Rush, Dinamit duo

kontakt | search |

Nova izdanja - dreDDup & Subform, Zoran Čalić Band, Pink studio, Eva Braun, Darkvud, Dječaci, Them Moose Rush, Dinamit duo

Novosadski industrial rock bend dreDDup i subotički projekat Subform uspostavili su pre par meseci saradnju koja ce iznedriti jedan zajednički ep. U planu su
revival verzije starih dreDDup pesama koje nisu ugledale svetlost dana na oficijalnim izdanjima a imaju agresivniju strukturu. EP ce krasiti i saradnja sa puno
pevača i pevačica sa underground i alternativne scene. Prvi singl sa ovog izdanja je 'Rage Disease Desire'. Izdanje će biti objavljeno za par meseci.



------------------------------------------------------------------

Zoran Čalić Band okupljen je oko gitarista koji već više od 20 godina njeguje autorski rad i ideje prepoznate kroz brojna priznanja struke i publike. Zorana Čalića mnogi se sjećaju kao važnog člana jednog od regionalno najpoznatijih rock sastava, vinkovačkih Majki u kojem je kroz dugi niz godina ostvarivao svoje kompozitorsko umijeće te publici podario niz hitova. Bok uz bok Čaliću u bandu djeluju još tri etablirana i talentirana glazbenika, Ivo Rimc (bubnjevi), Jernej Kržič (bas gitara) i Andraž Mazi (gitara i pedal steel). Zoran Čalić Band izbacio je premijerni singl 'U moru i plamenu' .



------------------------------------------------------------------------------

Pink Studio pjevao je o ljubavi za jednu noć, noćima za ljubav, plesanju, mamama, disko kuglama i drogama, a sada imaju novi pravi i "plavi" ljetni hit nostalgičnog naziva "More Pamti Nas".

Radi se o sad već klasičnom pinkstudijevskom stilu. Pjesma je melodična, melankolična, pjevna, plesna i sjetna. Ona je morska pjesma koja govori o starim ljubavima i prošlim ljetovanjima na koju se može i plesati. Glazbu za pjesmu "More Pamti Nas" napisali su Ana Bogdan i Nikola Karan, autor teksta je Josip Pintarić - Pinks dok aranžman zajednički potpisuju Pink Studio i Silvio Pasarić, ujedno i producent pjesme.



---------------------------------------------------------------------

Čuveni bečejski pop sastav Eva Braun objavio je novi singl i spot za pesmu ,,Rikošet"! Aktuelnim letnjim hitom dokazali su da i te kako još uvek imaju šta da kažu i pokažu!

Spot za pesmu ,,Rikošet" delo je mlade beogradske rediteljke Milene Grujić, koja je i odrasla na muzici Eve Braun. Glumci u njenom debitantskom video radu, Vanja Nenadić i Miloš Đurović, verno su dočarali setnu atmosferu kojom odiše nova pesma Eve Braun.

Omot singla ,,Rikošet" delo je Zagrepčanke Roberte Stanić, čije je idejno rešenje očaralo članove benda na konkursu koji su pokrenuli na svojoj Facebook strani, a na kojem su imali ideju da fanove i poštovaoce svog višedecenijskog rada uključe u stvaralački proces.



----------------------------------------------------------------------

Rock bend Darkvud, nakon što se predstavio javnosti singlom "Produžni kabel", objavljuje novi singl i spot "Gljive". Riječ je o surf rock singlu, koji na duhoviti i osebujan način kroz tekst i glazbu opisuju halucinogena svojstva gljiva. Za ostvarenje ovog video spota zaslužan je snimatelj Dominik Belančić te glumci Ante Norac-Kevo (Crvenkapica) i Zvonko Botica (baka), inače glumci iz dramske sekcije Otok.

"Video spot za pjesmu "Gljive" odlučili smo snimiti oko izvora rječice Grab, baš zbog bajkovitog izgleda prirode koji se uklapa u ideju o Crvenkapici i njenim čudnim dogodovštinama nakon što slučajno u šumi naleti na lude glive. Nadamo se da će se publici svidjeti barem upola koliko je nama. I ovaj put nismo štedjeli na bojama", rekli su momci iz Darkvuda.



----------------------------------------------------------------

Dječaci, splitsko-zagrebački hip hop trio objavljuje novi singl i spot "Shopping" s hvaljenog albuma "Firma".

Ideju i scenarij za spot potpisuju Dječaci i Milan Latković, koji sa Zonijem potpisuje i režiju, a i snimio je cijeli spot. Montažu i postprodukciju potpisuje Zoni. U spotu glume Dječaci, Andy Wanted King, Sara Brodarić, Đana Kuzmanić, Monika Vuco, sve ljubazne djelatnice City Centra One i zbunjeni posjetitelji.



-------------------------------------------------------------------

Nakon sjajnog nastupa na prepunom Hidden stage-u INmusic festivala, Them Moose Rush nastavljaju sa pripremama za izlazak novog studijskog materijala, drugog dijela "Three π" trilogije, koji se očekuje u rujnu. Ovom prilikom predstavljaju prvi singl - pjesmu "Redrum" uz popratni video spot.

Nakon stop motion rapsodije "Dark Sun" te vrckavog "Mercy Red", ovog puta pokazuju mračnije lice koje opet izvrsno prati atmosferu pjesme što je i glavni zadatak u njihovom pristupu. Spot je nastao u zajedničkoj suradnji benda i njihovog prijatelja i producenta Marka Mrakovčića o čemu bend kaže:
"Mark je već tokom miksanja imao izrazito vizualne asocijacije na ovu zahtjevnu pjesmu. Spontano smo se svi složili kako ćemo odvojeno snimati kadrove te se nalaziti i postepeno ih slagati u jedan atmosferičan i dinamičan horor kolaž. Mark je kao ljubitelj horora bio gurman za uvrnute scene, a mi smo pridonijeli svojim osjećajem za slaganje vizualnog i glazbenog. "Redrum" je inspiriran kultnim filmom "The Shining" pa smo od samog početka pjesmu radili konceptualno - primjerice cijeli uvodni riff isto zvuči i ako se pusti unatrag (hint - redruM), atmosfera je uvrnuta, šapat na kraju citira jedan dio iz filma, a ima još dosta toga što ćemo za sad ostaviti slušateljima da otkriju."



----------------------------------------------------------------

Gispy swing dvojac Dinamit duo u novom video pothvatu obrađuju skladbu Eddya Christiania & Fransa Poptie "Rhythm for You" koju ste možda čuli kako vijori pustopoljinama igre Fallout 3. U suradnji sa Filter production https://www.facebook.com/filterproductioncompany pred vama se nalazi video uradak nostalgičnih boja i dječačke energije uglavnom nametnute kroz eratične kretnje nogu performera Kućnog teatra Škripzikl.

terapija // 06/07/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*