home > njuz > Nova izdanja - Mezcal Moon, Puls, Zayn, Denis Katanec, Non stop lift, Good Ol' Bastards, Orvel, Human

kontakt | search |

Nova izdanja - Mezcal Moon, Puls, Zayn, Denis Katanec, Non stop lift, Good Ol' Bastards, Orvel, Human

Nakon hvaljenog debitantskog albuma "Mothertongue" koji su koncertno promovirali čak i na turneji u dalekoj Švedskoj te odličnog videospota "Brand New Blues", labinski heavy blues trio The Mezcal Moon predstavlja videospot "27 Bones". Dinamičan i pomalo mističan spot u kojem, kao u najnapetijem trileru, prestravljeni muškarac panično bježi od misteriozne djevojke, snimljen je na nekoliko lokacija u Istri, a snimku, režiju i montažu potpisuje talentirani Dinko Pasini.

Iako se produkcijski poprilično razlikuje od dosadašnjih pjesama grupe, "27 Bones" se glazbeno i tekstualno odlično nadovezuje na debitantski album, što su prepoznali i diskografi pa je pjesma već objavljena na dvije kompilacije - "Velika rock eksplozija #7" i "Labinska scena Vol.1 - 2014". Singl je snimljen u labinskom studiju "Sound temple", tekst i glazbu napravio je Mauro Černjul - Mova, a za aranžmane je zaslužan cijeli bend.



------------------------------------------------------------------------------

Porečka grupa Kultura ostavila je krajem 90-tih upečatljiv trag na domaćoj rock sceni (pjesme 'Folirancija', 'Na kraju dana', 'Vožnja'...). U zimu 2014. godine Danijel Damjanović autor i gitarista grupe Kultura okuplja novu grupu: Petra Tripar (vokal), Zoran Milan (bubnjevi) i Mauro Jurman (bas) i osniva band Puls čiji prvi singl 'Riječi' se upravo nalazi pred vama.
Singl 'Riječi' snimljen je u studiju Denisa Budima LA u Rovinju i studiju Danijela Damjanovića Sonar u Poreču dok su za produkciju uz Damjanovića zaslužni Denis Budin i pjevačica Petra Tripar. Za singl 'Riječi' snimljen je i spot kojega je režirao Mladen Đaković - Mlaggio, a sniman je u Trstu i širom Istre.



------------------------------------------------------------------------------

Instrumentalan bjelovarski post-metal band ZAYN, koji depresiju svoga grada prenosi preko distorzija i raspucanih činela objavio je novi video uradak za pjesmu To Think Is A Sin u suradnji s Filter Production.
To je sedma stvar s njihovog novog albuma Fields of God kojeg trenutno promoviraju.



--------------------------------------------------------------------------------

Non stop lift autorski je projekt Danka Krznarića, multiinstrumentalista koji je zanat kalio u rock grupama Majke, Cota G4 i Positivo i Mire Škugora, pjesnika i diplomata, poznatog i kao scenarista prvog hrvatskog youtube filma.

U stvaranju videospota "Vrijeme za nas" uz Non stop lift sudjelovale su i članice ženskog rock banda iz Australije "Diva Demolition". Videospot "Vrijeme za nas" osim ljubavne, nosi političku i socijalnu poruku - u vrijeme ovrha i krize ne preostaje nam ništa drugo doli se okrenuti jedni drugima. "Danas svi gledamo u zvijezde, a ne vidimo ono što se nalazi na 10 centimetara od nas" ističe Danko Krznarić.

Videospot je režirao Danilo Caković, scenarij za videospot je napisao Danilo Caković i Miro Škugor, a vizualne efekte je doradio Vladislav Čolić. U videospotu "Vrijeme za nas" osim žestokih rokerica "Diva Demolition", sudjeluju i Petra Valentić i Ognjen Vučinić iz Zagrebačkog plesnog ansambla te Miro Škugor kao Dr.Zlo.



-------------------------------------------------------------------------

Nedugo prije objave svog novog samostalnog albuma Pejotl, Denis Katanec posjećuje Labin kako bi, u suradnji s udrugom Notturno i OSA Media, snimio noir.am session gdje se kroz pažljivo odabranu lokaciju, nastojala stvoriti atmosfera koja pristaje glazbi i riječima mladog zagrebačkog kantautora. U sklopu sessiona, odsvirao je publici dobro znane pjesme Florian i Jedra, te tri novije pjesme: Topot, Pejotl i Cvijećeće.

Kao singl sessiona, izabrana je pjesma Topot koja služi kao svojevrsna eskluziva. Topot se do sada nije pronašao na nijednom EP-u, albumu ili pak online, već se jedino mogao čuti na nastupima uživo. Upravo je iz ovog razloga, kao singl sessiona izabran upravo Topot, kako bi se svakome slušatelju pružila mogućnosti da unutar dvije i pol minute osjeti sav raspon emocionalnog pražnjenja zagrebačkog kantautora.



----------------------------------------------------------------------------

Alternativni stoner rock sastav iz Knjaževca, Good Ol' Bastards, objavio je svoj prvi spot za numeru "Running away".

Za ovaj spot zadužena je bila ekipa Korrelo produkcije koja je već radila spotove za bendove Favela i Marica. Pesma "Running away" nalazi se na debi EP-ju benda "…so many levels"



-----------------------------------------------------------------------

Zagrebački indie pop bend Orvel objavljuje četrvti singl "Sjajan dan". "Pjesma "Sjajan dan" je synth-pop izričaja a bavi se osjećajima koje potencira nemogućnost djelovanja na prolaznost vremena. Atmosferu melankoličnog pomirenja s prolaznošću vremena, u pjesmi oblikuje dominantan sintesajzer uz melodične i minimalne vokalne dionice", objasnili su momci iz benda.

Četvrtim singlom najavljuju skori izlazak albuma prvijenca "Dani". Uz "Sjajan dan", na albumu će se naći i do sada objavljeni singlovi "Vodi me", "Ovo nije zapad" i "Sve nastaje uz ples". Indiferentnost, prolaznost vremena i ljudi, melankolija svakodnevnice, teme su koje obilježavaju cjelokupni album čiji oblik korak po korak grupa kroz četvrti singl otkriva.

Orvel je indie bend karakterističnog dream pop zvuka i po mnogima pravo osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Članovi benda su Igor Ilić, Petar Novak, Bojan Arežina, Filip Riđički i Ivo Matić. Njihov prvi singl "Vodi me" objavljen je na indie kompilaciji "Tragovi".



--------------------------------------------------------

Zaiglana djeca je 2. singl benda Human koji najavljuje album Plan B za dan D. Zaiglana djeca je pjesma o drozi babarozi.

terapija // 29/06/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*