home > njuz > NOVA IZDANJA: ZAYN, Letarg, EkAm, Asper, Editors, Lednik, Gjokica, Swampland Collective.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: ZAYN, Letarg, EkAm, Asper, Editors, Lednik, Gjokica, Swampland Collective.

01. ZAYN - NOVI VIDEO SINGL!

Nakon nedavno objavljenog EP-a "YOU'' opisanog kao 15 minutna avantura kroz žanrove rock glazbe, ZAYN je predstavio i prvi video singl s tog albuma.

"Finalist" je vrlo dinamična i melodiozna numera u kojoj se prepliću rock i metal žanrovi, zaokružena temom o konstantnom ljudskom porivu - Biti bolji od ostalih.

Odlučili su se za vrlo popularan playthrough format videa za čiju realizaciju je zaslužan gitarist Bojan Gatalica.

Video je snimljen u suradnji s Davorom Ervojićem u prostoru za probu benda.

EP "YOU" možete preslušati na njihovom bandcamp profilu i svim većim glazbenim servisima.



02. LETARG - NOVI SINGL!

Letarg predstavlja svoj novi singl "Stres".



Kroz pjesmu Letargovci poručuju: "Za kraj napornog radnog tjedna poklanjamo vam matricu za vrištanje. STRES! Izderite ga iz sebe i zaboravite na postblagdansku depresiju, jer vikend je tu."
Pjesma se predstavlja uz lirični video spot. I ovoga puta glavni krivac je Dinko Šimac iz Beyond Pinesa kao i za prethodna dva video uratka. Istim stilom polako se zaokružuje novo izdanje koje bi trebalo izaći ove godine, poručuju Letargovci.

03. EKAM - NOVI SINGL!



EkAm - Strah II from EkAm on Vimeo.

04. ASPER -PRVI SINGL!

Asper je studentica Filozofskog fakulteta kojoj je prava ljubav glazba koju stvara strastveno i uživa u svakom trenutku što se čuje u svakom taktu njene pjesme. Emocije koje ulaze u pjesme prenosi na svakog slušatelja, a ovaj akustični singl koji neodoljivo podsjeća na rock balade iz osamdesetih je pravi primjer toga.



05. EDITORS - NOVI VIDEO!

Birminghamska rock petorka Editors vraća se u Zagreb u subotu 8. veljače u sklopu Greatest Hits turneje, a ususret koncertu u Maloj dvorani Doma sportova objavljen je video za "Upside Down".

Video za novu pjesmu "Upside Down", koja je predstavljena na prvom best of albumu "Black Gold", režirao je Rahi Rezvani, a dinamičnom igrom svjetla i sjene naglasio je mračnu atmosferu pjesme i "mentalnu klaustrofobiju" koja se odražava u stihovima.



06. LEDNIK - PRVI ALBUM!

Lednik je instrumentalni bend iz Novog Sada i 6. februara predstavljaju publici svoje prvo izdanje pod nazivom "Celestial Monuments". Album sadrži 6 pesama a sam koncept albuma zasnovan je na tematici spoznaje univerzuma oko i unutar čoveka. Njihova muzika samouvereno pliva u post-rok i post-metal vodama, oblikovana u duge i atmosferične instrumentalne komade koji su temeljeni na slojevitosti gitarskih efekata, masivnih ritmičkih zakucavanja i ozbiljne igre dinamikom.

Na albumu sviraju Eduard Tokoš (bubanj), Dimitrije Crvenčanin (bas), Dražen Đorđević (gitara) i Alen Habek (gitara). U decembru basistu Dimitrija je zamenio novi član benda Goran Zečević poznat po radu u bendovima Pry i Meddle.

Produkciju i mix albuma "Celestial Monuments" potpisuju Lednik. Snimao Nenad Grujić u Studiju 17C. Mastering je radio Sava Tomić. Art omota albuma i youtube animacije je kreirao Eduard Tokoš aka Eddie Wiseman.

Bend počinje sa promocijom albuma sa nastupima u Zrenjaninu, klubu Mitraljez 14. februara i u Novom Sadu, dom b-612 15. februara sa kolegama Northern Revival.



07. GJOKICA - NOVI SINGL!

Gjokica Zafirovski, pjevač i gitarista makedonske grupe Suns uskoro (14.02.2020.) će izdati svoj prvi solo album s kojeg prva pjesma ide ovako:



08. SWAMPLAND COLLECTIVE - PRVI EP!

"Swampland Collective" objavio je svoj prvi EP "Swampland Jams 2.0". Projekt je to kojeg su pokrenuli Marko Bagarić i Bojan Đurđević iz benda Garage in July. Sve je počelo kao jam session kod Bojana u šupi u Baranji u ožujku 2019. Rezultat tog jam-a bila su tri instrumentala snimljena na mobitel. U tom obliku, pjesme su imale dvije gitare i bile su bez ostalih instrumenata. Kako su snimke imale dobar groove, palo im je na pamet poslati to prijateljima koji se bave muzikom te im predložiti da i oni nešto snime na tu već postojeću bazu. Ta je avantura porodila svakojaka blues čudovišta i čini se kao zvučna kulisa jednog divljeg sna u kojem se hrabro kroči prema nepoznatom.

terapija // 07/02/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*